• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij

Professionals - Tips & Tricks

Zomerzon of herfststorm, lentevorst of winterse sneeuwbui: Moeder Natuur heeft haar eigen grillen, en elk seizoen blijft onvoorspelbaar. Vooral de Belgische winter valt niet in te schatten. Vandaag is het droog en koud, morgen valt er regen, sneeuw en hagel. 

Voor jou als warme bakker heeft dit natuurlijk een weerslag op je bakproces. De winter en haar vele schommelingen in luchtvochtigheid, temperatuur en droogte hebben een directe invloed op de consistentie van je deeg, de rijstijd en de houdbaarheid van je brood.

Daarom is het cruciaal om vooruit te denken en je processen aan te passen aan de seizoensinvloeden. Zo houd je, ongeacht het weer, de kwaliteit van je producten hoog.

6 tips om je bakproces klaar te stomen voor Koning Winter:

  1. Probeer de bakkerij op een aanvaardbare temperatuur te houden.
  2. Tap silobloem eventueel een halve dag voor gebruik af uit de silo om de bloem op een normalere temperatuur te krijgen.
  3. Kneed een soepel en afgekneed deeg; respecteer daarbij een deegtemperatuur van 26-27°C.
  4. Bescherm je deeg tegen de tocht en/of koude(re) omgevingstemperaturen: gebruik hiervoor deegdoeken.
  5. Laat je deeg voldoende uitrijzen om scheuren in het brood te voorkomen.
  6. Laat je brood niet afkoelen in de vrieskou of tocht en voorkom zo dat het uitdroogt.
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Van graan tot glorie met Ceres-bloem ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Een blije buik dankzij brood Rustige zomermaanden? 5 tips voor meer omzet 7 tips om je social media beter aan te pakken Is jouw bakkerij veganproof? Formavit, vitaliteit in een broodje Zien we elkaar binnenkort op Broodway? Tricol’OR, trotse drager van het Prix Juste label Tricol'OR, eigen terroir om fier op te zijn
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL