Basics | Puur meel zonder additieven | |
Classics | Standaardmeel met additieven | |
Specials | Kant-en-klaar, verrijkt meel met of zonder additieven | |
Top | Meel met verbeteraars voor een hogere tolerantie en absorptie (extra lang vers, extra mals, extra veel smaak) |
Bio | Natuurlijk, traditioneel op steen gemalen meel met een volle smaak xxxx x | |
CEREPURE | Puur meel zonder additieven, verbeteraars of E-nummers | |
Tricol'OR | Lokaal geproduceerd meel van Belgisch graan | |
Deco | Populaire zaden en pitten | |
Diversen | Zoals griesmeel | |
Vitaliteitsgamma | Formavit en Glutenvrije bloem |
Ingrediënten | Tarwebloem, Zonnebloempitten, Pompoenpitten, Gerstemout, Roggezuurdesem, Tarwegluten, Tarwezemelen, Rode gierst, Gemoute tarwevlokken, Geëxtrudeerde maïs, Dextrose, Moutbloem, Emulgatoren: E471 - E472, Enzymen (Hemicellulase, Amylase), Antioxidant: Ascorbinezuur E300 |
Structuur | Poeder met stukjes |
Allergenen | Glutenbevattende granen (Tarwe, Gerst, Rogge, Mout) |
Kleur | Bruin |
Geur | Neutraal |
Energetische waarden | 392 kcal/ 1646 kJ | ||
Koolhydraten | 54,4 g | ||
Vetten | 11,1 g | ||
Eiwit (Nx6,25) | 17 g | ||
Voedingsvezels | 6,3 g |
SOLSANA | 5 kg | ||
Water* | ± 2,85 l | ||
Gist | 125 g | ||
Zout | 85 g |
Spiraal | 1° versnelling | 4' | |
2° versnelling | 5' | ||
Trage kneder | 1° versnelling | 5' | |
2° versnelling | 8' | ||
Deegtemperatuur | 26°C - 27°C |
Voorrijs | 20’ | ||
Afwegen | bijv. 720 g | ||
Lichtjes opbollen of langsteken | |||
2° rust | 20’ | ||
Opbollen of langsteken volgens gewenst model | |||
Narijs | ± 60’ | ||
Insnijden voor het inovenen volgens fantasie |
Baktemperatuur | 220°C | ||
Baktijd met stoom | ± 35’ |
SOLSANA | 5 kg | ||
Water* | ± 2,9 l | ||
Gist | 250 g | ||
Zout | 85 g | ||
Pistoletverbeteraar | 125 g |
Spiraal | 1° versnelling | 4' | |
2° versnelling | 5' | ||
Trage kneder | 1° versnelling | 5' | |
2° versnelling | 8' | ||
Deegtemperatuur | 4°C - 25°C |
Voorrijs | 15’ | ||
Afwegen | bijv. 1,8 kg/30 stuks | ||
2° rust | 15’ | ||
Opbollen met pistoletverdeler | |||
Pistolets op bakplaten plaatsen | |||
Narijs | 50’ - 60' | ||
Baktemperatuur | 220°C | ||
Baktijd met stoom | ± 18’ |
SOLSANA | 5 kg | ||
Water* | + 3 l | ||
Gist | 125 g | ||
Zout | 85 g | ||
Pistoletverbeteraar | 50 g |
Spiraal | 1° versnelling | 4' | |
2° versnelling | 5' | ||
Trage kneder | 1° versnelling | 5' | |
2° versnelling | 8' | ||
Deegtemperatuur | 24°C - 25°C |
Voorrijs | 30’ | ||
Afwegen | 350 g | ||
Halflang steken | |||
2° rust | 20' | ||
Langsteken | |||
Tussen bestrooide deegdoeken laten rijzen op bakkerijtemperatuur | |||
Narijs | + 60' | ||
Stokbroden op inschiettapijten plaatsen en insnijden volgens fantasie |
Baktemperatuur | 220°C | ||
Baktijd met stoom | + 22’ |