• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Start van de ramadan = drukte in de bakkerij

Tijdens de ramadan wordt er onder andere niet gegeten of gedronken van zonsopgang tot zonsondergang. Toch is de vastenmaand traditioneel een drukke maand voor Islamitische bakkers, want het is vooral ook een periode van samenzijn en delen.

Groter assortiment, langer open

Naast hun gewoonlijke assortiment maken de bakkers nu ook traditionele specialiteiten. En dat betekent natuurlijk meer werk. Bovendien krijgen veel mensen ook familie over de vloer om samen te eten na zonsondergang. Er is dus ook meer aanbod nodig. Om dat allemaal rond te krijgen zijn de bakkerijen langer open dan gewoonlijk.

Bakkers hebben nu dus een belangrijke taak, maar het kan zwaar zijn. Lange dagen en niet eten is al moeilijk genoeg. Maar in een bakkerij is het op de koop toe ook nog eens erg warm en water drinken is geen optie. Het komt er dus op aan om voor en na de dag gezonde producten te eten die lang een voldaan gevoel geven. Volkoren brood is daar ideaal voor.

 

Warme tijd van samenzijn

Hoe zwaar ook, de ramadan is voor veel moslims een van de mooiste periodes van het jaar. Het is een warme tijd van samenzijn, reflectie en medeleven. Het vasten plaatst dingen in perspectief en brengt mensen samen.

Aan het einde van de maand wordt het vasten beloond met het Suikerfeest. Daarbij draait alles om zoetigheid en ook daar heeft de bakker zijn handen vol mee. Het is de laatste sprint naar een rustigere periode.

Wij wensen alle vastende bakkers alvast succes en een goede verkoop!

 

 

 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL