Goudoranje blaadjes, verkwikkende boswandelingen en paddenstoelen her en der. Er is geen ontsnappen meer aan: de herfst is in het land. Ook zin om het najaar door je assortiment te laten waaien? Dan is het Fougasse-brood iets voor jou.
De Fougasse is een brood met roots in de Franse Provence. De rustieke klassieker wordt vaak gekneed in de vorm van een blad: dat maakt het brood ideaal voor je herfstassortiment.
De Fougasse is net zoals de Italiaanse focaccia een platbrood, inclusief krokante korst en zacht kruim. Het bestaat in twee varianten: zout en zoet.
De zoute versie smaakt hemels met verse kruiden als rozemarijn en tijm in het deeg. Soms worden er ook olijven, kaas of ansjovis aan toegevoegd. De zoete versie bevat meestal gedroogd fruit en nootjes.
Wist je dat de Fougasse vroeger gebruikt werd om de temperatuur van een houtgestookte oven te meten? Aan de baktijd zag de bakker hoe heet de oven al was. Zo wist hij of de andere broden er ook al in mochten.
De Fougasse is heerlijk bij allerlei hapjes, dips, soepen en sauzen. Hoe je het brood eet, kies je helemaal zelf: ovenwarm, door er stukken van af te breken of – bij de hartige versie – als hapje met een beetje olie en azijn. Introduceer deze kanjer in je assortiment: je klanten zijn er gegarandeerd weg van!
Van plan om meer Franse klassiekers te bakken? Dan is Talmière-bloem je nieuwe bondgenoot.
Bron: foodal.com