• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Heerlijke herfsttopper: het Fougasse-brood

Nieuws - Actua - Inspiratie

Goudoranje blaadjes, verkwikkende boswandelingen en paddenstoelen her en der. Er is geen ontsnappen meer aan: de herfst is in het land. Ook zin om het najaar door je assortiment te laten waaien? Dan is het Fougasse-brood iets voor jou.

De Fougasse is een brood met roots in de Franse Provence. De rustieke klassieker wordt vaak gekneed in de vorm van een blad: dat maakt het brood ideaal voor je herfstassortiment.

 

Voor elk wat wils

De Fougasse is net zoals de Italiaanse focaccia een platbrood, inclusief krokante korst en zacht kruim. Het bestaat in twee varianten: zout en zoet.

De zoute versie smaakt hemels met verse kruiden als rozemarijn en tijm in het deeg. Soms worden er ook olijven, kaas of ansjovis aan toegevoegd. De zoete versie bevat meestal gedroogd fruit en nootjes.

 

Eetbare thermometer

Wist je dat de Fougasse vroeger gebruikt werd om de temperatuur van een houtgestookte oven te meten? Aan de baktijd zag de bakker hoe heet de oven al was. Zo wist hij of de andere broden er ook al in mochten.

 

Veelzijdige hartenveroveraar

De Fougasse is heerlijk bij allerlei hapjes, dips, soepen en sauzen. Hoe je het brood eet, kies je helemaal zelf: ovenwarm, door er stukken van af te breken of – bij de hartige versie – als hapje met een beetje olie en azijn. Introduceer deze kanjer in je assortiment: je klanten zijn er gegarandeerd weg van!

 

Van plan om meer Franse klassiekers te bakken? Dan is Talmière-bloem je nieuwe bondgenoot.

 

Bron: foodal.com

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL