• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Voor elke broodtrend de juiste blend!

Nieuws - Inspiratie

Less is more? Dat blijkt letterlijk uit de 10 heersende trends in broodconsumptie. De klant wil vandaag duidelijk mínder van bepaalde ingrediënten in zijn brood… en legt tegelijk méér eisen op tafel. Moeilijk? Nee hoor, met de juiste bloemsoorten in je bakkerij, maak je zelfs de grootste brood-criticus blij!

Je klanten willen minder…

  • Gluten
    Omdat ze - onterecht weliswaar - denken dat glutenvrije voeding gezonder is. De hype is over, maar de trend gezet. Behalve de aanhangers, blijven er ook veel mensen gevoelig voor gluten, of zelfs volledig intolerant. Gelukkig kan je brood en zoete lekkernijen evengoed glutenvrij bakken en wordt het aanbod groter en de kwaliteit beter.

    > Ga glutenvrij in je bakkerijCeres

     
  • Additieven
    Dat blijkt ook uit de bakkerij- en patisserietrends 2024. Een clean label, met zo weinig mogelijk ingrediënten en additieven, ervaren ze als natuurlijker. Etiketten en verpakkingen worden daarom bijzonder kritisch bekeken. Voor een schone ingrediëntenlijst betaalt 28% van de klanten zelfs met plezier meer!

    > Kies puur natuur met CEREPURE

    Ceres
     

  • Koolhydraten
    Koolhydraten in brood zijn een goede brandstof voor ons lichaam. Toch linken veel mensen die vitaler door het leven willen gaan koolhydraten nog aan bijkomen. In hun fittere, moderne levensstijl zoeken ze volop naar koolhydraatarme alternatieven. Andere specifieke voedingsstoffen, zoals plantaardige eiwitten, winnen daar terrein.

    > Ontdek Formavit voor wie koolhydraten wil laten
    Ceres

     
  • Dierlijke ingrediënten
    De zorgen om het klimaat en dierenwelzijn doen de veganistische vibe floreren. Plantaardig voedsel is ín. De meeste bakkerijproducten zijn sowieso gemaakt met grondstoffen die niet van dierlijke oorsprong zijn. Maar sommige bakproducten blijven nog afhankelijk van eieren, boter en zuivel. En jij, ben jij in de ban van vegan?
     
  • Zout en suiker
    Zijn suiker en zout weldra out? Die kans bestaat. Want hoe bewuster consumenten leven, hoe meer ze hun zout- en suikerinname proberen te beperken. Ze zien deze smaakmakers als boosdoeners voor de gezondheid. Maar zout en suiker beïnvloeden natuurlijk ook de gisting, en suiker de kleuring van de korst. Moeilijke balans dus.
     

Je klanten willen meer…

  • Nutritionele kwaliteiten
    Vezels zorgen voor een vlottere vertering en een langer verzadigingsgevoel. Dat beseffen je klanten meer en meer. Voldoende vezels staan synoniem voor voedzaam. Volkoren speelt daarbij de hoofdrol. Maar ook alle voedingswaren met extra mineralen en vitaminen scoren goeie punten.

    > Ga voluit voor vezels, met onze specials in grijze bloemsoorten
     
  • Mooie verhalen
    Het verhaal áchter het product, dat doet de consument in 2024 kopen. En als ambachtelijk bakker heb je er zoveel te vertellen. Dat bevestigen ook de resultaten van de ‘Brood, goed verhaal’-campagne. Zet daarom in op storytelling. Breng bijvoorbeeld Parijs naar je bakkerij en benadruk daarbij je eigenheid.

    > Vertel een verhaal met onze authentieke Franse bloemsoorten
    Ceres

     
  • Oude graansoorten
    Ze zijn populairder dan ooit. En dan vooral het oergraan spelt, een voorouder van het huidige tarwe. Zijn nootachtige smaak doet het ‘m. Haver volgt met stip. En helemaal verlekkerd zijn je klanten op oude graansoorten in combinatie met quinoa, chia of andere superzaden!

    > Vind je oerkracht met spelt-, spelt integraal en haverbloem
     
  • Nieuwe smaken en texturen
    Avontuurlijke smaken en bijzondere texturen domineren steeds meer de culinaire wereld. Dat geeft ook jou als bakker de kans om grenzeloos te experimenteren. Verras met kleur, mix zaden, granen of peulvruchten zoals kikkererwten, speel met harde en zachte granen, … Kortom: creëer een totaalbeleving waar ieders mond van openvalt.

    > Verras met luchtige smaken, smaakmakers om van te watertanden en bloem van eigen bodem
     
  • Lokale producten
    Tot slot op het wensenlijstje van veel consumenten: voedingsmiddelen die dicht bij huis geproduceerd worden, en met lokale ingrediënten. Ze vinden maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. En willen ze het liefst milieuvriendelijke alternatieven voor verpakkingsmateriaal.

    > Ontdek Tricol’OR, 100% Belgisch graan
    Ceres

     

Het is duidelijk: de eetgewoonten van veel klanten zijn veranderd. Ze gaan bewuster om met voeding en gezondheid primeert meer dan ooit. Dankzij ons uitgebreide gamma bloemsoorten kan jij hier als Ceres-bakker gelukkig extra goed op inspelen. Bestellen kan via je vertegenwoordiger of commandebestelling@ceres.be.


Bron: www.bakery.pmg.be

 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL