• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood!

Inspiratie

Wanneer het vakantie is en de zon hoog aan de lucht staat, ruik je het meteen in elke Belgische wijk: de geur van een brandende bbq! Vlees, groentjes, sausjes en een lekker glas wijn of fris … Het hoort er allemaal bij. Maar als je het ons vraagt, is er één ingrediënt waarmee de bbq staat of valt: een heerlijk, knapperig stuk stokbrood.

Wil je je klanten verlekkeren met heerlijk stokbrood?

Terecht! Stokbrood is zo veelzijdig dat het met 1.000 andere dingen te combineren valt. Doordat de smaak niet te overheersend is, matcht het perfect met sterkere smaken. Groenten, vis, vlees, zoet … Deze klassieker kan het allemaal hebben.

Wil je stokbrood ook opnieuw ‘top of mind’ maken bij je klanten? Dat kan met deze drie bloemsoorten én enkele inspirerende receptideeën. Van gekende klassiekers tot hip én trendy, voor elk wat wils!

  1. Superbaguette: klassiek Belgisch stokbrood
    Wit stokbrood met een luchtige kruim.

    Receptidee: Go go go Belgium: hotdogs die scoren bij iedereen
    Iedereen blij maken? Zowel de kleine als grote kindjes? Ga dan voor deze makkelijke snack. Grill enkele Belgische worstjes (of ga voor een heerlijke veggie versie) en karamelliseer uien. Snijd en rooster de Superbaguette, besmeer het met mayonaise en mosterd. Beleg met sla, worstjes en de uien. Serveer direct voor een simpele, smakelijke zomerse maaltijd.

superbaguette

  1. Dinastar: een mooie effen kruimlaag
    Een wit/licht-crèmige kruim met neutrale geur.

    Receptidee: BAM! Verrassend Banh Mi-broodje
    Haal Vietnam in je achtertuin en ga op vakantie in eigen land. Maak een smakelijk Banh Mi-broodje met gegrild varkensvlees en frisse groenten. Marineer varkensvlees in een mengsel van sojasaus, vissaus, knoflook, suiker en limoensap, en grill het tot het perfect gaar is. Snijd een stokbrood in de lengte doormidden en besmeer beide helften met mayonaise en een vleugje sriracha voor een pittige kick.

    Beleg het stokbrood royaal met dunne plakjes gegrild varkensvlees en voeg een mix toe van gemarineerde wortels, komkommer en radijs in rijstazijn, suiker en een snufje zout. Maak het af met verse koriander en dunne schijfjes jalapeño voor extra smaak.

    Het water loopt ons nu al in de mond!

dinastar

  1. Bloem Doré: een krokante, mooi gekleurde korst
    Wit/licht-beige stokbrood met gelijkmatige en vaste kruim.

    Receptidee: Dessertmoment, zoet genieten met perzik en honing
    Is er na al het bbq-lekkers nog een gaatje voor dessert? Dan is dit gegrild stokbrood met gekarameliseerde perziken en honing een echte winnaar. 

    Snijd een stokbrood in dikke schuine plakken en bestrijk beide zijden met een beetje gesmolten boter. Halveer rijpe perziken, verwijder de pit en bestrijk de snijkanten met een beetje honing.

    Grill de perziken met de snijkant naar beneden tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn. En leg ondertussen ook de stokbroodplakken op de bbq tot ze goudbruin en knapperig zijn. Besmeer de plakken met een dun laagje mascarpone of roomkaas en leg daarop een halve gegrilde perzik.

    Besprenkel het geheel met extra honing, strooi er een snufje kaneel overheen en garneer met verse muntblaadjes voor een frisse touch. Njam!

bloem doré

 

Met deze drie opties wordt elke bbq van je klanten een feest!

Contacteer ons snel voor een bestelling of meer info.

 

Bronnen:

  • https://www.ah.be/allerhande/recept/R-R900698/banh-mi-vietnamees-broodje
  • Gebaseerd op een recept van: https://naturallygranola.com/en/roomkaas-gegrilde-perzik-toast/
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Pitch Perfect met Pasen Voor elke broodtrend de juiste blend!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL