• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Profiteer van het aardbeienseizoen

Nieuws - Professionals - Actua

In juni en juli komen de aardbeien rechtstreeks uit onze Belgische volle grond. Dan zijn ze het lekkerst en goedkoopst. Tijd om je slag te slaan! En om even op te lijsten welke aardbeien er zoal zijn, hoe je ze best spoelt en koelt en wat je er als bakker mee kan maken.

Met aardbeien kan je alle kanten op. Ze kleuren jouw gebak niet alleen mooi rood of roze, het zijn ook echte vitaminebommetjes: na kiwi’s en papaja’s bevatten ze het hoogste vitamine C-gehalte van alle fruit.

 

Welke aardbeien gebruik ik best voor mijn gebak?  

De perfecte aardbei heeft een frisgroen kroontje, is glanzend rood, stevig en intact (dus niet gekneusd of overrijp). Wij promoten graag een paar van onze inheemse soorten zoals:

  • Elsanta: de standaardaardbei voor de handel > lekkere smaak, geparfumeerd na-aroma, stevige vrucht, uitstekend voor transport, goed te bewaren in de koelcel
  • Bosaardbei: ideaal voor confituur en desserts > klein, stevig, sappig, zoet
  • Lambada: mooi als versiering op taarten > glanzend rode kleur, zacht vruchtvlees, heel sappig

 

Moet ik mijn aardbeien wassen voor gebruik?

Om zeker te zijn dat je aardbeien helemaal proper zijn – en om ook zwangere vrouwen veilig mee te laten genieten van ‘rauwe’ aardbeien – was je ze best altijd. Doe dit niet onder lopend water, dat vermindert de geur en smaak. Doe het wel op deze manier:

  • Vul een bak met koud water: hoe kouder, hoe steviger de aardbeien blijven
  • Leg de aardbeien in het water en beweeg voorzichtig heen en weer
  • Dep de aardbeien af met een schone doek of keukenpapier
  • Verwijder de kroontjes pas na het wassen, anders nemen de aardbeien te veel vocht op en verliezen ze smaak

 

Hoe bewaar ik aardbeien het best?

Aardbeien zijn het lekkerst direct nadat je ze hebt gekocht. Al kan je ze ook in de koelkast of -cel bewaren: max. 3 dagen. Een tip voor meer smaak: laat ze voor consumptie even op kamertemperatuur komen. Fruit laat zijn suikers namelijk pas vrij bij 18°C, waardoor het zoeter smaakt. In de diepvries kan je aardbeien max. 6 maanden bewaren.

 

Wat kan ik zoal maken met aardbeien?

De mogelijkheden zijn eindeloos. Van een klassieke aardbeientaart tot een verrassende eclair met een aardbeientwist. Onze Mélior Biscuit staat alvast te springen om te dienen als biscuit, bodem of roulade voor dat rode goud.

Laat je inspireren door een recept van onze proefbakkers, met name dé klassieker in aardbeienland: 
 

Recept: Biscuitslagroomtaart met aardbeien

Ingrediënten

  • Ronde biscuit > zie recept ‘Mélior Biscuit’ hieronder
  • Aardbeienconfituur: een fijn laagje
  • Aardbeien: +/- 150 g
  • Slagroom: 1 l
  • Bloemsuiker: 75 g
  • Fondantchocoladeschilfers: 100 g

Bereiding

  • Maak je biscuit op basis van Mélior Biscuit (zie recept hieronder) in ronde biscuitvormen van bijv. 8 of 10 personen.
  • Laat de biscuit voldoende afkoelen en snijd hem tweemaal horizontaal door zodat je drie delen krijgt.
  • Klop de slagroom op samen met de bloemsuiker.
  • Smeer aardbeienconfituur op de onderste laag. Werk af met halve aardbeien en wat slagroom.
  • Leg het volgende deel biscuit erbovenop en beleg dit ook met halve aardbeien en slagroom.
  • Plaats het bovenste deel van de biscuit erop. Smeer slagroom op de bovenkant en zijkanten.
  • Versier de zijkanten met fondantchocoladeschilfers. En werk de bovenkant af met aardbeien en slagroomtoefjes.
     

Recept Mélior Biscuit

Ingrediënten

  • Mélior Biscuit: 1 kg        
  • Water: + 0,1 l    
  • Eieren: 750 g   

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in de klopper-mengelaar                          
  • Meng 1 min. in 1° versnelling               
  • Klop 8 min. in hoogste versnelling                    
  • Doe het beslag in ingevette en bebloemde biscuitvormen                                 
  • Bak +23 min. op 180°C.

Het succes van Mélior Biscuit

  • Makkelijk om mee te werken: snelle bereiding, gemakkelijke ontvorming, goede napage, vlotte maskering, kwaliteitsbehoud in diepvries
  • Graag gegeten door klanten: lekkere smaak, fijne regelmatige structuur, zachte kleur, korst die vasthoudt aan kruim
     

Bronnen: Weightwatchers.com, Plantaardig.com

 

Scoor met seizoensproducten en producten van eigen bodem:

  • Deze bloemsoorten verkopen best in de lente en zomer
  • Bak brood met graan van Belgische bodem
  • De trend bij de consument: puur, lokaal en eerlijk
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL