• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Tarweoogst 2023: bak-proof!

De tarwe van de nieuwe oogst in Frankrijk, Duitsland en België wordt stilaan toegevoegd aan onze samenstellingen. Wat dit betekent voor jouw bakproces? Lees even mee:

De zomer bracht flink wat onvoorspelbare regenval met zich mee. Gevolg: enorme vertragingen bij de oogst in veel regio’s. In sommige gebieden werd amper 20% van de oogst binnengehaald voordat de regen viel. Een deel van de tarwe die later geoogst is, wordt nu gebruikt als veevoer. Ondanks de vele regen, blijkt de nieuwe tarweoogst gelukkig wel geschikt om brood van topkwaliteit te blijven bakken.

Dit zijn de eerste bevindingen van ons labo en onze proefbakkers:

Analyseresultaten:

Rendement per hectare: iets hoger
Dichtheid (hectolitergewicht): lager, dus de tarwekorrels zijn kleiner
Eiwitgehalte: lichtjes gedaald
Zetmeelkwaliteit (Hagberg valgetal): ook gedaald

Bakproeven:

Wateropname: stabiel, maar we verwachten nog een lichte daling (± 0,5%)
Kneedtijden: moeten voorlopig niet aangepast worden
Degen: soepel en licht klevend
Deegconsistentie: correct, goede ovenwerking

Meer info?

Beetje bij beetje wordt de nieuwe oogst ingemengd. Zit je intussen met vragen? Geef ons een seintje! Ook via onze Facebookpagina blijf je op de hoogte van verdere analyses en testen.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL