• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

8 x Frans brood op de plank

Nieuws - Actua

Sinds kort vind je in ons gamma ook een paar unieke Franse bloemsoorten. Zo kan jij nog meer experimenteren en variëren in je ambachtelijke creaties. Om je klanten daarna te verrassen met Franse authentieke producten van eigen makelij. Bon appétit !

Baguettes, croissants, brioches, … Ook de Franse ambachtelijke boulangers weten hun klanten te verleiden met verfijnd brood, gebak en banket. De bloemsoorten aan de basis van hun recepten zijn dan ook enorm veelzijdig en kunnen gebruikt worden voor honderden overheerlijke creaties. Ben jij al een meester in viennoiserie en patisserie? Dan hebben we goed nieuws. Met deze acht Franse bloemsoorten van 100% tarwe kan jij je klanten vanaf nu ook bakkersspecialiteiten à la française voorschotelen:

1. Gruau Rouge (T55)

Gruau Rouge is een stevige bloem met uitstekende hydratatie-eigenschappen, waardoor het makkelijk te bewerken is. Een ideaal meel voor traditionele recepten met veel ingrediënten (suiker, eieren, vetten), zoals gerezen- of briochedeeg.

Ceres

2. Spéciale Feuilletage

Deze bloem leent zich perfect voor bladerdeeg en taartbodems dankzij de snelle en eenvoudige bewerkbaarheid. Bovendien is de tijd tussen elke toer korter, wat je kostbare tijd bespaart. Het resultaat: een mooi, regelmatig bladerdeeg, ideaal voor driekoningentaart of viennoiserie.

Ceres

3. Muesli

Kant-en-klare bereiding met een unieke mix van vruchten en granen voor speciaal brood. De Franse Muesli-bloem combineert zoete, fruitige smaken van cranberry, sinaasappel en rozijnen met een soepele kruim vol vruchten en zaden. De goudbruine, smakelijke korst maakt het plaatje compleet. Kleurrijk en krokant!

Ceres

4. Pain des Bois

Dit originele recept met lijnzaad en zonnebloempitten is een kant-en-klare bereiding voor speciaal rustiek brood met de verfijnde smaak van zuurdesem. Het zuurdeeg en de zaden voegen een zure toets en de smaak van geroosterde hazelnoten toe. Deze Franse bloem kenmerkt zich door een bruine kruim vol zaden en pitten en een amberkleurige, zachte korst.

Ceres

5. 12 Céréales & Graines

Dit voedzame brood (kant-en-klare bereiding) barst van de granen en zaden, waaronder tarwe, haver, spelt, gierst, bruin lijnzaad, gerst, rijst, boekweit, rogge, sesam en zonnebloem. Met z’n knapperige, amberkleurige korst en heerlijke aroma’s weet 12 Céréales & Graines menig fijnproever te bekoren.

Ceres

6. Complet

Dit speciaal volkorenbrood is een krachtige eitwitbron en dus perfect voor klanten die een dieet volgen of bewust gezonder willen eten. Het ondersteunt bovendien de spijsvertering dankzij de overvloed aan vezels. Het heeft de heerlijke smaak van volkoren tarwe, een zachte, grauwe kruim met zemeldeetjes en een lichtbruine, dunne en soepele korst.

Ceres

7. Meule Crème

Dankzij de traditionele maalwijze op steen is deze tarwebloem doordrongen met de authentieke smaak van vroeger. De dikke, goudkleurige korst en het romige kruim kenmerken dit brood.

Ceres

8. Mie Crème

Deze bloem van 100% Franse tarwe is geschikt voor elke bakmethode. Typisch aan dit brood is het heerlijke, romige kruim en de karakteristieke smaak. Ideaal voor authentiek, vol smakend stokbrood.

Ceres
 

Meteen aan de – Franse – slag? Bestel bovenstaande bloemsoorten via je vertegenwoordiger of onze besteldienst en laat je inspireren door de authentieke bakkersspecialiteiten van onze zuiderburen!

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 Haver, jouw duurzame held 5x scoren met volkoren
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL