De zomer staat voor veel klanten gelijk aan ontspannen, genieten en nieuwe dingen ontdekken. Als bakker kan je daar volop op inspelen. Hou deze drie trends in het achterhoofd om je klanten de beste zomerervaring te bezorgen.
Wat is er heerlijker in de zomer dan buiten te genieten van lekker eten en drinken? Als bakker kan je je klanten een gezellig terras aanbieden waar ze een koffie kunnen drinken terwijl ze een heerlijk stukje taart eten.
Geen ruimte voor een terras? Bied een take-away assortiment aan. Denk aan ontbijtboxen, belegde broodjes en koffie om mee te nemen. Je klanten kunnen volop genieten van hun guilty pleasure, terwijl het hen geen gat in de portemonnee kost.
Een verfrissend ijsje bij warme temperaturen, daar gaan veel mensen voor in de rij staan. Steeds meer bakkers bieden ijs aan in de zomer. Het is een mooie extra tijdens de sowieso al rustigere zomermaanden.
Een andere zoete zonde die een comeback maakt is de donut. Maar wist je dat je de twee ook kan combineren? Check zeker eens dit recept voor een donut-ijssandwich. Dat is pas een beleving waar je klanten voor blijven terugkomen.
Bij barbecue denk je niet meteen aan brood, maar het kan het zeker naar een hoger niveau tillen. Speciale broodjes voor burgers of haute dogs, specifieke stokbroden of kruidige focaccia’s. Ze vormen de ideale aanvulling op elk bak- en braadfestijn.
Ga nog een stapje verder en sla de handen in elkaar met de slager om de hoek. Zo kunnen jullie samen een compleet barbecuepakket aanbieden. Je klanten hebben dan meteen alles in huis om hun eigen premium hamburgers of pulled pork broodjes te maken.
De zomer wordt heerlijk!