Het bekendste brood van Frankrijk? Da’s sowieso de baguette. Je vindt dit Franse stokbrood bij elke Franse bakker en het wordt de hele dag door vers gebakken. Maar wist jij volgende weetjes al over de baguette? Pak ermee uit bij je klanten en laat hen vervolgens smullen van jouw ambachtelijke stokbroden!
Psst: check zeker ook deze smakelijke weetjes over de Franse viennoiserie en patisserie.
Waarin traditioneel Frans (stok)brood of ‘baguette de tradition française’ vooral verschilt van onze Belgische creaties? Het productieproces. De Franse boulangers halen het maximale uit hun bloem, en dit met zo weinig mogelijk hulpgrondstoffen. De enige toegestane ingrediënten zijn tarwebloem, zout, water en gist. Daarbij worden alle brooddegen gemaakt met een natuurgist. Deze is heel onconstant waardoor de rijs- en kneedtijden elke keer anders zijn. Sowieso laten Franse bakkers hun brood veel langer rijzen. Dit lange fabricageproces geeft een andere suikervorming en dat resulteert dan weer in een betere, natuurlijke aroma en smaak.
Wat hun producten ook zo bijzonder maken? Hun unieke kwalitatieve bloemsoorten. Bij Ceres hebben we er enkele in ons assortiment: zo kan jij ook zelf aan de slag en Franse baguettes, patisserie en viennoiserie in je toonbank leggen:
Bestel ze nu bij je vertegenwoordiger!