• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Hartige Halloween-hapjes met Sanis

Inspiratie

Zoet in overvloed met Halloween: van spinnenweb-pannenkoeken tot doodshoofd-lollies en meringue-spoken. Doet al dit zeemzoet suikergoed je huiveren? Laat je (klanten) dan betoveren door deze herfstige en vooral hartige horror-hapjes: Happy Halloween!

Sanis, gruwelijk lekker

Dat Sanis-brood een griezelig goed idee is met Halloween, vertelden we je al eerder. Sanis zit namelijk boordevol knisperige pompoenpitten. Daarnaast bevat de mix ook nog tarwe, rogge, tarwekiemen, zonnebloempitten en lijnzaad. In combinatie met de luchtige en zachte kruim smaakt dit donkerbruine broodje dan ook grrrruwelijk lekker. Niet voor niets is Sanis een van de best verkopende bloemsoorten in de herfst! 

Hoog tijd om het recept voor Sanis-brood te (her)ontdekken; misschien inspireert het jou én je klanten wel tot volgende huiveringwekkende herfst-hapjes?

Hartige horror-hapjes

Enkele recept-ideetjes met Sanis-brood om aan je klanten mee te geven: in een handomdraai klaar, ideaal om met de kinderen te maken en stukken lekkerder dan ze eruitzien!

1. Bloed-brood met afgehakte vingers

Ceres

→ Verwarm enkele knakworstjes. Laat afkoelen en snijd met een mesje aan de bovenkant een stukje worst weg, zodat dit op een nagel lijkt. → Kerf met het mes op 1/3 en 2/3 van de worstjes drie kleine snedes: dit zijn de knokkels van een vinger. → Pluk vervolgens van de onderkant een klein stukje worst weg, zodat het lijkt alsof de ‘vinger’ daar is afgehakt. → Beleg een Sanis-sneetje met 2 ‘vingers’ en spuit een beetje ketchup-bloed op het afgehakte stuk. →  Garneer de Halloween-broodjes met wat gehakte bieslook. (gebaseerd op dit receptje)

2. Brooddoodskistjes

Ceres

→ Snijd grafzerkjes uit enkele sneetjes Sanis-brood. → Snijd vervolgens smalle rechthoeken uit chorizo-schijfjes. → Besmeer de helft van de grafzerkjes met aardbeien-, frambozen- of andere ‘bloed’rode confituur. → Sluit de boterham en leg er een kruisje van chorizo op. (gebaseerd op dit receptje)

3. Monsters om in te bijten

Ceres

→ Beleg een Sanis-boterham met ham en mayonaise en leg er de andere boterham op. → Snij uit het onderste deel van het brood een mond met tanden. Leg de stukjes brood ± 1/2 cm uit elkaar, zodat je een mond krijgt. → Gebruik 2 schijfjes gekookt ei voor de ogen. Leg daarop een schijfje radijs voor de pupillen. → Snijd fijne halve maantjes uit de tomaat om de wenkbrauwen te vormen. Snijd de komkommer in staafjes van gelijke grootte. Gebruik ze voor het haar. → Maak reepjes van de wortel en leg ze als een kraag onderaan het brood. (gebaseerd op dit receptje)

 

⇒ Hét themareceptje bij uitstek op Halloween? Pompoensoep in brood!

⇒ Extra ideetjes om je klanten een onvergetelijke Halloween te bezorgen vind je in deze blog.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Pitch Perfect met Pasen Voor elke broodtrend de juiste blend!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL