• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Brood is superfood

Nieuws - Professionals - Actua

Jij weet het al lang: brood is belangrijk. Ook de wetenschap bevestigt dit in een recent artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Nederland. Hij noemt brood superfood omdat het veel voedingsstoffen bevat die we dagelijks nodig hebben.

Welke plantaardige voedingsmiddelen dragen best bij aan onze dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen (zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen)? Vanuit die vraag vertrekt het artikel dat Weegels schreef in het wetenschappelijk tijdschrift ‘Plant Foods for Human Nutrition’. En je raadt het al: brood scoort hoge punten.

 

Volkorenbrood vervult best onze behoeften

Volkorenbrood blijkt een van de beste basisvoedingsmiddelen – alleen linzen scoren in sommige opzichten beter. Eet je zo’n zes sneetjes volkorenbrood per dag (= 160 g)? Dan heb je al heel wat van de voedingsstoffen binnen die dagelijks nodig zijn om je energiek en gezond te voelen: namelijk 36% eiwitten, 25% vezels, 41% mineralen en 17% vitamines.
 

“Brood is een belangrijke bron van voedingsstoffen.”
Peter Weegels, directeur European Bakery Innovation Centre (EBIC)


Als je brood zou schrappen uit je dieet, moet je veel van andere producten eten om dezelfde hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Om een idee te geven:

 

  • De hoeveelheid vezels in 160 g volkorenbrood = 780 g aardappelen, 670 g zilvervliesrijst, 7 borden havermoutpap of 560 g gekookte groenten
  • De hoeveelheid mineralen in 160 g volkorenbrood = 800 g aardappelen, 540 g zilvervliesrijst, 2 borden havermoutpap of 470 g gekookte groenten

 

Zelfs witbrood scoort goed

Volkorenbrood bevat het meeste vezels en voedingsstoffen. Maar ook witbrood scoort behoorlijk goed: zelfs beter dan eenzelfde hoeveelheid volkorenpasta, zilvervliesrijst, aardappelen, teff of quinoa.

 

Brood is de toekomst

Brood levert veel voedingsstoffen in een relatief kleine hoeveelheid. En dat is interessant voor de toekomst. Want de wereldbevolking groeit, net als de vraag naar voedsel. Liefst duurzaam geproduceerd voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en dat we makkelijk kunnen consumeren – want steeds meer mensen wonen in de stad, waar ze niet zelf hun voedsel verbouwen.

Brood blijkt een goed voorbeeld van rijke voeding. Want daar zit echt wat in!
 

Lees hier het volledige onderzoeksartikel van Peter Weegels (in het Engels).

 

Meer positieve artikels over brood:

  • Sandra Bekkari is pro brood!
  • Spelt is goed voor elk
  • Volkorenbrood is het gezondste brood
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Een blije buik dankzij brood 3 bakkerstrends voor de zomer Zo neem je als bakker een Oekraïense vluchteling in dienst 3 x origineel gebak voor valentijn MARC STASSIN: EEN VETERAAN VAN VELE OORLOGEN Dit zijn de bakkerstrends voor 2022 De week van het brood: volkoren in de kijker DIT ZIJN DE 5 MEEST GELEZEN CERES ARTIKELS VAN 2021 Bakken zin in 2022 In vorm voor kerst
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL