• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

De nieuwbakken oogst 2024

Nieuws

Een nieuw jaar staat voor de deur, en ook de nieuwe tarweleveringen uit Frankrijk, Duitsland en België komen binnen. Waarmee jij rekening moet houden tijdens het bakken? 

Dit kan Ceres-proefbakker Henk alvast meegeven over de tarweoogst van 2024:

  • Sinds een kleine maand zijn onze formulaties met 100% N.O.
  • We houden de Hagberg-waarde nog in het oog. 
  • Er is een lichte stijging van het asgehalte door de kleinere tarwekorrel.
  • De waterabsorptie is vergelijkbaar met de vorige oogst, alleen bij de hogere eiwitgehaltes (> 12.5 %) kan er een lichte stijging zijn (max. 1%).
  • De degen zijn weinig klevend en goed verwerkbaar, met een normale ovenwerking.

Zit je intussen met vragen, of had je graag meer informatie gehad? Laat ons gerust iets weten.

Veel bakplezier!

 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Mag je internetafbeeldingen zomaar gebruiken voor je bakkerij? Wedstrijd: win jij een fiets van 1500 euro of een andere prijs? BESTEL JE GEPERSONALISEERDE JAARKALENDERS VOOR 2023 3 bakkerstrends voor de zomer
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL