• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Glutenvrij in de bakkerij

Nieuws - Ceres - Actua

Gluten-vrij, iedereen heeft het erover. Dus gingen wij verhaal halen. We bedachten bovendien 10 basisrecepten voor glutengevoelige klanten en aanhangers van de glutenvrije hype.

Gluten en graan
Gluten zijn minuscule bestanddelen van graan. Het zijn de eiwitten die ervoor zorgen dat brood rijst en niet inzakt wanneer je het bakt. Nat zwellen ze op en kneed je ze, dan plakken ze aan elkaar vast. Het resultaat: een sterke, elastische structuur. Brood, koekjes, pizza, pasta, maar ook vleesvervangers en cosmetica kunnen gluten bevatten.

Waarom glutenvrij?
Veel mensen zijn gevoelig voor gluten of volledig intolerant. Bij coeliakiepatiënten, die er allergisch aan zijn, kan de eiwitsoort hun darmen beschadigen. Daardoor nemen ze andere voedingstoffen niet of onvoldoende op, met een tekort tot gevolg. Ben je glutensensitief, dan verteer je de eiwitten wel, maar niet zo makkelijk als andere voedingsstoffen. Omdat ze  – weliswaar onterecht – menen dat glutenvrij gezonder is, schrappen ook gezonde mensen gluten alsmaar vaker uit hun voeding.

Glutenvrij bakken: klaar en … start!
Brood en zoete lekkernijen bak je net zo goed zonder gluten. De glutenvrije bloem van Ceres op basis van boekweit en rijstbloem doet perfect dienst als vervanger voor traditionele bloem. Experimenteer er lustig op los met deze glutenvrije basisrecepten:

·      Glutenvrij brood

·      Glutenvrije cake

·      Glutenvrije “Barritz”-koekjes

·      Glutenvrije biscuit

·      Glutenvrije soezen


Ging ook jij al overstag met een glutenvrij alternatief? Of kan je nog wat extra advies gebruiken? Gooi het in de groep! Deel je mening op ons Cerexclusief forum. En lees er ook de reacties van je collega Warme Bakkers.

Bronnen: gezondheid.be en glutenvrij.nl

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL