HET VERHAAL VAN BAKKER KOEN DANHIEUX (Bakkerij Danhieux, Overijse)
Al acht generaties lang wordt de bakkersmuts bij Danhieux doorgegeven van vader op zoon. In die tijd is er heel wat veranderd. Zo bakte grootvader Chrétien bijvoorbeeld zijn 800 broden met dezelfde bloem en ging hij nog op broodronde met paard en kar. Koen Danhieux, de huidige bakker slash bedrijfsleider, pakt (en bakt) het anders aan.
De eerste generatie richtte de bakkerij op in 1740 – bekijk hier de stamboom. Intussen staat de jongste generatie al tien jaar aan het stuur: in een andere winkel, met een andere visie. Lees hier het volledige verhaal.
“Dertig jaar geleden was hard werken genoeg, maar nu is ook management heel belangrijk.”
Het verleden leerde bakker Koen dat cijfers belangrijk zijn, niet alleen omzet en werkuren. Daarom kiest hij bewust voor een vast assortiment dat goed over de toonbank gaat – en dat perfect kan worden bereid door hem, zijn vader en zijn gast in het atelier. Op die manier verdient de bakker zijn brood én houdt hij tijd over voor zijn gezin en hobby’s.
“Klanten zijn beter op de hoogte en kiezen bewust voor specifieke producten of ingrediënten, of net niet.”
Gezond is de trend: klanten vragen meer grijs en meergranen dan wit. Bloemleverancier Ceres speelt daar slim op in met haar assortiment en Seizoentjes, zoals Nordic. Daarnaast komen klanten speciaal naar Danhieux voor de echte, Brusselse vloerpistolets – die zijn krokanter en authentieker dan plaatpistolets.
“Vragen we meer info over een bepaald product of recept, dan krijgen we onmiddellijk een antwoord van onze vertegenwoordiger. Van service gesproken.”
Koen Danhieux hecht veel belang aan constante kwaliteit. En dat geldt zowel voor zijn eigen producten en service als die van zijn leveranciers. Daarom is hij zo tevreden van de samenwerking met Ceres in het algemeen, en met vertegenwoordiger Filip De Geest in het bijzonder.
Lees meer over de evolutie van de bakkerswereld in het volledige interview met bakker Koen Danhieux.
Wil jij zelf vloerpistolets bakken? Probeer ons beproefde recept.
Dit is de bloem waarmee bakker Danhieux het beste scoort: