• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Paaseitjes in taart, brownies en cookies

Actua - Thema - Inspiratie

De paashaas strooit ze weer vrolijk rond: paaseitjes in alle smaken, kleuren en vormen. Presenteer je ze graag eens op een andere manier? Of denk je nu al na over hoe je jouw overschot aan paaseieren kan verwerken? Dan is dit trio van paaseitjesrecepten het proberen waard.

 

Paaseitjestaart

Ceres

Het is echt easy paasei om deze kleurrijke chocoladeganachetaart te maken. Je hebt zelfs geen oven nodig, want het is een ‘no bake’ taart: eentje met een boterachtige biscuitkorst, een romige vulling van donkere chocolade en kleurrijke (knapperige) paaseitjes als versiering. Je kiest zelf welke eitjes je erin strooit.

Het moeilijkste aan de taart is de ganachevulling. Die moet dik genoeg zijn om haar vorm te houden als je de taart in stukken snijdt, maar tegelijk zacht genoeg om te smelten in je mond. Je hebt maar vier ingrediënten nodig voor die vulling: chocolade, room, boter en vanille. En eens je de smaak te pakken hebt, zal je de ganache en paaseitjestaart blijven maken!

> Bekijk hier het recept voor paaseitjestaart.

 

Paaseitjesbrownies

Ceres

Ook deze brownies met paaseitjes maak je snel en makkelijk. En ze zijn onweerstaanbaar lekker: een zachte beet, een knapperig korstje en boordevol paaseitjes naar eigen smaak.

Je maakt deze brownies iets anders dan traditionele brownies: er is wat meer bloem voor nodig, wat minder ei en wat bakpoeder voor een mooi volume. Hoe ze uit de oven komen? Met een lekker zacht binnenste, heerlijk krokante randjes en een schat aan (halfgesmolten) paaseitjes. Die laatste ontploffen als een chocoladebom in je mond, wat deze brownie echt onweerstaanbaar maakt.

> Bekijk hier het recept voor paaseitjesbrownies.

 

Chocolate cookies met paaseitjes

Ceres

Zei iemand overdosis chocolade? Heerlijk toch! Zo zien ze er ook uit, deze dikke krokante chocoladekoekjes met paaseitjes en chocoladestukjes.

In dit recept worden geglazuurde paaseitjes gebruikt: die geven namelijk extra crunch met dat suikerlaagje. Als ze gebakken worden kraakt de buitenkant mooi open, terwijl de binnenkant lekker smeltzacht wordt – zeker als ze net uit de oven komen en nog wat warm zijn (laat ze wel minstens 5 minuutjes rusten).

> Bekijk hier het recept voor chocoladekoekjes met paaseitjes.

 

Bron: Sweetestmenu.com/easter/  

 

Meer paasinspiratie:

  • Recept voor heerlijk paasbrood met amandelspijs
  • Overtuig je klanten met een lekkere paasbrunchmand
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL