• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bereid je (bakkerij) voor op de feestdagen

Actua - Thema - Tips & Tricks

‘Bakkers houd u vast aan de takken van de kerstbomen.’ Want de drukke kerst- en eindejaarperiode komt er weer aan. Je voelt het al warm worden onder jouw bakkersvoeten. Dus geven we graag wat tips om alles vlot en aangenaam te laten verlopen dit jaar. 

Hoe kan je jezelf de komende weken voorbereiden om de chaos te beperken?
 

Leer uit de cijfers van vorig jaar

Heb je een inventaris van de verkoopcijfers van vorige kerst? Baseer je hierop om conclusies te trekken. Bekijk hoeveel je verkocht van een bepaald product tijdens een bepaalde periode. Zo weet je wat en hoeveel je op voorhand moet bestellen (om niet zonder stock te vallen) en wanneer je best extra werkkrachten inzet – een jobstudent misschien?
 

Speel de klassiekers uit

Wil je verrassen met jouw bakkunsten? Laat je gaan! Maar vergeet ook de populaire klassiekers niet. Denk aan kerststronken, kerstbrioches en ander traditioneel lekkers – die verkopen als zoete broodjes!
 

Dompel jouw bakkerij onder in kerstsfeer

Klanten kopen meer als ze eindejaar bijna proeven. Hul je bakkerij in de juiste sfeer: zowel de voorkant van de winkel (om mensen binnen te lokken) als de binnenkant (om aan te zetten tot impulsaankopen). Van themadecoratie tot lichtjes en muziek, maak je bakkerij klaar voor kerst en nieuwjaar.
 

Koester en beloon jouw personeel

Goedgezinde en goed draaiende werknemers zijn onbetaalbaar – en dankzij hen kan jij meer winst opstrijken. Houd jouw personeel gemotiveerd: laat hen eens spontaan vroeger naar huis gaan (als het minder druk is) en deel, naast complimentjes, bijvoorbeeld ook een bonus uit. Zo blijft iedereen lachen, zelfs in de helse kerstdrukte.
 

Lanceer promoties een week voor kerst

Kortingen en promoties helpen om meer klanten over de vloer te krijgen, al speelt timing een belangrijke rol. Organiseer acties als mensen op het punt staan om te kopen, ongeveer een week voor kerst. Dan zijn ze het gevoeligst voor reclame.

 

Met welke klassiekers je zoal scoort rond kerst?

  • Kerststronk
  • Kerstbrioche of cougnou
  • Kerststol
  • Feestelijk stokbrood


Vraag onze ervaren proefbakkers, Henk of Gert, naar hun tips of receptuur en maak jouw klassiekers onweerstaanbaar lekker.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Haver, jouw duurzame held 5x scoren met volkoren Vive la viennoiserie: breng Parijs naar je bakkerij!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL