Als de dagen korter worden en de temperatuur zakt, zoeken we allemaal naar warmte en gezelligheid. Wat is er dan beter dan de geur van versgebakken brood thuis en in je bakkerij? Troostbrood is hét antwoord op donkere novemberdagen: het vult niet alleen je maag, maar ook je hart. Denk aan robuuste desembroden, zachte brioches en geurige kruidenbroodjes – ideaal om te delen bij een knisperend haardvuur.
oktober 2024Zoet in overvloed met Halloween: van spinnenweb-pannenkoeken tot doodshoofd-lollies en meringue-spoken. Doet al dit zeemzoet suikergoed je huiveren? Laat je (klanten) dan betoveren door deze herfstige en vooral hartige horror-hapjes: Happy Halloween!
september 2024De broodconsumptie staat onder druk, het aantal warme bakkers daalt. Hoe een klant vandaag het kaf van het koren scheidt? Hij kiest voor authenticiteit, en producten van topkwaliteit. Bij Ceres zit je gelukkig goed: onze passie voor het product en onversneden vakmanschap brengen we graag tot in jouw bakkerij: zo maken we jou én je klanten blij!
augustus 2024Wanneer het vakantie is en de zon hoog aan de lucht staat, ruik je het meteen in elke Belgische wijk: de geur van een brandende bbq! Vlees, groentjes, sausjes en een lekker glas wijn of fris … Het hoort er allemaal bij. Maar als je het ons vraagt, is er één ingrediënt waarmee de bbq staat of valt: een heerlijk, knapperig stuk stokbrood.
juli 2024Zaden en pitten voegen meer toe aan brood dan alleen een stevige bite: ze verrijken het met extra voedingsstoffen, diverse smaken en heerlijke aroma's. Op het pitten- en zadenpodium deze zomer: Solestar, Omevita en Belgrana, drie warm aanbevolen broodjes waarmee jij extra variatie in je broodassortiment brengt, en meteen ook wat extra (ge)zon(ds) op het bord van je klanten.
juni 2024Brood, een dikmaker? Die onzin krijgen we gelukkig niet meer op ons bord. Voor de meeste mensen blijft brood een goede en gezonde keuze. Toch moeten we nog veel nonsens over granen verteren. Wij weerleggen en bevestigen er vijf. Pik jij een graantje mee?
mei 2024De zon schijnt, de vogels fluiten: perfect weer voor een heerlijke picknick in het park! Help je klanten aan een lichte lente-lunch, met Linea, Formavit en Floraplus als sterren. Van deze betere boterhammen kunnen ze zonder schuldgevoel genieten, zeker met een receptje-ideetje dat in 1-2-3 klaar is! Smakelijk!
april 2024Het bekendste brood van Frankrijk? Da’s sowieso de baguette. Je vindt dit Franse stokbrood bij elke Franse bakker en het wordt de hele dag door vers gebakken. Maar wist jij volgende weetjes al over de baguette? Pak ermee uit bij je klanten en laat hen vervolgens smullen van jouw ambachtelijke stokbroden!
maart 2024Met Pasen in het vooruitzicht is het tijd om je bakkerij te laten bruisen van creativiteit! Ontdek hoe je traditionele lekkernijen een vrolijke paasmake-over geeft en je klanten betovert met unieke en speelse traktaties. Klaar om je op je paasbest te tonen?
maart 2024Less is more? Dat blijkt letterlijk uit de 10 heersende trends in broodconsumptie. De klant wil vandaag duidelijk mínder van bepaalde ingrediënten in zijn brood… en legt tegelijk méér eisen op tafel. Moeilijk? Nee hoor, met de juiste bloemsoorten in je bakkerij, maak je zelfs de grootste brood-criticus blij!
februari 2024De broodconsumptie in België en Nederland daalde de voorbije jaren enorm. Jammer, want brood is gezond en lekker. Gelukkig viel de ‘Brood, goed verhaal’-campagne - een samenwerking tussen het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC) en het Belgische Instituut Brood & Gezondheid (IB&G vzw) - in de smaak! Na 5 jaar broodverhalen, schotelen we je 5 hapklare conclusies voor:
februari 2024Natuurlijke en biologische producten worden jaar na jaar populairder. Dat blijkt ook uit de bakkerij- en patisserietrends voor 2024 van Taste Tomorrow. Gelukkig heb jij als artisanaal bakker het (pure) goud al in handen…
januari 2024Een nieuw jaar, nieuwe voornemens! Dat geldt vast ook voor jou, en je klanten. Wil jij het samen met hen gezonder en actiever aanpakken in 2024? Tijd om ons Formavit- en Linea-brood te (her)ontdekken: twee toppers voor wie zich lekker liet gaan tijdens de voorbije feesten. Want op je lijn letten en genieten van brood, dat gaat perfect samen. Deze betere boterhammen bewijzen het:
januari 20242024 wordt een jaar om duimen en vingers af te likken. Of toch als we het Taste Tomorrow-onderzoek mogen geloven: ‘s werelds grootste consumentenonderzoek zet jaarlijks z’n tanden in de meest opvallende tendensen in de bakkerij- en patisseriewereld. Wij schotelen je zes trends voor die je niet mag missen dit jaar!
november 2023Sinds kort vind je in ons gamma ook een paar unieke Franse bloemsoorten. Zo kan jij nog meer experimenteren en variëren in je ambachtelijke creaties. Om je klanten daarna te verrassen met Franse authentieke producten van eigen makelij. Bon appétit !
oktober 2023Als ambachtelijke bakker weet je: lekker brood maken is een kunst op zich. Maar vandaag willen je klanten niet alleen smaak, ze willen ook weten dat wat ze eten goed is voor de planeet. Wist jij al dat haver niet alleen hip is, maar ook lief voor het milieu?
oktober 2023Volkoren brood verdient meer liefde dan het krijgt. Maar hoe overtuig je je klanten om te weerstaan aan de verleiding van wit brood, en laat je ze smachten naar dat gezonde, volkoren alternatief? Met een beetje creativiteit gaan ze vanaf nu voluit voor volkoren!Volkoren brood verdient meer liefde dan het krijgt. Maar hoe overtuig je je klanten om te weerstaan aan de verleiding van wit brood, en laat je ze smachten naar dat gezonde, volkoren alternatief? Met een beetje creativiteit gaan ze vanaf nu voluit voor volkoren!
oktober 2023Croissants, brioches, macarons, mille-feuille, … Het zijn maar een paar voorbeelden van de overheerlijke Franse viennoiserie en patisserie. Het geheim achter deze lekkernijen van onze zuiderburen? Authenticiteit, én unieke bloemsoorten. Ken jij trouwens volgende smakelijke weetjes al over deze Franse bakkersspecialiteiten?
september 2023De tarwe van de nieuwe oogst in Frankrijk, Duitsland en België wordt stilaan toegevoegd aan onze samenstellingen. Wat dit betekent voor jouw bakproces? Lees even mee:
september 2023Karaktervol en krachtig. Smaakvol en luchtig. Donker en licht. Blijf jij je klanten ook zo graag verwennen met ons uiteenlopend smakenpalet? Dan is onze nieuwe 4 + 1 actie ongetwijfeld iets voor jou. Wanneer? Van 15 tot en met 30 september 2023. Centraal daarbij? Multiplus, Cereform, Linea en Cere 7. Voedzame toppers die je absoluut in je assortiment wil.
augustus 2023Brood verenigt de vier natuurelementen in zich: graan uit de aarde, water om ingrediënten te mengen, lucht voor een zacht kruim en vuur om het deeg te bakken. In 2023 verkennen we een voor een de mogelijkheden van elk element. Vandaag draait alles rond het element lucht. Stel je open voor deze nieuwe smaken en smullen maar.
juni 2023Brood verenigt de vier natuurelementen in zich: graan uit de aarde, water om ingrediënten te mengen, lucht voor een zacht kruim en vuur om het deeg te bakken. In 2023 verkennen we 1 voor 1 de mogelijkheden van elk element. Laat je verrassen door 7 unieke recepten die het element water smakelijk in de kijker zetten.
maart 2023Snel even een foto van het net plukken om op Facebook je bakkersproducten aan te prijzen? Het is gemakkelijk, onschuldig en bovenal gratis, maar de werkelijkheid bewijst het tegendeel. Voor veel beelden moet je namelijk een vergoeding betalen om ze te mogen gebruiken. Doe je dat niet, dan kan dat wel eens leiden tot een gepeperde rekening.
februari 2023Probeerde jij Formavit, Solsana en Tricol’OR Haver nog niet uit? Dan is het nu het moment om dat wel te doen, want er vallen heel wat mooie prijzen te winnen als je bestelt. Niet getreurd als je al een fervente fan bent van de drie: ook jij maakt kans!
januari 2023Brood verenigt de vier natuurelementen in zich: graan uit de aarde, water om ingrediënten te mengen, lucht voor een zacht kruim en vuur om het deeg te bakken. In 2023 verkennen we een voor een de mogelijkheden van elk element. Als eerste nemen we het element aarde onder de loep.
januari 2023Zuurdesembroden zijn terug van weggeweest en hier om te blijven. Dat zegt Karl De Smedt, desemexpert van de Brusselse Sourdough Library. Zuurdesembrood biedt tal van gezondheidsvoordelen en is sinds de coronapandemie nog geliefder dan vroeger.
januari 20232022 is net achter de rug, en juist zoals jij popelen we om onze tanden in 2023 te zetten. Toch blikken we nog even terug op het voorbije jaar, want de lancering van 4 nieuwe bloemsoorten laten we niet zomaar aan ons voorbijgaan. Welke van onze nieuwelingen leg jij in je rekken?
december 2022De periode rond Sinterklaas is dé periode van speculaas. Met een paar eenvoudige ingrepen kun je ervoor zorgen dat je speculaascreaties het hele jaar de toppertjes van je bakkerij blijven.
december 2022Je wist het vast al langer: volkorenbrood is het gezondste brood. Of je nu jong of oud bent – een volkorenboterham mag niet ontbreken in je dagelijkse kostje. Verrassend genoeg heeft een groot deel van de Vlamingen geen volkorenbrood in de broodtrommel zitten. De nieuwe campagne ‘Brood, goed verhaal, met graan uit Europa’ wil daar iets aan doen. Ook als bakker kun je volkorenbrood meer in de schijnwerpers plaatsen: we vertellen je hoe.
november 2022Iedereen shopt wel eens online. Fysieke winkels krijgen het daardoor steeds moeilijker. Toch kan je ook online de aandacht vestigen op jouw winkel. Consumenten gaan vandaag namelijk eerst online op zoek, ook naar de dichtstbijzijnde bakker bijvoorbeeld. Zet je winkel dus online in de vitrine. Dat doe je zo!
november 2022De oven draait op volle toeren, de rijskast doet haar ding en de bedieningstoog staat te zoemen. In een bakkerij heb je veel energie nodig. Hoge energieprijzen maken het ondernemen dan best lastig. Je wil natuurlijk vermijden dat je jouw hogere energierekening aan jouw klanten moet doorrekenen. In deze drie stappen bespaar je meteen al een pak energie.
oktober 2022Hoewel het eindejaar een periode is die bol staat van de tradities, willen mensen ook eens uitpakken met iets nieuws en origineels. Verrassende desserts en gebak zijn ideaal om te scoren bij de andere tafelgasten. Ceres verzamelde enkele trends waarmee jij jouw gebak dat niveautje hoger tilt.
oktober 2022Desembroden zijn al een tijdje aan een stevige opmars bezig. Vandaag lijken ze wel overal te koop. Ligt er bij jou nog geen desembrood in de rekken? Dan is het zeker een goed idee om er mee te starten. Ceres helpt je op weg.
oktober 2022Op 20 november 2022 start het WK voetbal in Qatar. Dat is jouw kans om je van je leukste en sportiefste kant te laten zien. Leg je klanten in de watten met speciale WK-creaties of organiseer een wedstrijd. Wat je ook doet, het WK kan je een mooie meerverkoop opleveren. Zo pak je het aan!
september 2022De vakantie zit er al even op en we zijn vol goesting terug aan de slag gegaan. Lekker uitgerust? Houden zo! Zorg ook tijdens het jaar dat je zonder pijntjes of kwaaltjes kan werken. Deze ergonomietips kunnen je helpen om geen lichamelijke klachten te ontwikkelen.
september 2022De nieuwe tarweoogst van 2022 in Frankrijk, Duitsland en België is binnen. Verandert de bloem daardoor en moet je je bakproces aanpassen? Wij gingen het voor je na.
september 2022Facebook is nog altijd een heel populair sociaal medium. Je kan er je klanten op de hoogte houden van nieuwigheden in je assortiment of verleiden met heerlijk uitziende koffiekoeken. Maar soms lijkt het een berg werk om steeds weer met nieuwe ideeën te komen. Onze oplossing? Deel gewoon de posts van De Warme Bakker.
augustus 2022Het imago van brood is onvoldoende meegegaan met zijn tijd, terwijl het juist heel goed past in een moderne, gezonde levensstijl. Vanaf september is daarom de nieuwe imagocampagne “Brood, goed verhaal, met graan uit Europa” overal te zien. De campagne wordt in Nederland en België uitgerold en wordt in beide landen ondersteund vanuit de gehele bakkerijsector.
augustus 2022Ze zijn er weer: de gepersonaliseerde Warme Bakker-jaarkalenders. Wil je ook in 2023 de aandacht trekken van je klant? Bestel dan nu je broodkalender en toon jouw klanten dat je aan ze denkt - en zorg ervoor dat zij ook aan jou denken.
augustus 2022September wordt een lekker drukke maand, want Ceres lanceert maar liefst 4 nieuwe bloemsoorten:
augustus 2022Met Solsana leg je de zon in je rekken. Het meel zit boordevol granen en pitten, en het bevat vitaminen en mineralen. Zo verrast het niet alleen met zijn smaak, maar is het nog goed voor de gezondheid ook!
augustus 2022Ceres volgt niet zomaar de trends, we kiezen er de lekkerste eruit. Met Nordic zoeken we Scandinavische oorden op …
augustus 2022Haver is niet alleen goed voor de algemene gezondheid, het graan beleeft momenteel ook een revival. Dat is eigenlijk heel logisch als we alle voordelen ervan op een rijtje zetten. En oh ja, je klanten vinden het ook nog eens heel lekker!
augustus 2022Gezond eten, dat hoeft niet saai te zijn. Met zijn krakende korst, stevig kruim en gezonde zaden en pitten zorgt Viva voor een feestje in je rekken. Want Viva is niet alleen gezond, het is ook gewoon plezant om te eten.
augustus 2022Pijn in je buik en een moeilijke stoelgang, het zijn dingen waar we liever niet over praten. Toch heeft een goed werkend darmstel grote invloed op je lichaam en je gezondheid. Met de juiste voeding kan je al veel kwaaltjes verhelpen. Je raadt het al, jouw brood kan daar een belangrijke rol in spelen.
juli 2022Tijdens de zomermaanden zoeken veel mensen zonniger oorden op en trekken ze op vakantie. Dat betekent dat het bij ons een pak rustiger wordt. Merk jij dat ook aan je omzet? Met deze vijf tips krik je die terug op.
juli 2022De zomer staat voor veel klanten gelijk aan ontspannen, genieten en nieuwe dingen ontdekken. Als bakker kan je daar volop op inspelen. Hou deze drie trends in het achterhoofd om je klanten de beste zomerervaring te bezorgen.
juni 2022Tegenwoordig is het belangrijk om op sociale media aanwezig te zijn, maar daar kruipt best wel wat tijd in. Als bakker wil je vooral tijd in je atelier doorbrengen. Wij geven je daarom zeven tips om je sociale media efficiënter aan te pakken.
juni 2022De oorlog in Oekraïne laat niemand onberoerd. Gelukkig kunnen Oekraïense vluchtelingen op veel steun rekenen. En er doen zich ook nieuwe kansen voor hen voor. Als onderneming kan je hen namelijk vrij eenvoudig in dienst nemen. Een handige oplossing voor jou in een periode waarin het niet voor de hand ligt om helpende handen te vinden.
mei 2022LU, Neuhaus, Panos … Het zijn allemaal merken die je meteen herkent. Dat komt omdat ze een sterke huisstijl hebben. Je huisstijl is eigenlijk je visitekaartje. Je logo, kleuren, zelfs het lettertype dat je gebruikt, ze spelen allemaal een rol. Ook jij kan van je merk een eyecatcher maken. En dat doe je zo.
mei 2022Nieuw leven, warme zonnestralen en frisse grassprietjes: dat is het beeld dat we hebben van de maand mei. Afval en plastic horen niet thuis in dat plaatje. Daarom is deze maand het ideale moment om daar iets aan te doen.
april 2022Bakker is een mooi beroep, maar in jouw atelier liggen ook wel wat risico’s op de loer. Extreme temperaturen, grote machines, stof … Om jouw veiligheid en gezondheid en die van je medewerkers te garanderen, neem je best wat preventieve maatregelen.
april 2022Vanaf 1 juli 2022 moet elke Belgische onderneming, dus ook een bakker, minstens één vorm van elektronisch betalen kunnen aanbieden. Welke vorm dat is, mag je zelf kiezen.
april 2022Tijdens de ramadan wordt er onder andere niet gegeten of gedronken van zonsopgang tot zonsondergang. Toch is de vastenmaand traditioneel een drukke maand voor Islamitische bakkers, want het is vooral ook een periode van samenzijn en delen.
maart 2022Schuchtere krokussen, groene grassprietjes en fluitende vogels … Elk jaar opnieuw is de komst van de lente een hele verademing, en dit jaar nog meer dan ooit. Hoog tijd om de deuren van je bakkerij open te gooien en het voorjaar binnen te laten. Wij geven je alvast een paar tips voor hoe je dat aanpakt.
maart 2022Heb je dat ook wel eens gehad? Je stapt ergens binnen en door de heerlijke geur word je ineens overspoeld door fijne herinneringen. Je bent niet de enige. Geur heeft de kracht om sterke emoties op te roepen. Als bakker heb je dus, zonder dat je het misschien weet, een heel krachtig marketinginstrument in handen.
maart 2022Al 35 jaar vind je Bakker Filip Danneels en zijn vrouw Anne druk in de weer in hun bakkerij in Gavere. Hun pensioen komt dichterbij, maar aan echt stoppen denken ze nog niet. “Eigenlijk doe ik mijn werk elke dag liever en liever”, zegt Filip.
februari 2022Bloemen, parfum of een juweel, het zijn allemaal leuke cadeaus voor valentijn. Maar iedereen weet dat de liefde door de maag gaat, en al helemaal als het over zoetigheid gaat. Verras je geliefde klanten dit jaar dus met deze originele gebakjes.
februari 2022Met zijn 24 jaar bij Ceres, kan Marc Stassin bogen op een uitzonderlijke staat van dienst. Wat boeit Marc en wat maakt hem ook vandaag nog steeds gelukkig in zijn day-to-day bij Ceres?
januari 2022Elk jaar zijn er wel enkele trends die er met kop en schouder bovenuit steken, ook voor bakkers. Wij lijsten er een vijftal voor je op.
januari 2022Van maandag 17 tot vrijdag 23 januari 2022 is het opnieuw ‘De Week van het Brood’. Dit jaar draait de campagne rond volkorenbrood. Ja, die ‘gewone’ volkorenboterham is niet alleen gezond, maar ook heel lekker. Om die boodschap draait het voor de organisatoren: het Belgisch Instituut Brood en Gezondheid en het Nederlands Bakkerij Centrum.
januari 2022Ook dit jaar doken we in onze data en gingen we op zoek naar welke artikels jullie het afgelopen jaar het meeste konden smaken. Deze 5 onderwerpen prijkten aan de top.
december 2021In 2021 kregen we opnieuw heel wat op onze boterham. Bedankt voor uw vertrouwen en de goede samenwerking. Wat 2022 ook brengt, we zetten er samen onze tanden in!
december 2021De gezelligste dagen van het jaar komen er weer aan. Verras je klanten dit jaar met brood met een feestelijke twist. Wij verzamelden drie toepasselijke broodvormen voor een gezellig diner. Dat geeft het kerstbuffet net dat tikkeltje meer.
november 2021Vorig jaar lanceerde de overheid een nieuwe bonus: de consumptiecheque. Dit om de economie een duwtje in de rug te geven. Hoewel de cheques aanvankelijk enkel door een beperkt aantal handelaars en horecazaken aanvaard konden worden, geniet jij er nu ook van!
november 202111 november 2021, dat is de kick-off-dag van de “Echt brood”-actie. Hangt jouw etalagebord al uit? Zeker doen, want zo laat je jouw klanten weten dat ze bij jou alleen het beste brood kopen.
november 2021Vegan zit in de lift, maar dat wist je al. De meeste broden zijn sowieso al vegan, dus die kan je al aan je klanten aanbieden. Maar hoe zit het met gebak? Hoe vervang je eieren, roomboter en melk? Met dit lijstje alternatieven kom je al een heel eind verder.
oktober 2021Belegde broodjes, we zijn er gek op. Op het werk of tijdens het shoppen, met een broodje heb je snel een stevige hap achter de kiezen. Het lijkt ook niet moeilijk om een lekker belegd broodje te maken. Maar als je het écht goed wil doen, zijn er vijf dingen waar je zeker op moet letten.
oktober 2021Dat is voor je klant een duidelijk teken dat hij bij jou terecht kan voor alleen het beste brood, ter plaatse gemaakt met verse ingrediënten.
oktober 2021Steeds meer mensen kiezen ervoor als vegetariër, veganist of flexitariër (een iets-minder-vleeseter) door het leven te gaan. Zo werden er bij Delhaize wel 30% meer veganistische/vegetarische producten verkocht tegenover 2020. Bij Takeaway.com verdubbelde het aantal veganistische maaltijden zelfs op 2 jaar tijd. Veganisme is een blijver en dat is uiteraard positief. Maar is jouw bakkerij er klaar voor? Ontdek het hieronder.
oktober 2021We mochten weer. En dat hebben we gemerkt. Vier dagen lang kwam het beste van de bakkerswereld samen in Kortrijk. Resultaat? Blije gezichten, nieuwe contacten en een heleboel inspiratie die gedeeld werd.
september 2021Ja, het is weer zover! Een nieuwe bloemsoort om jouw klanten extra in de watten te leggen. Formavit, voor een fitter en vitaler leven.
september 2021Lokaal, duurzaam en lekker. Dat is wat je klanten zoeken in een kraakvers, heerlijk broodje. Met Tricol’OR was dit al mogelijk, maar nu kent deze Belgische bloem ook 2 speltvarianten!
augustus 2021We hebben er lang naar uitgekeken en nu mag het weer: Broodway. Dé vakbeurs bij uitstek waar de passie voor ambacht en het vak gedeeld wordt. Een ontmoetingsplaats waar de volledige bakkerswereld frisse ideeën en heerlijke inspiratie met elkaar uitwisselt. En natuurlijk zal ook Ceres daar niet op ontbreken. Meer nog, we stellen er met trots 4 nieuwe producten voor.
augustus 2021Ze zijn er weer: de gepersonaliseerde Warme Bakker-jaarkalenders. Wil je ook in 2022 de aandacht trekken van je klant? Bestel dan nu je broodkalender en toon jouw klanten dat je aan ze denkt - en zorg ervoor dat zij ook aan jou denken.
augustus 2021Gezond eten en producten van bij ons, het houdt klanten steeds vaker bezig. Bij Ceres vinden we duurzaamheid en de traceerbaarheid van producten al jaren belangrijk. Maar ook een eerlijke prijs voor de landbouwers ligt ons nauw aan het hart. Daarom zijn we fier dat onze Tricol’OR bloem het label ‘Prix Juste’ mag dragen.
augustus 2021De baktrends na een pandemie in een wereld waarin de consumentenvoorkeuren voortdurend veranderen? Die ontdek je in dit artikel.
juli 2021Belgen zijn steeds meer te vinden voor meer duurzame en faire producten. De gebeurtenissen van het voorbije anderhalf jaar hebben het koopgedrag en het consumptiepatroon in België blijvend veranderd. Uit een onderzoek van Dynata blijkt dat we met z’n allen steeds meer belang hechten aan duurzame en faire producten.
juli 2021De maatregelen zijn versoepeld en heel wat mensen zijn intussen gevaccineerd. Ons leven begint er eindelijk weer wat normaler uit te zien. Je klanten zijn euforisch over hun nieuwe vrijheden en zijn helemaal klaar om het leven te vieren. En wie vieren zegt, die zegt taart! Er staat een drukke zomer voor de deur, dus hier zijn alvast vier tips om de 'm zonder problemen door te komen.
juni 2021Het gamma van Ceres telde al heel wat bloemsoorten met een Nutri-Score A en daar komen er nu nog eens vier bij. Ook Cereform, Sovita, Escanda en Escanda Integraal kunnen voortaan pronken met een top Nutri-Score.
juni 2021Een lekker brood, vers uit de oven smaakt altijd. Maar het brood al snijden wanneer het nog warm is? Dat doe je beter niet.
juni 2021Het Bakkerspanel trok op (consumenten)onderzoek onder de noemer Shoppergedrag bakkerijproducten bij de bakker en in de supermarkt. 1000 Belgische shoppers van huishoudelijke boodschappen in de leeftijdsgroep 21 tot 65 jaar namen deel. We lichten enkele vaststellingen uit aan de hand van 6 vragen.
juni 2021Vier nieuwe beroepen maakten vorige maand hun opwachting op de lijst met knelpuntberoepen die de VDAB publiceerde. Tussen die nieuwkomers vinden we bakker terug.
mei 2021Bakkerswereld trok op onderzoek en spotte verschillende patisserietrends. We lijsten er graag 6 interessante voor je op.
mei 2021Zaterdag 2 en zondag 3 oktober 2021 staan in het teken van het Weekend van de Klant. Wil ook jij je klanten opnieuw in de bloemetjes zetten? Dan kan je hen met de herbruikbare bekers van de Warme Bakker een mooie én nuttige attentie aanbieden. Koffie of thee, iemand?
mei 2021We gaan ze toch nog eventjes moeten dragen, die mondmaskers. Maar als het moet, dan liefst op een leuke manier! We verzamelden enkele bijzondere mondmaskers die de aandacht trekken (en zeker in een bakkerij).
mei 2021Tricol’OR, da’s pure klasse van bij ons. Net zoals ons nationale voetbalelftal. Op 12 juni starten we aan het Europees Kampioenschap Voetbal met een wedstrijd tegen Rusland. De start van een fantastisch toernooi? Wij supporteren alvast mee. Meer nog, we koppelen er een mooie actie aan.
april 2021Het is niet alleen de titel van dit artikel, maar ook de ondertitel van het boek Brood (januari 2021). In dit boek bestudeert Peter Scholliers de drie actoren die de geschiedenis van brood maken: de eters van brood, de bakkers en overheden.
april 2021Al meer dan 50 jaar zorgt bakker Manu in Ganshoren voor brood op de plank. Deze ambachtelijke bakker maakt bijna alles zelf, met de nodige authenticiteit en passie. “Ik kan mezelf elke dag op een creatieve manier uitdrukken met enkel wat bloem, water, zout en gist. Prachtig, toch?”
april 2021Deze week begint de ramadan. Voor moslims een heilige tijd van vasten en bezinnen, waarbij er alleen gegeten mag worden voor zonsopgang en na zonsondergang. Tijdens de ramadan eet men vaak te weinig vezels, wat onder andere tot constipatie leidt. Daarom zetten we enkele vezelrijke broden uit ons Ceres-gamma in de kijker.
april 2021Afgelopen winter deelden we op de Facebookpagina van Ceres een oproep om een enquête in te vullen van het Bakkerspanel. Voor en over de ambachtelijke bakkers in België. We nemen je graag mee doorheen enkele inzichten.
maart 2021Als bakker ben je sowieso een vroege vogel, maar komend weekend draaien we de klok ook nog eens een uurtje vooruit. Een nog kortere nacht dus. Het uitgelezen moment om enkele slaaptips te delen om telkens uitgerust wakker te worden of extra goed te recupereren na een nacht hard werk.
maart 2021We hebben al kunnen proeven van enkele mooie dagen en straks is de lente ook officieel in het land. De langere, warmere dagen doen ons opfleuren en dat merk je ongetwijfeld in je bakkerij. Benieuwd welke bloemsoorten ondertussen opfleuren? We lijsten acht bloemsoorten op die extra goed verkopen bij Ceres nu de winter weer achter ons ligt.
maart 2021Toen Philip Daems als vertegenwoordiger aan de slag ging bij Ceres, was hij naar eigen zeggen nog jong en beïnvloedbaar. Vandaag is ‘Monsieur Philip’, zoals veel klanten hem noemen, een referentie in de Brusselse bakkerswereld.
maart 2021Tricol’OR, het Ceres-meel van 100% Belgische tarwe, ontving het label dat garandeert dat de lokale, Belgische landbouwer ‘de juiste prijs’ krijgt voor zijn arbeid en grondstoffen.
maart 2021Dit voorjaar staat in het teken van de vaccinatiecampagne om het coronavirus eindelijk klein te krijgen. Binnenkort krijg je een uitnodiging in de bus om je te laten vaccineren. Is dit verplicht? Kan ik eisen dat mijn medewerkers zich vaccineren? Een antwoord op de belangrijkste vragen.
februari 2021Bij Ceres gaan we graag op zoek naar verbeterde samenstellingen en nieuwe variaties, maar uiteraard is het belangrijk om nooit de basis uit het oog te verliezen. Hieronder nemen we je nog eens mee door ons Basics Gamma Wit en Grijs. Het codewoord? Puur.
februari 2021Broodzakken kunnen neutraal en anoniem zijn, maar net zo goed deel uitmaken van de branding van je bakkerij. Zet je alleen je logo op de broodzak? Voeg je je openingsuren toe? Vermeld je wel of geen contactgegevens? Naast het vermelden van deze basisinformatie kan je ook hier creatief uit de hoek komen en een bijkomende meerwaarde creëren voor jezelf of… voor je klanten.
januari 2021Verschillende van onze meelsoorten zijn rijk aan vezels, en dus extra voedzaam. Maar het is vaak moeilijk voor te stellen of uit te leggen hoe groot de vezelrijke kracht van brood precies is. Daar brengen we nu verandering in.
januari 2021Wie geen gluten verdraagt, heeft in heel wat bakkerijen niet veel keuze. En dat is uiteraard jammer, want deze doelgroep is best wel omvangrijk. Niet toevallig stopten we in 2020 bij Ceres daarom onze glutenvrije mix in een nieuw jasje. Bak jij al glutenvrij?
januari 2021Een van de voedingstrends waar klanten tegenwoordig meer en meer om vragen is het lokale aspect. Tijdens een van onze productsessies ‘Heerlijk Creatief’ gingen we daar dieper op in.
januari 2021Rond de jaarwisseling worden er volop lijstjes gemaakt. Welke liedjes werden het vaakst gedraaid op de radio? Welke programma’s kluisterden de meeste mensen voor hun televisie? Welke woorden verrijkten onze woordenschat? En… welke artikels werden het voorbije jaar het vaakst gelezen door jullie op de website van Ceres?
december 2020De coronapandemie houdt de wereld nog steeds in haar ban. Gelukkig hoeft niemand het brood of gebak van zijn favoriete bakker te missen. En terwijl we allemaal iets digitaler en virtueler zijn gaan leven, vonden de consumenten ook steeds vlotter de online weg naar de bakkerij. Of hoe lokaal en digitaal elkaar ontmoet hebben.
december 2020Steeds meer consumenten hebben een voorkeur voor eerlijke en natuurlijke producten. De trend is al een tijdje ingezet en de almaar groeiende vraag naar biobrood is daar een logisch gevolg van. Maar wat maakt biobrood nu precies anders?
december 2020Al 20 jaar lang verwelkomen Jurgen Van Parijs en zijn vrouw Peggy met de glimlach hun klanten in hun bakkerij in Oostende. “Al start mijn bakkersverhaal nog veel vroeger”, vertelt Jurgen. “Mijn ouders hadden eveneens een bakkerij, in het centrum van Oostende.”
november 2020Dat consumenten de laatste jaren bewuster zijn geworden op vlak van gezond eten, daar trappen we een open deur mee in. Ook die van je bakkerij. De introductie van de Nutri-Score bevestigde en versterkte die evolutie alleen maar. Gelukkig kan je dankzij CERES je klanten die op zoek zijn naar brood met een A-score op hun wenken bedienen.
november 2020Lokaal, puur, glutenvrij, vol smaak… Het zijn voedingstrends waar je klant anno 2020 naar vraagt. Om volop te kunnen inspelen op die trends, organiseerden we vanuit CERES verschillende productsessies onder de noemer ‘Heerlijk Creatief’. Vandaag gaan we nog eens dieper in op de vraag naar puurheid.
november 2020Lokaal, puur, glutenvrij, vol smaak… Het zijn voedingstrends waar je klant anno 2020 naar vraagt. Om volop te kunnen inspelen op die trends, organiseerden we vanuit CERES verschillende productsessies onder de noemer ‘Heerlijk Creatief’. Vandaag gaan we nog eens dieper in op de vraag naar extra smaak. En dat doen we met Belgrana.
november 2020Het warme brood, de verse pistolets, de heerlijke soesjes… Je bereidt het allemaal met passie en vakmanschap in je atelier, waarna je je creaties trots een plekje geeft in de winkelruimte. Hoeveel lekkers er vervolgens ook effectief over de toonbank gaat, heeft uiteraard te maken met de kwaliteit van je producten. Maar de inrichting en aankleding van je bakkerij spelen ook een belangrijke rol.
oktober 2020Tijdens de zomer gingen de coronacijfers de goede richting uit en hadden we het virus enigszins onder controle. Maar in de herfst werd, waar we voor vreesden, week na week duidelijker: we zullen ons ook door een tweede golf moeten slaan.
oktober 2020Met passie sta jij elke ochtend vroeg op om je klanten te voorzien van kraakvers brood, krokante koffiekoeken en nog veel meer lekkers. In je atelier ben je op jouw best. Daar blink je uit. Maar bakkers zijn ook ondernemers. En wie onderneemt, die moet kunnen en durven innoveren. Uit recent onderzoek blijkt nu dat de Belgische ambachtelijke bakker die boodschap begrijpt.
oktober 2020De coronacrisis gooide ook de wielerkalender overhoop. Zo kregen we dit jaar de voorjaarsklassiekers zoals de Ronde van Vlaanderen in… oktober. Het is eens iets anders, je klanten die het in de herfst over de kasseiklassiekers hebben. Babbel een woordje mee en speel er misschien op in met je aanbod?
oktober 2020Bakkers Vlaanderen organiseert voor de tweede keer de Week van de Ambachtelijke Bakker. Al spreken we deze editie misschien beter van de Week van de Koffiekoek!
oktober 2020Tijd om je verheugd in de bakkershanden te wrijven, want we stoomden weer een nieuw Seizoentje voor je klaar.
oktober 2020“Het voornaamste in onze job is efficiënt zijn op verplaatsing, bereikbaar zijn en goed luisteren naar klanten,” vertelt Xavier Louis, Vertegenwoordiger bij Ceres.
september 2020Verse producten zijn hotter dan ooit. We zien verse voeding onlosmakelijk verbonden met onze gezondheid en een hogere levenskwaliteit. In een snel veranderende maatschappij, staan mensen meer en meer stil bij een beter voedingspatroon.
september 2020Weet jij wat er net gewijzigd is aan de allergenenwet? We vatten het hieronder even samen.
augustus 2020Streekproducten zitten in de lift. En daar kan je als bakker van meeprofiteren! Met een uitbreiding van je aanbod – confituur of fruitsap uit de streek – maar ook met lokale bloem, win je nieuwe klanten. Dacht je al aan de volgende streekproducten?
augustus 2020De kalenders voor 2021 zijn er! Blijf je graag in het zicht van klanten? Bestel gepersonaliseerde De Warme Bakker-kalenders en je hangt bij klanten in huis.
augustus 2020199. Zo veel huiszwaluwnesten tellen de Ceres-gebouwen in Haren (Brussel) in 2020. Aan het eind van de jaren 1970 was de huiszwaluw een vaste waarde in het Gewest. Maar dan kreeg de soort het moeilijk en aan het eind van de jaren 1990 waren er nog maar 40 nesten. Dankzij bedrijven als Ceres en bewoners die de nesten niet wegnemen en zelfs in het oog houden, groeit de biodiversiteit.
augustus 2020Heb je een tijdelijke werkkracht nodig? Dan kan je een jobstudent of flexi-job werknemer aanwerven. Slechts een paar beroepen kunnen de hulp van flexi-jobs inroepen, dus als bakker heb je geluk. Maar wat is een flexi-job en waarin zit het verschil met een jobstudent? Lees het hier.
juli 2020In Nederland mag het alvast heel wat minder zijn. De voorbije 10 jaar zagen ze er een vermindering van 2,7 miljoen kilo (!) zout ten opzichte van 2009 … Of de consumenten daar zelf iets van doorhadden? Neen, en dat was ook de bedoeling.
juli 2020Tijdens de coronaperiode herontdekte de consument het plezier van lokaal winkelen. Niet met de wagen naar overvolle supermarkten, wél te voet naar de bakker om de hoek. Minder drukte, persoonlijker (op afstand weliswaar) contact … Maar hoe houd je deze klanten bij jou en hoe blijf je ook in de toekomst nieuwe klanten aantrekken?
juni 2020De zomer komt eraan, de geur van BBQ hangt in de lucht. Het is tijd om onze smaakpapillen te verwennen met vertrouwde en nieuwe smaken. Wat dacht je van een lekker notenbroodje?
juni 2020Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 is het zover: je kan bezoekers in de bakkerij verwennen tijdens Weekend van de Klant. Bestel nu onze ontsmettende doekjes om hen extra te verzorgen.
juni 2020Online brood en banket bestellen? Tijdens, maar ook zeker na dit coronatijdperk zullen webshops een hot topic blijven. Voor zowel non-food als food. Niet alleen kledij, maar ook voeding gaat als zoete broodjes over de online toonbank. Er zijn dan ook een heleboel voordelen aan verbonden.
juni 2020Online video's kunnen je zowat alles leren: je fiets herstellen, je das knopen of feesthoedjes maken voor de verjaardag van je kind. Ook voor bakkers bestaan heel handige video's en kanalen. Ken jij deze al?
juni 2020Thomas Callebaut houdt van veiligheid, van zorgen dat iedereen de regels opvolgt en van voeding. Dan is hij de perfecte kwaliteitscontroleur, toch? Duik even mee in zijn wereld.
mei 2020Op de gezondheidscrisis door het coronavirus zal een economische crisis volgen, zo voorspellen velen. De voedingssector kon en moest tijdens de ‘lockdown’ blijven draaien. En ook nu de maatregelen versoepelen, blijft het land ons nodig hebben. Hoe kom je als bakker sterk uit de coronacrisis? 6 pistes:
april 2020Jawel, hier is die dan! Ons nieuwste Seizoentje: Cegrano. Een uitermate lekker en vitaal broodje, ontstaan uit een mix van de beste basisingrediënten. Ideaal om van te genieten in de lente- en zomermaanden.
april 2020Wat doe je als je personeel besmet is met COVID-19? Hoe vermijd je dat je zelf ziek wordt? En wat zullen de gevolgen van de coronacrisis zijn voor je zaak? Corona brengt vragen en onzekerheid met zich mee, maar met het volgende advies hou jij het hoofd koel!
april 2020Ligt het paasbrood bij jou al in de toonbank? Onze proefbakkers ontwikkelden dit onweerstaanbare recept:
april 2020Ceres schonk in maart 1000 mondmaskers aan de Kliniek Sint-Jan in Brussel, 1000 aan het AZ Jan Portaels in Vilvoorde en nog eens 1200 verdeeld over Ons Tehuis Brabant vzw, vroedvrouwenpraktijk Bolle Buik, i-mens, woonzorgcentrum Booghuys en woonzorgcentrum Edouard Remy.
maart 2020Too Good To Go stelt handelaren in staat om hun onverkochte producten te verkopen aan consumenten, die hun verrassingspakket aan het eind van de dag kunnen ophalen voor een derde van de oorspronkelijke prijs. Het is een zeer eenvoudige oplossing, waarmee handelaren actief de strijd aangaan tegen voedselverspilling.
maart 2020Puur, natuurlijk en authentiek, zo verkiest de hedendaagse klant vaak zijn voeding. Bio, vers, niet-verwerkt en liefst ambachtelijk geproduceerd eten zit in de lift. Als bakker pas je mooi in dat plaatje. Win dus de bewuste klant, met uiterst pure voeding!
maart 2020Smaak is het allerbelangrijkst bij het kopen van brood, patisserie en chocolade. Dat blijkt uit de grootste consumentenstudie ter wereld voor die sectoren.
februari 2020Voor de eerste keer ooit gingen astronauten aan het bakken in de ruimte. In een oventje in het internationaal ruimtestation ISS bakten ze vijf chocolade cookies – het ene met al meer succes dan het andere.
februari 2020Lokale producten, puur, zonder additieven, glutenvrij en vol smaak, dat zijn allemaal voedingstrends waar je klant vandaag naar vraagt. Leer hoe jij meer verkoopt door in te spelen op deze tendensen.
februari 2020Binnen enkele dagen is het Valentijn! Ligt in jouw toonbank al taart en brood voor geliefden? Help je klanten met vijf maal valentijnsgebak.
januari 2020Ceres wil weten waarvan bakkers wakker liggen, om je zo beter te kunnen helpen. Maak jij graag kans op 50 kg gratis bloem? Vul onze korte enquête in.
januari 2020Met cupcakes verleid je elke klant. Je kan ontelbare varianten maken - voor ieders smaak, voorkeuren en allergieën. Bovendien zijn de cakejes onweerstaanbaar in je toonbank en op sociale media. Bak jij mee?
januari 2020Ceres stopte de glutenvrije mix in een nieuw jasje. De bakmix is nu verkrijgbaar in handige verpakkingen van 5 kg: zo kunnen ook thuisbakkers ermee aan de slag. De mix bestellen ze rechtstreeks bij jou in de winkel.
januari 2020‘Millennials’, wie volwassen werd aan het begin van dit millennium, naar je zaak lokken is een goed idee. Haal deze 23- tot 38-jarigen binnen en maak ze gelukkig, zo blijven ze ook de komende jaren klant - vaak met een nieuw gezin en dus meer broodeters. Maar hoe trek je ‘millennials’ aan?
januari 2020Wat trok de aandacht van bakkers en liefhebbers van brood dit jaar? We doken in onze data en serveren je de meest gelezen Ceres artikels van 2019. Smakelijk!
december 2019Ben jij klaar voor het nieuwe jaar? Het internationaal toonaangevend marktonderzoekbureau Innova Market Insights (Arnhem, Nederland) publiceerde Top Trends voor de voedings- en drankindustrie. Zo verleid jij de klant anno 2020:
december 2019Je klanten kiezen alsmaar vaker voor lokale producten. Met Tricol’OR, het 100% Belgische meel, geef je hen precies wat ze zoeken: kraakvers brood met lokale, traceerbare ingrediënten en zonder toevoegingen.
december 2019Richt je ogen op Parijs. Binnen ruim een maand vindt daar Europain 2020 plaats, een absolute hoogmis binnen de bakkerswereld. Europain 2020 is een beurs waar bijna 500 leveranciers, bakkerscholen, voedingsmerken... zich voorstellen aan 52 000 bezoekers uit de sector - en nog meer.
december 2019Een voorbereid man of vrouw is er twee waard! Hoe spoor je klanten aan nu bestellingen te plaatsen voor de eindejaarsperiode, zodat jij goed kan plannen en extra veel verkoopt?
november 2019Speculaas, marsepein, chocolade, ... Nu de Sint in aantocht is ligt je etalage er waarschijnlijk vol mee. Wil je je klanten verrassen met een origineel sintgebakje? Leg dan eens het boek van de Sint in je etalage.
november 2019Henk De Meulenaere werkt al meer dan 30 jaar bij Ceres. Sinds 2008 is hij er aan de slag als verantwoordelijke van de proefbakkerij. Benieuwd hoe een typische werkdag er bij Henk uitziet? Neem snel een kijkje achter de schermen.
november 2019Op 11 november vieren we in sommige Vlaamse streken Sint-Maarten. De start van een periode vol lekkernijen in de kinderschoen én in je bakkerij. Op 6 december verwelkomen we dan weer die andere kindervriend: Sinterklaas. Weet jij al alles over beide feesten en de tradities errond?
november 2019De Hoge Gezondheidsraad bracht een nieuwe lijst met voedingsadviezen uit. De lijst bevat 5 vuistregels en 7 prioriteiten om gezonder te eten en langer te leven. Een van de belangrijkste adviezen klinkt ons als muziek in de oren: eet genoeg volkoren.
oktober 2019Bijna Halloween. Nog inspiratie nodig om je klanten te verrassen? Lees snel verder.
oktober 2019Nooit eerder betaalden we zo vaak met onze bankkaart. Ook voor kleine bedragen laten we niet langer de euromunten rollen: betalingen onder de 10 euro zijn ondertussen al goed voor 25 procent van alle elektronische betalingen. Welke elektronische betaalopties zijn het interessantst voor jouw zaak? Een overzicht.
oktober 2019Ontdekte jij het nieuwe Seizoentje Orzo al? De bloem is een echt smaaktoppertje, en zit bomvol gezonde gerst. Benieuwd wat al die gerstekracht doet voor je lijf? Ontdek het hier.
oktober 2019Goudoranje blaadjes, verkwikkende boswandelingen en paddenstoelen her en der. Er is geen ontsnappen meer aan: de herfst is in het land. Ook zin om het najaar door je assortiment te laten waaien? Dan is het Fougasse-brood iets voor jou.
september 2019Week van de Ambachtelijke Bakker: leg je klanten extra in de watten Bakkers Vlaanderen organiseert van maandag 30 september tot zondag 6 oktober de Week van de Ambachtelijke Bakker. Een actie die we bij Ceres van harte ondersteunen.
september 2019Mocht je volgende vakantie je tot in Malta brengen, dan is ambachtelijke bakkerij Busy Bee zeker een bezoekje waard. Het bedrijfje groeide uit tot een megabakkerij en weet zich telkens opnieuw uit te vinden. Lees meer over hun originele concept.
september 2019De Belg eet niet genoeg volkorengranen. En dat terwijl het juist echte krachtpatsers zijn voor je gezondheid. Ontdek de voordelen van volkoren en lees hoe je je volkorenassortiment in de kijker zet.
augustus 2019De nieuwe tarweoogst van 2019 is grotendeels afgerond in Frankrijk, Duitsland en België. Moet je je bakproces aanpassen aan de verse oogst? Wij gingen het voor je na.
augustus 2019Bestel ze nu snel en word een heel jaar lang de warme aandachtstrekker bij elke klant!
augustus 2019Je hebt bruidstaarten, en dan heb je de bruidstaarten van familiebakkerij LeNovelle Cake in Indonesië. Hun specialiteit? Sprookjesachtige taarten van epische proporties.
augustus 2019Elke dag ga jij aan de slag met bloem en meel gemaakt van het beste graan. Maar weet je ook alles over dat gewas?
juli 2019Respect voor de warme bakker: hij heeft het niet altijd gemakkelijk Nergens vind je verser brood en betere kwaliteit dan bij je warme bakker. En ook al doet die zijn stiel met hart en ziel, toch heeft hij het niet altijd gemakkelijk. Maar wat is er juist aan de hand?
juli 2019Viennoiserie vind je in alle soorten en maten. Van zoete koffiekoeken met chocolade, tot hartige worstenbroodjes en zelfs lekkernijen in minivorm. Benieuwd wat er op dit moment populair is in viennoiserieland? Duik mee in de 6 recentste trends.
juli 2019Wat doe je als je de dynamiek van yoga beter in beeld wilt brengen? Fotograaf Victor Koldunov hoefde er niet lang over na te denken.
juli 2019Zomer. Dat betekent: vakantie voor je kind, en drukte in je bakkerij. Je zoon of dochter ziet het wel zitten om je uit de nood te helpen, maar jij twijfelt: mag dat zomaar? Of kies je toch beter voor een jobstudent? Dit zijn je mogelijkheden.
juni 2019Wie binnenkort of in de toekomst een evenement plant, contacteert best even zijn Ceres-vertegenwoordiger met de vraag om te helpen. Hij kan niet alleen brainstormen en meedenken, maar beschikt ook over heel wat connecties en materiaal om je actie te ondersteunen: van folderdesign en winkelaankleding tot productontwikkeling en meer.
juni 2019Wie bakkerij Van Laer in Pulle bezoekt, zou nooit durven vermoeden dat eigenaar Kurt Van Laer vroeger geen bakker wilde worden. De zaken lopen goed: klanten schuiven met plezier aan voor sjoekes en andere specialiteiten. En Kurt zelf? Die doet zijn stiel van bij de start met hart en ziel.
juni 2019Plande je jouw zomerverlof al? Dat heb je meer dan verdiend! Zorg wel dat je je klanten duidelijk informeert: op tijd (toch liefst een week op voorhand), concreet (van dan tot dan), zichtbaar (in de winkel, op de website en sociale media) en behulpzaam (verwijs eventueel naar collega’s die open zijn). Je klanten zullen je dankbaar zijn, en graag terugkomen eens je deuren terug openzwaaien.
juni 2019Blije medewerkers betekenen blije klanten. En dat begint vaak bij een enthousiaste ondernemer die zijn personeel inspireert, motiveert en vertrouwt. Hoe sterk zet jij in op de kracht van medewerkers? Want zij zijn het gezicht van je bakkerij, en beïnvloeden zo je verkoop.
juni 2019Triple succes met deze drie recepten voor bierbrood: twee broden met Westmalle Tripel en eentje met Guinness-bier – allen getest en gesmaakt door de Ceres-proefbakkers. Ideaal om je rekken mee te vullen op Vaderdag.
mei 2019In juni en juli komen de aardbeien rechtstreeks uit onze Belgische volle grond. Dan zijn ze het lekkerst en goedkoopst. Tijd om je slag te slaan! En om even op te lijsten welke aardbeien er zoal zijn, hoe je ze best spoelt en koelt en wat je er als bakker mee kan maken.
mei 2019Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2019 vieren we Weekend van de Klant. Hoe je jouw klanten blij, blij kan maken … Trakteer hen op handige post-its met de leukste emoticons!
mei 2019Wat doet Karim Ajr bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
mei 2019De dagen worden langer en warmer. Dus kopen mensen ‘aangepast’ brood: we kiezen liefst luchtig, wit of lichtbruin brood – al dan niet in krokante stokbroodvorm. Benieuwd welk meel Ceres best verkoopt in de lente en zomer? Dan weet je meteen welk brood het best over de toonbank gaat.
mei 2019Biedt jouw bakkerij plaats om iets te eten? Denk dan eens na hoe je ook gezinnen met (kleine) kinderen kan aantrekken. Oké, de besteding van kinderen is vaak bescheiden maar de doelgroep waarvan ze deel uitmaken is wél heel interessant: tweeverdieners die ontzorgd willen worden.
mei 2019Elke 2° zondag van mei vieren we moeder en dit mogen we zeker niet vergeten! Herinner je klanten aan dit feest met leuke ideetjes of een banner in je bakkerij.
april 2019Het klimaat en milieu gaat ons allemaal aan. Onder het motto ‘elke bijdrage helpt’, deelt Ceres graag wat het bedrijf zoal onderneemt om onze wereld wat duurzamer te maken: van minder transport en afval tot lokale en biologische meelsoorten.
april 2019De paashaas strooit ze weer vrolijk rond: paaseitjes in alle smaken, kleuren en vormen. Presenteer je ze graag eens op een andere manier? Of denk je nu al na over hoe je jouw overschot aan paaseieren kan verwerken? Dan is dit trio van paaseitjesrecepten het proberen waard.
april 2019Wie graag een extraatje toevoegt of zijn brood graag luxueus afwerkt, kan bij Ceres terecht voor heel wat ‘diversen’: van griesmeel, kiemen en stuifmeel tot tarwegluten, zemelen en havervlokken – allemaal bijproducten van graan. Ook glutenvrije bloem hoort tot dit gamma.
april 2019Geef je de liefde voor bakken en brood graag door aan de volgende generaties? Dan zijn dit alvast een paar prentenboeken om samen met je kinderen of (achter)kleinkinderen van te smullen.
maart 2019Zeven (zoete) zondes om op jouw bucket list te zetten. Ja hoor, deze zeven Europese bakkerijen brengen jou naar de zevende bakkershemel.
maart 2019Jij weet het al lang: brood is belangrijk. Ook de wetenschap bevestigt dit in een recent artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Nederland. Hij noemt brood superfood omdat het veel voedingsstoffen bevat die we dagelijks nodig hebben.
maart 2019Naast meel, kan je voor heel wat meer terecht bij Ceres. Heb je een vraag of probleem – zoals hoe je een bepaalde receptuur maakt of hoe je de prijzen van jouw producten bepaalt? Onze specialisten helpen jou persoonlijk verder. Je staat er dus nooit alleen voor om jouw bakkerij draaiend te houden.
maart 2019Maak je graag authentieke Franse baguettes? Heerlijk knapperig vanbuiten en lekker luchtig vanbinnen. Dan is Talmière de bloem die je zoekt: een mix van tarwe- en moutbloem met verschillende granen en zaden én een verleidelijk vleugje honing.
maart 2019Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de bewuste consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag – en zonder additieven, verbeteraars en E-nummers graag.
maart 2019Maak jij graag mooie croissants of taartjes? Of kijk je met bewondering naar de bakkunsten van collega’s? Volg dan zeker meesterbakker François Brunet op Instagram.
maart 2019Sommige bakkers toveren brood om tot echte kunstwerkjes. De Sloveense Anita Šumer heeft zo’n magisch paar bakkershanden. En ze deelt inspirerende beelden en filmpjes op haar populaire Instagram-account ‘sourdoughmania’.
februari 2019Wat doet Hugo Baert bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
februari 2019De meest voorkomende graansoort in de Westerse wereld is tarwe. Andere populaire soorten zijn gerst en gierst, haver en rogge, maïs en spelt – al bestaan er nog veel meer. Van die granen malen we meel om onder meer brood mee te bakken. Elke graansoort heeft zo zijn eigen kenmerken. Toch hebben ze een paar dingen gemeen: ze bevatten allemaal zetmeel, eiwitten, vitamines, mineralen en voedingsvezels.
februari 2019Brood is zo veelzijdig. Je kan er alle kanten mee uit. En het past bij elke gelegenheid – net als een leuke postkaart, en al zeker eentje met brood of een ander bakkersproduct in de hoofdrol!
februari 2019Sinds 1 janurai 2019 staat er een verbod op het gratis uitdelen van lichte plastic draagtassen voor eenmalig gebruik in de detailhandel. Zo wordt ons milieu minder belast. En er zijn genoeg hebruikbare alternatieven om een bestelling mee te geven met klanten. Wie nog een stapje verder wil gaan, kan zelfs kiezen voor ecologische zakken om gesneden brood en andere producten in te verpakken.
februari 2019Desembrood: velen zijn fan van dit karaktervolle brood, anderen minder. Wat maakt dit brood zo speciaal? De manier van rijzen: door tragere fermentatie. De smaak: rijk, karaktervol en – in tegenstelling tot wat sommigen denken – niet altijd zuur. De korst: krokant. Het kruim: mals, en het blijft ook lekker lang vers.
februari 2019Desembrood wint aan populariteit en zou zelfs als extra gezond zijn. Of dat ook zo is? Dat lees je hier.
januari 2019Desembrood is populair. Maar wanneer mag je jouw brood verkopen als desembrood? Volgens de Belgische wetgeving mag je brood ‘desem’ noemen van zodra er desem in zit, hoe weinig ook. Je moet het gebruikte percentage desem wel verplicht (kunnen) vermelden.
januari 2019Welkom in 2019, waar gezond nog altijd hip is. En waar verse, pure ambacht wordt gesmaakt. Net als eerlijke verhalen en transparante communicatie. Consumenten vinden dat ze het recht hebben om te weten wat ze eten. Dus krijgen ze graag wat uitleg over de producten die ze kopen.
januari 2019Lijstjestijd! Hieronder vind je de populairste artikels die Ceres publiceerde in 2018. Is er een onderwerp waarover jij graag meer leest? Laat het ons weten via jouw vertegenwoordiger, via Isabelle Kiekens van marketing of via een reactie op Facebook. Dan wijden wij er een artikel aan.
december 2018Bedankt! Voor jouw trouw en vertrouwen. Voor de toffe samenwerking. Voor het geloof in onze producten. Bedankt. Om elke dag opnieuw zo’n lekkere dingen uit jouw bakkersmouw te toveren met ons assortiment.
december 2018Wil je bijblijven of bijpraten? Kom tussen zondag 27 en dinsdag 29 januari 2019 naar Saveurs & Métiers in Namur Expo. Deze vakbeurs – waarbij ontdekking, uitwisseling en kennis centraal staan – is hét uithangbord van de sector. Registreer je voor een gratis ticket en kom proeven van onze producten, acties en wedstrijden op stand 1434.
december 2018Weet jij wat de allergenenwet juist voorschrijft? En of jij daaraan voldoet? Ceres vat de belangrijkste informatie samen voor haar bakkers: van de belangrijkste regels voor etikettering en personeel tot de meest voorkomende allergenen in bakkerijproducten.
december 2018Echte slagroom en mokkacrème, mooi versierde taarten met een eigen twist … Bakkerij Mokaline verkoopt authentieke producten waarvoor klanten graag een omweg maken. De succesingrediënten van bakker Didier Demain? Kwaliteit, respect en vertrouwen – en natuurlijk ervaring, passie en geduld. Stap mee in zijn verhaal: van werknemer tot zaakvoerder.
december 2018‘Bakkers houd u vast aan de takken van de kerstbomen.’ Want de drukke kerst- en eindejaarperiode komt er weer aan. Je voelt het al warm worden onder jouw bakkersvoeten. Dus geven we graag wat tips om alles vlot en aangenaam te laten verlopen dit jaar.
november 2018Hoeveel mag ik vragen? Hoeveel vraagt een ander? En hoeveel houd ik over? Elke bakker worstelt met de prijs van zijn producten. Het is geen gemakkelijke kwestie, wel een heel belangrijke. Ceres lijst op waarmee je rekening moet houden bij je prijsbepaling en welke adviesprijzen gangbaar zijn.
november 2018Eerst de Sint, dan pas de kerstboom. Maar wat met de kerststronk? En ander typisch bakkerslekkers zoals de kerstbrioche, de kerststol en feestelijk stokbrood? Dat promoot je best op tijd in je etalage of op Facebook, zodat klanten snel kunnen bestellen.
november 2018Rond kerst zie je hem overal opduiken: de kerststronk of bûche de Noël. Een traditioneel stuk taart dat eruitziet als een blok hout. Maar waar komt die traditie eigenlijk vandaan?
november 2018Samen met de goede man, arriveert ook heel wat goeds bij de bakker: van speculaas, marsepein en chocoladefiguren tot erkende streekproducten als klaaskoeken, mikkemannen en moutspeculaas. Welke Sint-tradities eer jij in de bakkerij?
oktober 2018Bijna de helft van de bakkers toont geen prijs bij zijn producten, dat blijkt uit een Economische Inspectie. Het is nochtans wettelijk verplicht om de consument op voorhand te informeren over de prijs van elk brood, elke pistolet of elk gebakje.
oktober 2018Naast speelgoed, krijgen kinderen elk jaar typisch lekkers van de Sint – denk maar aan kruid- of pepernoten, speculaaspoppen en chocolademunten. Maar waar komen die tradities eigenlijk vandaan?
oktober 2018Wat doet Celine Cousin bij Ceres? En hoe zorgt zij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
oktober 2018Heb jij even geluk: we verlengden de bestelperiode van onze gepersonaliseerde eindejaarskalenders. Wil je je klanten binnenkort blij verrassen? Bestel je kalenders dan voor 27 oktober.
oktober 2018Heel wat brood belandt in de vuilnisbak. Zo groeit niet alleen de afvalberg, maar gaan ook alle energie en grondstoffen verloren die nodig waren om het brood te maken. En dat is doodzonde – of zeg maar broodzonde. Daag jezelf dus uit om minder te verspillen met deze (her)bruikbare tips.
oktober 2018Het Weekend van de Klant zit er weer op. Had jij geen tijd om nog promomateriaal of gadgets uit te denken? Lees dan snel verder, want meedoen is eenvoudiger dan je zou denken. Een paar tips zodat je voorbereid bent op de volgende editie.
oktober 2018Van 30 september tot en met 3 oktober vond je Ceres terug op Broodway – een van de grootste bakkersvakbeurzen van België. Kon je er niet bij zijn? Hieronder geven we je een snelle blik achter de schermen.
september 2018Met Tricol’OR leg je een stukje Belgische trots in de rekken. Ons nieuwste meel is puur natuur en op en top Belgisch, met alleen ingrediënten van eigen bodem.
september 2018Boetiek, onze online shop voor bakkersbenodigdheden, is drie onmisbare items rijker: een metalen deegsnijder, een deegbak en een draagtas met vernieuwd design. Ontdekte je de rest van het aanbod al? Deze items worden het meest gekocht door jouw collega’s.
september 2018De dagen worden donkerder en kouder. En dat beïnvloedt welk brood mensen kopen. We kiezen vooral voor voedzaam, (donker)bruin brood – en dus voor een extra dosis energie. Benieuwd welk meel Ceres best verkoopt in de herfst? Dan weet je meteen ook welk brood bij jou het best over de toonbank zal rollen.
september 2018Wil je graag reclame maken voor jouw brood en bakkerij maar ken je niet veel van Facebook? We zetten alle stappen even voor jou op een rij: van een Facebookpagina volgen en promoten bij je vrienden tot specifieke posts delen van de Facebookpagina of website van De Warme Bakker.
september 2018Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker. Zijn jouw broodzakken nog niet lief voor het milieu? Ontdek dan snel hun ecologische alternatieven en spring mee op de duurzaamheidstrein.
september 2018Het Ceres Contact Center testte en onderzocht de nieuwe tarweoogst van 2018 – die geleidelijk aan wordt ingemengd. Lees hier de bevindingen van ons labo en onze proefbakkers. Zo kan je de topkwaliteit van jouw brood blijven garanderen.
september 2018Een Facebookpagina opstarten is snel gebeurd. Ze onderhouden vraagt wat meer moeite. Want jouw volgers verwachten leuk, interessant en relevant nieuws van hun favoriete bakker. Geen tijd of inspiratie? Met deze drie tips vul je jouw Facebookpagina sneller dan jouw eclairs.
augustus 2018Drie jaar lang brengen België en Nederland hun ode aan brood met de campagne ‘Brood uit Europa. Een goed verhaal.’ Maar welk brood uit onze buurlanden moet je nu absoluut geproefd hebben?
augustus 2018Yes way, Broodway! Ceres maakt zich op voor het broodevenement van het jaar: van zondag 30 september tot woensdag 3 oktober 2018 staan we op de vakbeurs in Kortrijk Xpo. En er valt goud te rapen. Bélgisch goud.
augustus 2018Bakkers die lekker vers, ambachtelijk ijs kunnen draaien hebben een schepje voor. Mensen staan in de rij – en betalen graag wat extra – voor echt vakmanschap. Al verwacht de klant wel waar voor zijn geld als hij kiest voor de koude kunstjes van zijn Warme Bakker.
augustus 2018Ze zijn er, ze zijn er! Bestel nu je gepersonaliseerde kalenders voor 2019 en druk ook volgend jaar je stempel op je brood.
augustus 2018De zon draait overuren deze zomer. Zalig, denken zonnekloppers en toeristen – maar de warme bakker bakt voor twee. Hou jij het hoofd nog koel? Met deze tips blijf je ook in de heetste temperaturen stevig op je benen staan.
juli 2018Puur en bio zijn artisanale toppers in de bakkerij. Zodra het naar ambacht ruikt, valt een brood extra in de smaak. Hoe authentiek is jouw assortiment? Pak jij al uit met Bio en CEREPURE?
juli 2018Ahhh … de zomer. De vogeltjes fluiten, de zon tekent schaduwen op je pasgeboende vloer en je broodjes ruiken naar vakantie. Voeg daar nog enkele horden hongerige toeristen aan toe en juli en augustus kunnen al helemaal niet meer stuk. Wil jij ook profiteren van het toeristenseizoen? Meld je bakkerij dan gratis aan bij TripAdvisor.
juli 2018Uit eigen ervaringen leer je veel. Maar ook uit die van andere bakkers. Hoe uitgebreid maak je jouw assortiment? Welke producten vallen in de smaak? En hoe doe je aan klantenbinding? Ceres vroeg twee op-en-top Warme Bakkers om hun succesverhalen te delen. En die lees je hier.
juni 2018Werd Floraplus bij jou ook zo enthousiast onthaald? Of proefden jij en jouw bakkerij nog niet van dit heilzame haverbrood? Goed nieuws: je vindt Floraplus vast in ons assortiment – onder ‘Grijs Specials’.
juni 2018Wat doet Els Delsaert bij Ceres? En hoe zorgt zij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
juni 2018De zomer zit vol verrassingen: soms aangenaam, soms minder. Zo kan je te kampen krijgen met fruitvliegjes in je etalage of atelier, moet je op hete dagen anders gaan kneden en bakken of ontdek je plots een schimmel in je rijskast. Wat doe je dan?
juni 2018Drukke tijden? Veel personeel in vakantie? Vang snel en goedkoop de pieken op met een jobstudent. Die mag 475 uren per jaar voor jou werken aan een verlaagde RSZ-bijdrage: in de zomervakantie, maar even goed na de schooluren of tijdens het weekend. Al zijn er wel een aantal voorwaarden.
juni 2018Passie, techniek en bloem … daar kan je bijzondere dingen mee doen. Want naast heerlijke broden kneden, kan je met een dosis bloem ook coole foto’s nemen. Heel wat fotografen gooiden dit witte goud al in de strijd, en bakten er wel wat van. Laat je hier inspireren.
mei 2018Bloem of zaden, gepersonaliseerde folders of affiches, specifieke bakkersbenodigdheden of promotiemateriaal … je bestelt het snel en gemakkelijk online bij Ceres: via de Cerexclusief-bestelmodule, via Mooose en via de Boetiek.
mei 2018Heb je brood of gebak over op het einde van de dag? Via de gratis app ‘Too Good To Go’ kan je jouw warme bakkerswerk verkopen in plaats van in de vuilnisbak te droppen. Zo verdien je er nog iets aan én ga je voedselverspilling tegen.
mei 2018De ramadan is voor moslims een heilige tijd van vasten en bezinnen. Dit jaar mag er van 16 mei tot 14 juni alleen gegeten worden voor zonsopgang en na zonsondergang. Wat je dan best eet? Gezonde producten die lang een voldaan gevoel geven. Bakkers, steek die extra portie volkorenbrood dus maar in de oven!
mei 2018Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober vieren we Weekend van de Klant. Leg jouw klanten dan extra in de watten en trakteer hen met een kleine attentie: eengepersonaliseerde ijskrabber-parkeerschijf van De Warme Bakker.
mei 2018Heel wat bakkers hebben last van bakkersastma of farinose. Ze ademen namelijk (te) veel bloemstof in, wat een allergische reactie kan veroorzaken. Gelukkig bestaan er een aantal eenvoudige tips om rondvliegend bloemstof – en dus ook bakkersastma – te beperken.
april 2018Iedereen werkt graag in een veilige en gezonde werkomgeving. Meer zelfs: welzijn op het werk is een basisrecht – en een wettelijke verplichting voor elke werkgever. Met de handige online tool OiRA breng je als bakker snel, gemakkelijk en gratis alle mogelijke risico’s (en oplossingen) in kaart. Het resultaat: minder gevaren en extra tevreden werknemers.
april 2018Mail jij soms acties en nieuws naar klanten? Vanaf 25 mei 2018 heb je hiervoor expliciet de toestemming nodig van jouw contacten. Want dan treedt een nieuwe Europese privacywet in werking: de GDPR.
april 2018Floraplus combineert het beste van tarwe, haver en cichorei (inuline). Enerzijds verleidt dit Seizoentje met zijn zachtzoete haversmaak en krokante korst; anderzijds met zijn voedzame, verteringsregulerende vezels.
april 2018Een eerste verjaardag is heel speciaal. Ouders maken er dan ook graag een memorabel moment van … met een cake smash: een fotoshoot waarbij de (een)jarige helemaal losgaat op een (liefst zo kleurrijk mogelijke slagroom)taart – die jij vakkundig hebt gemaakt.
april 2018We willen allemaal gezond en evenwichtig eten, liefst zonder al te veel extra moeite. Dat blijkt uit onderzoek van het VLAM (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing). Hoe je als bakker voordeel haalt uit deze trend? Vul je rekken met lokale en natuurlijke, biologische en kant-en-klare producten. En investeer in thuisleveringen.
maart 2018Wat gebeurt er als een architect zich ombouwt tot patissier? Dan krijg je heerlijke meesterwerkjes, zoals de oogstrelende creaties van de Oekraïense Dinara Kasko. Mmmooi!
maart 2018Kan jij een flauw woordmopje wel smaken? Komt voor de bakker! Wij selecteerden voor jou een aantal Engelse broodbillenkletsers van formaat.
maart 2018Al acht generaties lang wordt de bakkersmuts bij Danhieux doorgegeven van vader op zoon. In die tijd is er heel wat veranderd. Zo bakte grootvader Chrétien bijvoorbeeld zijn 800 broden met dezelfde bloem en ging hij nog op broodronde met paard en kar. Koen Danhieux, de huidige bakker slash bedrijfsleider, pakt (en bakt) het anders aan.
maart 2018Nachtwerk gaat in tegen ons bioritme en is dus tegennatuurlijk. Toch draait bijna elke bakker (zware) nachtshiften. Met deze tips maak je het wat aangenamer voor jezelf – en je collega’s ;)
maart 2018Benieuwd naar de bakker-patissier of meesterchocolatier van morgen? Kom naar de opendeurdag van Ter Groene Poorte, op zondag 18 maart in Brugge. “De beroepen die wij onderwijzen mogen nooit verloren gaan”, verkondigt de website. “Met trots leveren we bekwame arbeidskrachten af die zowel als vakman en als mens goed in het leven staan.”
maart 2018Wordt de 3D-printer jouw nieuwe bondgenoot? Hij verschijnt namelijk steeds vaker op het bakkerstoneel. Je kan er dan ook heel precies mee werken. Zo print je gemakkelijk de meest uiteenlopende figuren, tekeningen of logo’s tot in de kleinste details.
maart 2018Wat doet Gert Brouckaert bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
februari 2018Merkte je het al op? Sinds januari zijn er twee extra meelsoorten te krijgen: Goldpain (in zakken van 25 kilo) en Boerenbrood (in kleine verpakkingen van 10 kilo).
februari 2018Het baksteengehalte van brood is best niet te groot. Behalve als je er een huis mee bouwt. Je leest het goed: een heel huis! Een mooie bak- en bouwprestatie van de Zwitserse kunstenaar Urs Fischer.
februari 2018Ooit al gehoord van bento? Het betekent lunchbox of meeneemmaaltijd in het Japans. Meer zelfs: het betekent een lunch zo mooi samen puzzelen dat hij uitnodigt om volledig op te peuzelen!
februari 2018Werknemers hebben recht op twintig betaalde vakantiedagen … sommigen meer, zelfstandigen minder – géén om precies te zijn. Zo heeft elk statuut een lijstje voor- en nadelen. Bekijk hier de belangrijkste verschillen tussen zelfstandig werken of als werknemer.
februari 2018Brood over? Gooi het in je pannenkoekendeeg in plaats van in je vuilbak. Want oud brood past perfect als (gedeeltelijke) meelvervanger. Probeer het zelf maar.
februari 2018Wat nog beter smaakt dan een portie Nordic? De portie magie die Ceres mocht doneren aan Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen: het ronde bedrag van 1.000 euro. Bedankt aan alle Warme Bakkers die hun broodje bijdroegen aan deze warme Nordic for Life-actie!
januari 2018Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag.
januari 2018Zakt (of stijgt) je prijs, dan stijgt (of zakt) je verkoop … of toch in de meeste gevallen. Maar waarvoor kies je nu best als je jouw omzet wilt verhogen? Een berekening van de prijselasticiteit kan helpen bij die beslissing.
januari 2018We kunnen het warm aanbevelen: zet (in op) koffie in je bakkerij! De opstart vraagt een investering maar die verdien je snel terug. Je kunt namelijk een ruime marge nemen op een kopje latte, cappuccino, espresso of filterkoffie.
januari 2018Dragen alle medewerkers dezelfde kle(u)ren in jouw bakkerij? Voor klanten toont dit heel professioneel. Bovendien geeft het jouw medewerkers een extra eer- en teamgevoel: mensen voelen zich meer betrokken bij elkaar en bij de bakkerij.
januari 2018Wie kent ze niet, de traditionele worstenbroodjes. Maar wat als bakker en beenhouwer verder kijken dan hun toonbank lang is? Dan krijg je de beste worstenbroodjes van de buurt!
januari 2018“Ik ben niet tegen brood, ik ben voor góéd brood”, zegt de populaire voedingsdeskundige Sandra Bekkari. Volgens haar moeten mensen gewoon op zoek naar lekker en gezond brood. En daar kan jij als bakker bij helpen!
december 2017Nog geen goede voornemens voor 2018? Kader deze vier trends dan in voor jezelf en jouw medewerkers! Want wie ondernemerstips zaait, zal succes oogsten.
december 2017Handelaars bieden steeds meer bioproducten aan. En al zijn ze wat duurder, consumenten kopen ze vaker dan vroeger. Populaire bio-bestedingen zijn onder meer taart en banket, stokbrood en bloem, boter en eieren.
december 2017Stokbrood is populair, zeker rond de feestdagen – dan mag het wel wat meer zijn. Verwen je klanten met speciaal bereide baguettes. Voeg er heerlijke extra’s aan toe zoals pitten, zaden en granen of noten en rozijnen. Je kunt ook verrassen met een feestelijke vorm zoals een ster.
december 2017Volkorenbrood is het gezondst, verkondigt de voedingsdriehoek – ook als je geen gluten verteert. Onder het motto ‘verandering van spijs doet eten’ geven we jou vijf glutenvrije alternatieven voor het klassieke volkorengraan.
november 2017De meeste klanten betalen liefst met de kaart, ook voor kleine bedragen. Daarnaast polsen pioniers ook naar de optie om contactloos te betalen met de kaart of smartphone – zonder pincode.
november 2017Druk je graag een persoonlijke stempel op jouw brood of gebak? Dat kan. Met een toffe tekst op hostie of chocola! Verrassend origineel en van kop tot teen te personaliseren én verteren.
november 2017Make-A-Wish® Belgium-Vlaanderen vervult de wensen van kinderen met een levensbedreigende ziekte. Een magisch goed doel dus. En dat wil Ceres graag steunen, samen met haar Warme Bakkers.
november 2017Wie slim inspeelt op de feestdagen, doet zilveren zaken. En wie zich goed voorbereidt, scoort zelfs goud! Benieuwd hoe je klanten stimuleert om meer te kopen? Ga snel aan de slag met deze tips.
november 2017Wat doet Christophe Mauclet bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
november 2017De cadeautjesmaanden komen er weer aan. Het ideale moment om uit te pakken met verpakkingen. Want naast extra naamsbekendheid en imago, zorgt de juiste verpakking ook voor meer impulsaankopen.
november 2017Ceres speelt Sinterklaas: want één gelukkige bakker wint de sint en twee pieten in zijn bakkerij op zondag 3 december. Wat je hiervoor moet doen? Gewoon even reageren op onze Facebookpost voor 27 november.
oktober 2017Wil je je klanten verrassen rond Halloween? Of tover je graag een lekker themareceptje met brood op je eigen tafel? Serveer dan eens pompoensoep in een uitgehold (pistolet)broodje.
oktober 2017Olivier Brousmiche startte op zijn 28 met één bakkerij en runt er intussen vijf. Hoe hij dit klaarspeelde? Met veel goesting en doorzettingsvermogen, want het lot was hem niet altijd even goed gezind. Deze bakker – al is hij nu eerder manager – omringt zich met de juiste mensen, blijft innoveren en speelt slim in op veranderende trends bij consumenten. En dat werkt!
oktober 2017Wat doet Lieven Schellekens bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
oktober 2017Van 22 tot 24 oktober verdedigt Bakkerij Sint-Anna uit Zottegem ons land op de ‘Mondial du Pain’ in Nantes. Daar strijden 18 bakkersduo’s uit 5 continenten om de wereldtitel. Na 10 maanden van intensieve voorbereiding, zijn bakker Bart en bakkersgast Joran trots op de producten die ze uit de oven toveren. Al geeft Bart toe dat hij het toch had onderschat.
oktober 2017Wil je meer uitleg over een bepaalde baktechniek of broodsoort? Onze proefbakkers, Henk en Gert, komen graag langs voor een professionele workshop bij jou in de bakkerij. Zo kreeg Bakkerij Verbraken onlangs een privé-demonstratie over desembrood.
september 2017Ceres volgt niet zomaar de trends, we kiezen de lekkerste eruit. Met het nieuwe Seizoentje Nordic zoeken we Scandinavische oorden op …
september 2017Benieuwd naar de kwaliteit van de tarwe? Ceres deelt graag de laatste update uit haar labo en proefbakkerij.
september 2017Online kopen gaat snel, gemakkelijk en op élk uur van de dag. Blijkt je bloem bijna op? Surf dan naar de Cerexclusief-bestelpagina … zes simpele stappen later ontvang je jouw producten aan de deur. Een leuk extraatje: bij de eerste online bestelling krijg je 50 kilo bloem cadeau!
september 2017Vanaf 1 oktober 2017 schakel je makkelijker een deeltijds werkemer in. Dit dankzij aanpassingen in de wet Werkbaar en Wendbaar Werk. Wat dit concreet voor jou betekent? Minder administratieve rompslomp, want de regels worden eenvoudiger en moderner.
september 2017Wat doet Jos Bouly bij Ceres? En hoe zorgt hij ervoor dat jij als bakker alleen de beste bloem en ondersteuning op je bord krijgt? Je leest het hier in vijf korte vragen en antwoorden.
september 2017Zaden en granen geven je brood extra smaak, extra vitaminen en een extra mooi uitzicht. En als je ze roostert, krijgen ze nóg meer smaak!
augustus 2017Benieuwd naar de kwaliteit van de tarwe-oogst van 2017? Ceres deelt graag de allereerste bevindingen uit haar labo en proefbakkerij.
juli 2017Bloem bestellen gaat nu nóg makkelijker bij Ceres: online via Cerexclusief. Plaats je bestelling in vijf eenvoudige stappen en ontvang je bloem binnen de twee werkdagen aan de deur. Snel, simpel en voordelig!
juli 2017De termen ‘artisanaal’ en ‘ambachtelijk’ zijn niet wettelijk beschermd. De titel van ‘ambachtsman’ is dat wel. Hoe dat precies in elkaar zit, lees je hieronder.
juni 2017‘Tijd is geld’, dat begrijp jij als Warme Bakker als geen ander. Maar wist je dat de oude Egyptenaren betaalden met brood in plaats van geld? Dus als tijd geld is, en geld is brood, dan is tijd ook brood, snap je?
juni 2017Belgische zomers … het is soms bakken van de hitte. En er vallen soms bakken regen. Als bakker neem je dus best wat zomerse voorzorgen. Want warmte en vochtigheid beïnvloeden de hygiëne en het productieproces.
mei 2017Het geheim van bakkerij Gerlache? Innovatie. Met de hulp van Ceres trekt het bakkersechtpaar Myriam en Dany al 18 jaar resoluut de kaart van vernieuwing en dat rendeert: hun bakkerij in Celles telt maar liefst 15 medewerkers en ook in Ciney verspreiden ze gul de geur van versgemaakt gebak.
mei 2017Gluten-vrij, iedereen heeft het erover. Dus gingen wij verhaal halen. We bedachten bovendien 10 basisrecepten voor glutengevoelige klanten en aanhangers van de glutenvrije hype.
mei 2017Wie zomer zegt, zegt feest. Het mooie weer, de geurige bloemen, de vakantiesfeer die in de lucht hangt … Dat vraagt natuurlijk om BBQ’s en picknicks met heerlijk brood erbij! En wat dacht je van een paar krokante pistolets?
mei 2017Meer en meer consumenten hebben de smaak van biobrood te pakken. Ceres speelt daar graag op in met een nieuwe bloemsoort om je klanten mee te verleiden.
maart 2017Bakker Verbraken uit Rijkevorsel was nieuwsgierig naar onze Fleuriane- en Superbaguette-bloem en vroeg om een demonstratie bij hem in de bakkerij. Daar gingen wij graag op in.
maart 2017Niks zo heerlijk in de lente als een uitgebreide brunch met verschillende soorten pistolets, ciabatta en stokbrood. Wedden dat je klanten helemaal verkocht zijn na de eerste knapperige hap?
maart 2017Wist je dat Pasen van oorsprong een heidens feest is, ter ere van de zon? Die symboliseert de vruchtbaarheid en het nieuwe leven. En die symboliek drukken we traditioneel uit in brood met rozijnen, krenten, citroen-, en sinaasappelsrasp en amandelspijs.
maart 2017Veel consumenten kiezen tegenwoordig bewust voor eerlijke en natuurlijke producten. En dat merk je aan de groeiende verkoop van biobrood. Maar waar verschilt het bakproces van biobrood met andere broden?
februari 2017Met hart en ziel – en met veel tijd en boterhammen – openden Thomas en Michelle hun eigen bakkerszaak in hartje Arendonk. Het was doorbijten bij de opstart, maar intussen loopt alles gesmeerd.
januari 2017Bio oogst veel succes. Consumenten kiezen bewust voor eerlijke en natuurlijke producten – en dat geldt ook voor brood. Daarom breidt Ceres haar gamma uit met 7 biologische meelsoorten, waarvan er 5 traditioneel op steen zijn gemalen. Puur, lekker en gezond!
januari 2017Een mooie verpakking verkoopt – ook bij de bakker! Steek je brood, baguettes en pistoletjes in een onweerstaanbaar jasje met de decozaden, -pitten en -mixen van Ceres. Doe je de zaden liever in je brood dan erop? Dat kan ook!
januari 2017In 2017 kiest de consument nog bewuster wat hij eet. Het resultaat? Hij wil lokale, eerlijke en verrassende producten die snel beschikbaar zijn. Daarnaast weet hij graag wát hij precies naar binnen speelt en waar élk ingrediënt vandaan komt.
januari 2017Gezond brood zit in de lift! Hoe meer vezels en voedingsstoffen het bevat, hoe meer ervan op tafel komt. Pik een graantje mee van dit volkorensucces en ga voor Grana in je assortiment.
januari 2017Sommige bakkers creëren liefst hun eigen broodmixen, anderen verkiezen de zekerheid van geteste succesrecepten. Ceres inspireert je alvast met drie Grana-mogelijkheden.
januari 2017Saveurs & Métiers is een vakbeurs voor bakkers en ambachtelijke (klein)handelaars uit de voedingssector. De eerste editie vorig jaar was een succes. Mis dus zeker deze editie niet: van 29 t.e.m. 31 januari in Namur Expo.
januari 2017We vieren Driekoningen vandaag. Daarom bieden ‘de wijzen’ van Ceres jou graag iets extra. Nee, geen goud, wierook of mirre. Wel de drie populairste grijze meelsoorten van 2016.
december 2016Solestar wordt warm onthaald door jullie klanten! Ze smullen duidelijk van deze zon- en zaadjesovergoten hongerstiller.
december 2016Speel in op de gezelligheid van de koude maanden en haal het beste uit jouw bloem. Verwen jouw klanten met heerlijk voedzaam brood – denk maar aan volkorenbrood, speltbrood of Solestar.
december 2016Wie slim inspeelt op de feestdagen, doet zilveren zaken. En wie zich goed voorbereidt, scoort zelfs goud! Benieuwd hoe je klanten stimuleert om meer te kopen? Ga snel aan de slag met deze tips.
november 2016Wist je dat … spelt een voorloper is van het tarweras waarvan brood vaak wordt gemaakt? Er zijn verschillende soorten speltbrood: van wit tot bruin, volkoren en meergranen – afhankelijk van de hoeveelheid spelt en het deel van de speltkorrel dat erin zit.
november 2016Koning Winter is onvoorspelbaar: blaast hij sneeuw of vooral regen? Schommelt hij plots van min naar plus 10 graden Celsius? Of verrast hij met een strakke noordenwind?
oktober 2016Bezocht je onze online Boetiek al? Je snuistert er 24 uur op 24 door een indrukwekkend aanbod promotiemateriaal van De Warme Bakker: van ballonnen tot vlaggen, petjes en schorten … van krijtborden tot draagtassen, visitekaartjes en meer.
oktober 2016Wil je graag meer trouwe klanten? Zonder dat je hierin zelf tijd of geld investeert? Ceres schudt voor jou een gloednieuwe website uit haar bakkersmouw: www.dewarmebakker.com.
oktober 2016Speel in op de gezelligheid van de koude maanden en haal het beste uit jouw bloem. Verwen jouw klanten met seizoensproducten zoals heerlijk notenbrood of een voedzaam granenbommetje bij een hete kom soep.
oktober 2016Volkoren is lekker en gezond, twee eigenschappen waar je klanten dol op zijn. Maar wist je dat je ook creatief kan zijn met onze volkoren bloemsoorten?
oktober 2016Wij weten het al lang, en de media en verschillende specialisten bevestigen het: volkorenbrood is het gezondste brood. Maar hoe kun je kiezen tussen al dat volkoren lekkers?
oktober 2016De moderne consument weet graag wat hij eet en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Zeker als het over volkorenbrood gaat want daarover valt wel een en ander te vertellen.
september 2016De tijd vliegt en voor je het weet ligt er alweer een nieuw Seizoentje op de plank. Met Solestar haal je ook trendy moeders en hippe foodies over de streep!
september 2016Je doet als bakker veel voordeel met een Facebookpagina. Maar waar blijf je je inspiratie halen? Ceres helpt je een handje – of zeg maar duimpje – met haar net gelanceerde Facebookpagina.
augustus 2016Je telt nog niet af naar 2017 … maar de tijd tikt sneller dan je denkt. Hoe draag jij jouw klanten een warm bakkershart toe met oudejaar? Schenk ze een gepersonaliseerde eindejaarskalender. Zo staan de mensen elke dag samen met jou op.
juli 2016Het kraakt, het smaakt … en het is zo gemaakt. Ontdek Crocstar in ons gamma. En haal extra klanten binnen met dit lekkere en luchtige stok- of boulotbrood.
juni 2016Koken bij een hittegolf? Nee bedankt. Doe ons maar een heerlijk fris alternatief, met een smaakvol broodje als basis. Deze heerlijke recepten en belegtips voor een zomerse broodlunch geven jouw klanten het water in de mond.
juni 2016Lift mee op de voetbalhype. En drop een zomers assortiment EK-broodjes in jouw toonbank: van Belgische vloerpistolets tot Franse Fougasse en Italiaanse focaccia. Jouw klanten zullen smullen van dit internationale aanbod.
juni 2016Heb jij al een kleine attentie om jouw klanten te bedanken? Want zaterdag 24 september is het de Dag van de Klant.
juni 2016Papa, daddy, papsie, pap, voake, pa… allemaal eretitels voor die ene bijzondere man die zo uniek is in jouw leven. Hij verdient het om een keer per jaar extra in de bloemetjes te worden gezet!
juni 2016Wit brood met een belangrijke meerwaarde: Belgrana is een pittig meergranenbrood op basis van tarwe en rogge waaraan smakelijk lijnzaad, sesamzaad, maanzaad en zonnebloempitten toegevoegd werden voor dat tikkeltje meer.
mei 2016De bodem van de stofé taart uit Waver is dezelfde als die van de rijsttaart. Alleen de vulling is heel anders want daarvoor wordt plattekaas gebruikt met geplette macarons wat de taart een unieke textuur geeft.
mei 2016Antwerpse handjes zijn koekjes in de vorm van een handje versierd met amandelschilfers. Het zijn luchtige koekjes die zowel door de vorm als door de smaak bij iedereen in de smaak vallen.
mei 2016Rijsttaart is met recht en reden een nationale trots én een streekgerecht. Want van de verste uithoek in de Ardennen tot de kust en vlaaienparadijs Limburg kent iedereen de smakelijke en smeuïge taart, variaties niet nagelaten.
april 2016Voor elk voetbalmoment is er de geurige Fougasse, een traditioneel brood waarvan het recept gaandeweg verfijnd en uitgebreid werd. Het wordt gemaakt met de bloemsoort Fleuriane, voedzaam en licht verteerbaar tegelijk.
april 2016Eerlijk Guinnessbrood met spek en honing, gebakken met Talmière is een echte verrassing op dit EK! Deze bloemsoort werd in november 2015 gelanceerd en is door zijn succes bezig zich een vaste plaats te veroveren onder onze bloemsoorten. Heerlijk met een stukje kaas dankzij de knapperige en geroosterde smaak.
april 2016Focaccia is een smaakvol mediterraan brood gemaakt van eerlijke Sovita-bloem, rijk aan soja. Of kies je voor een knapperige Ciabatta gebakken met Fleuriane, een geurig, crèmekleurig brood?
april 2016Zalige kaneelbroodjes in de voedzame bloemsoort Belgrana en echt krokant Knäckebröd gemaakt van vitaminerijke Qui-life bloem zijn dé ideale begeleiding van allerlei smulhapjes tijdens een avondje voetbal kijken.
april 2016België geeft de aftrap van het Europees Kampioenschap voetbal in de bakkerij met vloerpistolets in de bloemsoort Parisienne en Craquelin met speculaas: krokante, luchtige broodjes die passen bij elk beleg.
april 2016Tussen 10 juni en 10 juli zitten alle voetbalfans vol spanning voor de buis of op de tribune te kijken naar voetbal op het allerhoogste niveau: het EK 2016 belooft weer een heel spannende race naar de finale te worden met topploegen uit de Europese landen die de selectie gehaald hebben. Ook België is er bij!
april 2016Een perfect evenwicht tussen tarwe en rogge en boordevol gezonde vezels: met Linea genieten je klanten van een integraal en lijnvriendelijk brood met dat tikkeltje extra dankzij de lichtzurige roggesmaak.
maart 2016Dankzij onze nieuwe bestelmodule personaliseer en bestel je in een vingerknip promotiemateriaal voor jouw bakkerij.
maart 2016Ken jij de wetgeving rond het informeren van klanten over het al dan niet aanwezig zijn van gluten in brood?
maart 2016Na het succesvolle Talmière, blijkt ook Qui-life een schot in de roos! Klanten smullen van deze smakelijke hongerstiller en onze molens draaien op volle toeren.
maart 2016De lente komt met felle zonnestralen binnen, het wordt nu weer uitijken naar Pasen. Deze drukke periode vraagt heel wat voorbereiding, want Pasen wordt uitgebreid gevierd door je klanten.
maart 2016Januari ligt alweer achter ons en ook Valentijn hebben we reeds gevierd. De dagen worden langer en de lente ontwaakt. De lentezon lokt velen opnieuw naar buiten.
maart 2016Omevita, dat is smullen van een smaakvol en gezond brood! En dankzij onze promotie, geniet je momenteel van 2 + 1 gratis. Dit mag je niet missen.
maart 2016Al jaren schreeuwen dieetgoeroes dat brood ongezond en niet noodzakelijk zou zijn. Nu is het tijd om hierop een antwoord te formuleren!
februari 2016Talmière bleek al succesvol als brood, stokbrood en pistolets. Daarom voegen we er nu een vierde recept aan toe: sandwiches!
februari 201614 februari komt weer dichterbij. Valentijnsdag, de dag waarop mensen hun geliefde letterlijk of figuurlijk in de bloemetjes zetten.
februari 2016België wordt over de hele wereld geroemd voor een aantal lekkernijen: chocolade, bier… en Luikse wafels. De typische suikerwafels worden door iedereen gesmaakt!
februari 2016Mastellen bewijzen dat jarenlange tradities in stand kunnen gehouden worden maar tezelfdertijd ook zeer hedendaags kunnen zijn. Dit gebak zou al meer dan 900 jaar geleden voor de eerste keer bereid zijn.
februari 2016Pain à la grecque, een heel misleidende naam. Het is niet echt brood en het heeft ook helemaal niets met Griekenland te maken!
januari 2016Hoewel de meesten onder ons op elk moment van het jaar pannenkoeken weten te smaken, is het een echte traditie om op 2 februari de koekenpan boven te halen.
januari 2016Koning Winter is onvoorspelbaar: valt er sneeuw of vooral heel veel regen? Schommelen de temperaturen constant rond het vriespunt of gaan we van -10°C plots naar +10°C? En hoe zit het met die strakke noordenwind?
januari 2016Heb je onze Boetiek al bezocht? Van 1 t.e.m. 31 januari geniet je van onze nieuwjaarsactie: een complete promokit aan de actieprijs van € 100 i.p.v. € 115,45!
december 2015Vanaf nu is de blik gericht op het hoogtepunt van het jaar: de feestperiode. De komende weken vult je toonbank zich met lekkers om de kerstfeesten van je klant nog meer glans te bezorgen. Het belooft een drukke periode te worden die bekroond wordt met een heerlijk samenzijn met familie en vrienden.
december 20151 november lanceerden we ons Seizoentje Graines de Talmière, deze tijdelijke bloemsoort is zo succesvol dat we hebben besloten om onze actie te verlengen.
december 2015Superactie: 2 + 1 gratis
december 2015Schrijf je voor 6 december in op Cerexclusief en misschien wordt je schoentje wel gevuld…
november 2015‘Driekoningen, Driekoningen…’ Terwijl de kinderen vrolijk van deur tot deur huppelen, staat de Driekoningentaart mét kroon klaar. Deze typische bladerdeegtaart met frangipanevulling is zacht, zoet en heerlijk smeuïg…
november 2015De cougnou of kerstbrioche komt traditioneel op tafel tijdens de feestdagen. Dit heerlijk zoete suikerbroodje hoort erbij tijdens de gezelligste dagen van het jaar, en dat is al vele eeuwen zo…
november 2015Lange tijd keken we elk jaar zo rond november weer uit naar de speculaas. Deze harde, droge kruidenkoek was dan ook een exclusiviteit voor de Sinterklaasperiode. Tegenwoordig eten we het jaar rond speculaas, hoewel er een groot verschil is tussen de traditionele koek en de supermarktvariant.
november 2015In het huidige marktklimaat krijgt de bakker af te rekenen met zware concurrentie van de supermarkt en een consument die minder brood en banket eet. Toch blijft de bakker marktleider. Voor speciale broodsoorten, gebak en taart stijgt zijn aandeel zelfs.
oktober 2015Over gluten wordt zoveel gezegd en geschreven dat je haast gek lijkt als je je er nog aan waagt. Klopt niet, zeggen specialisten aan de universiteit van Leuven: "Het aantal mensen dat daadwerkelijk allergisch is, blijft beperkt."
oktober 2015Online taartjes of brood bestellen zit in de lift: maar liefst 9% van de lokale voedingswinkels in dit land heeft een webshop, onder hen ook steeds meer bakkerszaken.
oktober 2015Maak een halloweenbrood met Sanis, een smakelijke mix op basis van tarwe, rogge, tarwekiemen, pompoen- en zonnebloempitten en lijnzaad.
oktober 2015Je hebt het al gemerkt. Ceres.be ziet er helemaal anders uit. Met onze nieuwe website willen we het leven van onze klanten gemakkelijker maken.
september 2015We ontvingen al verschillende tarweleveringen uit Frankrijk, Duitsland en België, en de eerste resultaten zien er veelbelovend uit!
september 2015De feestdagen komen in zicht, tijd om de allerbeste grondstoffen in te slaan!
september 2015Van 1 november tot en met 15 december kan je jouw klanten verwennen met een Seizoentje met Franse allures: Graines de Talmière.
januari 0001De tarwe van de nieuwe oogst in Frankrijk, Duitsland en België wordt stilaan toegevoegd aan onze samenstellingen. Wat dit betekent voor jouw bakproces? Lees even mee:
januari 0001Septembre va être terriblement animé, parce que Ceres lance non moins de 4 nouvelles variétés de farines :
januari 0001Belegde broodjes, we zijn er gek op. Op het werk of tijdens het shoppen, met een broodje heb je snel een stevige hap achter de kiezen. Het lijkt ook niet moeilijk om een lekker belegd broodje te maken. Maar als je het écht goed wil doen, zijn er vijf dingen waar je zeker op moet letten.
januari 0001Belegde broodjes, we zijn er gek op. Op het werk of tijdens het shoppen, met een broodje heb je snel een stevige hap achter de kiezen. Het lijkt ook niet moeilijk om een lekker belegd broodje te maken. Maar als je het écht goed wil doen, zijn er vijf dingen waar je zeker op moet letten.
januari 0001 januari 0001