• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Gluten: minder schadelijk dan gedacht

Nieuws - Actua

Over gluten wordt zoveel gezegd en geschreven dat je haast gek lijkt als je je er nog aan waagt. Klopt niet, zeggen specialisten aan de universiteit van Leuven: "Het aantal mensen dat daadwerkelijk allergisch is, blijft beperkt."

Gluten vormen het skelet van het brood: de eiwitten zorgen ervoor dat het product na het bakken zijn vorm behoudt en het brood niet inzakt.

Dat die gluten tegenwoordig in zo'n slecht daglicht staan heeft volgens professor Courtin, bio-ingenieur en granenkenner aan de KU Leuven, veel te maken met enkele recente boeken die aanraden om gluten zoveel mogelijk uit een gezond dieet te schrappen. In een interview met Radio 1 stelt hij dat het probleem vaak eerder bij overconsumptie dan overgevoeligheid ligt, en dat het aantal mensen dat daadwerkelijk de darmaandoening coeliakie heeft beperkt blijft. Volgens Courtin is de hele glutenkwestie een Westers fenomeen, en voelen mensen zich vaak beter als ze hun overconsumptie wat terugschroeven. Wat volgens hem niet betekent dat de problemen daadwerkelijk bij de tarwe zelf liggen. In België wordt de aandoening coeliakie vastgesteld bij één op duizend mensen.

Heb je vragen over gluten? Meld je aan op Cerexclusief en ga de discussie aan op ons bakkersforum.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Haver, jouw duurzame held
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL