Met welke klassiekers scoor jij meestal tijdens de feestdagen: een kerststronk of kerststol? Een kerstbrioche of cougnou? Of feestelijk stokbrood? Niks mis met deze traditionele toppers, maar mag het voor jou dit jaar wat creatiever? Deze zoete en hartige broodjes brengen afwisseling én een feestelijke flair in je assortiment.
Ga voor een zacht, zoet brood gevuld met kaneel, bruine suiker en een mix van pecannoten en walnoten, afgewerkt met een karamelglazuur. Zo combineer je het kruidige van kaneel met het suikerzoete van karamel. Perfect voor bij de koffie of als feestelijke traktatie.
Maak kleine, zachte broodjes gevuld met stukjes appel en verkruimelde speculaas. Deze broodjes hebben een subtiele wintersmaak en kan je voor een extra feestelijke touch bestrooien met wat poedersuiker of afwerken met wat glanzende abrikozenjam.
Combineer donkere chocolade en gedroogde cranberries voor een feestelijk brood. Met een vleugje sinaasappelzeste breng je de smaken nog meer tot leven. De rijke combinatie van chocolade en cranberry smaakt subtiel zoet en verfijnd.
Breng een grote broodkrans - perfect om te delen aan de feesttafel - op smaak met rozemarijn en grof zeezout. De krans kan als pronkstuk dienen en past goed bij kazen, vleeswaren en olijven.
Wat denk je van een hartig brood met een vulling van gebakken paddenstoelen, een vleugje knoflook en een drupje truffelolie? Je geeft het brood meteen een luxueuze touch en een volle smaak die perfect past bij het kerstdiner.
Laat je inspireren door de mediterraanse keuken en verwerk in je brood stukjes harde kaas, gehakte olijven en gedroogde tomaten. Het maakt je brood heerlijk vol van smaak en ideaal voor bij soepen en salades of als aperitiefhapje.
Voel je het al warm worden onder jouw bakkersvoeten nu de drukke kerst- en eindejaarsperiode er weer aan komt? Bereid jezelf deze weken dan goed voor om de chaos te beperken. Ook deze tips voor extra klanten en verkoop kan je nú al toepassen.