Viennoiserie vind je in alle soorten en maten. Van zoete koffiekoeken met chocolade, tot hartige worstenbroodjes en zelfs lekkernijen in minivorm. Benieuwd wat er op dit moment populair is in viennoiserieland? Duik mee in de 6 recentste trends.
Je klanten gaan alsmaar bewuster om met hun gezondheid en zijn vaak op zoek naar authentieke producten. Daardoor:
Wat dacht je bijvoorbeeld van de kiemkrachtcroissant met pure boter, pompoen-, en zonnebloempitten, grof gemalen spelt en lijnzaad?
Er komen alsmaar meer opties om je viennoiserie te decoreren.
Denk maar aan:
Van dat laatste puntje is de gemarmerde zebracroissant een mooi voorbeeld. Het deeg heeft daarbij twee smaken, bijvoorbeeld chocolade en framboos.
Als bakker heb je vrij spel wat vullingen betreft: maak je je viennoiserie zonder, met een basisvulling, of ga je helemaal loos?
De klassiekers blijven het in ieder geval erg goed doen: de croissant zonder vulling, het chocoladebroodje, en rozijnenkoeken zoals de lange en de ronde suisse.
Toch is er ook meer aandacht voor creatieve nicheproducten. Het aantal vullingen is daarbij eindeloos. Enerzijds heb je klassieke vullingen, zoals fruit, amandelen, marsepein, ham, kaas of honing. Maar ook deze nieuwe vullingen winnen aan populariteit:
Invloeden vanuit het buitenland zijn niet zo nieuw meer. Denk maar aan de Amerikaanse donut. Zijn nu ook populair: het kaneelbroodje uit Scandinavië en de Deense pecannotenkoek.
Miniversies van viennoiserie zijn een echte hit in vele bakkerijen. Zet je je minikoffiekoekjes aan de kassa? Dan verleiden ze je klanten tot impulsaankopen.
Ze bulken dan ook van de voordelen:
Viennoiserie wordt nog altijd het meest verkocht op zondag: 18 procent van de Belgen haalt die dag koffiekoeken bij de bakker. Toch wint ook zaterdag aan populariteit.
In de week moet alles snel gaan: eten dat je gemakkelijk kunt meenemen scoort dan het best. Viennoiserie is daarvoor de perfecte kandidaat: kant-en-klaar, en ideaal om de hele dag door van te genieten.
Jeuken je handen om aan de slag te gaan met deze trends? Laat je dan nog inspireren door deze recepten:
Bron: bakery.pmg.be