Hoe natuurlijker je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authentiek vakmanschap ligt namelijk hoog in het schap bij de consument. Vandaag scoor je met puur, bewust en traag.
Het CEREPURE-gamma van Ceres past perfect binnen deze trend. Wil je bakken met puur meel? Kies dan uit tientallen bloemmixen (wit, grijs, volkoren, meergranen of bio) met CEREPURE-label: die zijn compleet vrij van additieven, verbeteraars en E-nummers.
Wat zijn broodverbeteraars en E-nummers?
Alle ‘extra’ grondstoffen die niet bij de basisingrediënten horen van een brood (namelijk meel, water, gist en zout) noemen we broodverbeteraars. Die verbeteraars kunnen natuurlijk zijn (zoals boter, melk en suiker) of synthetisch. In dat laatste geval krijgen ze een E-nummer (bijv. E300 = vitamine C), wat betekent dat de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) de stoffen onderzocht en bepaalde hoeveelheden oplegt voor hun gebruik.
Waarom zou je bakken zonder verbeteraars?
Tijd en vakmanschap zijn de beste broodverbeteraars. Hoe meer tijd jouw deeg krijgt om te rijzen of fermenteren, hoe meer smaken en geuren zich ontwikkelen. Sommige bakkers en consumenten zweren daarom bij een puur, basic, natuurlijk bereid brood – al dan niet met zuurdesem.
Probeer het zelf!
Bestel CEREPURE via commandebestelling@ceres.be of op onze Cerexclusief-webshop. Of kom de ‘puurste’ tips & tricks te weten van onze proefbakkers.