• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

BAKKERSVERHAAL: Bakkerij Danhieux draait al meer dan 270 jaar

Nieuws - Tips & Tricks

HET VERHAAL VAN BAKKER KOEN DANHIEUX (Bakkerij Danhieux, Overijse)

Al acht generaties lang wordt de bakkersmuts bij Danhieux doorgegeven van vader op zoon. In die tijd is er heel wat veranderd. Zo bakte grootvader Chrétien bijvoorbeeld zijn 800 broden met dezelfde bloem en ging hij nog op broodronde met paard en kar. Koen Danhieux, de huidige bakker slash bedrijfsleider, pakt (en bakt) het anders aan.

De eerste generatie richtte de bakkerij op in 1740 – bekijk hier de stamboom. Intussen staat de jongste generatie al tien jaar aan het stuur: in een andere winkel, met een andere visie. Lees hier het volledige verhaal.

“Dertig jaar geleden was hard werken genoeg, maar nu is ook management heel belangrijk.”


Een leven in en naast de bakkerij

Het verleden leerde bakker Koen dat cijfers belangrijk zijn, niet alleen omzet en werkuren. Daarom kiest hij bewust voor een vast assortiment dat goed over de toonbank gaat – en dat perfect kan worden bereid door hem, zijn vader en zijn gast in het atelier. Op die manier verdient de bakker zijn brood én houdt hij tijd over voor zijn gezin en hobby’s.

“Klanten zijn beter op de hoogte en kiezen bewust voor specifieke producten of ingrediënten, of net niet.”


Een uitgebalanceerd assortiment

Gezond is de trend: klanten vragen meer grijs en meergranen dan wit. Bloemleverancier Ceres speelt daar slim op in met haar assortiment en Seizoentjes, zoals Nordic. Daarnaast komen klanten speciaal naar Danhieux voor de echte, Brusselse vloerpistolets – die zijn krokanter en authentieker dan plaatpistolets.

“Vragen we meer info over een bepaald product of recept, dan krijgen we onmiddellijk een antwoord van onze vertegenwoordiger. Van service gesproken.”


Kwalitatieve producten en service

Koen Danhieux hecht veel belang aan constante kwaliteit. En dat geldt zowel voor zijn eigen producten en service als die van zijn leveranciers. Daarom is hij zo tevreden van de samenwerking met Ceres in het algemeen, en met vertegenwoordiger Filip De Geest in het bijzonder.


Benieuwd naar de rest van het verhaal?

Lees meer over de evolutie van de bakkerswereld in het volledige interview met bakker Koen Danhieux.

Ceres
 

Doe het zoals Danhieux

Wil jij zelf vloerpistolets bakken? Probeer ons beproefde recept.

Dit is de bloem waarmee bakker Danhieux het beste scoort:

  •      Wit: Pacific & Dinamic
  •      Grijs: Sanis & Vesuve


Lees hier nog meer bakkersverhalen:

  • Van bakker tot manager: het succesverhaal van Brousmiche
  • Binnenkijken bij banketbakkerij Gerlache
  • Hoe start je nu nog een nieuwe bakkerij?
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Mag je internetafbeeldingen zomaar gebruiken voor je bakkerij? Wedstrijd: win jij een fiets van 1500 euro of een andere prijs?
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL