Wil je je klanten verrassen rond Halloween? Of tover je graag een lekker themareceptje met brood op je eigen tafel? Serveer dan eens pompoensoep in een uitgehold (pistolet)broodje.
In New York is het al even hot. Dus toveren we dit succesrecept graag naar België: soep in een broodkommetje – en om in de Halloweensfeer te blijven: pompoensoep in een broodkop.
De truc? Je holt een kommetje uit een harde pistolet of uit een half ongesneden brood. Let wel: de korst moet droog genoeg zijn, dus gebruik wat ouder brood. Zo blijft de soep lang genoeg ín het brood zitten. Het kruim hoef je niet weg te gooien. Rol er kleine balletjes van en bak ze tot krokante croutons met wat olijfolie, look en zout in de pan. Ideaal om de soep mee af te werken.
Wil je je klanten verwennen met zo’n vol broodkopje in de bakkerij? Schenk de (niet té hete) pompoensoep à la minute uit om te voorkomen dat je broodkommetje gaat lekken – je wilt geen vuile kleren of brandwondes op je geweten. Je klanten krijgen het gegarandeerd lekker warm van dit lieve gebaar en inspirerende receptje.
Onze tip voor het eetbare soepkommetje: gebruik Nordic of Sanis – die smaken heerlijk bij de herfst!
Bron: Kraayennest.nl