• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Hedendaagse bakker maakt het verschil met speciale broden, gebak en taart

Ceres - Actua

In het huidige marktklimaat krijgt de bakker af te rekenen met zware concurrentie van de supermarkt en een consument die minder brood en banket eet. Toch blijft de bakker marktleider. Voor speciale broodsoorten, gebak en taart stijgt zijn aandeel zelfs.

Volgens cijfers van het marktonderzoekbureau GfK Panelservices Benelux kocht de gemiddelde Belg in 2014: 36 broden, 5 stokbroden, 83 broodjes (pistolets, sandwiches…), 24 koffiekoeken, 8 gebakjes en 3 taarten voor thuisverbruik. Dit betekent een daling in alle categorieën, met als grootste verliezers taart (-11%), broodjes (-9%) en brood (-8%).

Voor speciale broodsoorten, gebak en taart ziet de bakker zijn marktaandeel wel stijgen. Consumenten vertrouwen voor deze producten overduidelijk op de expertise van hun bakker.

Een vakman kan in de toekomst dus nog steeds het verschil maken. Dat doet hij door te zorgen voor een assortiment op maat van zijn klant, geen compromissen te sluiten op vlak van kwaliteit en te blijven verrassen met speciale broden, gebak en taart.


Ceres kan je helpen om deze uitdagingen aan te gaan. Bekijk ons uitgebreide assortiment of vraag advies aan je vertegenwoordiger.


Heb je zin om je mening over dit onderwerp te delen? Discussieer dan zeker mee op ons forum!

(bron: VLAM en marktonderzoekbureau GfK Panelservices Benelux)

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Haver, jouw duurzame held 5x scoren met volkoren Vive la viennoiserie: breng Parijs naar je bakkerij!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL