• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

De 6 nieuwste trends in viennoiserie

Actua - Inspiratie

Viennoiserie vind je in alle soorten en maten. Van zoete koffiekoeken met chocolade, tot hartige worstenbroodjes en zelfs lekkernijen in minivorm. Benieuwd wat er op dit moment populair is in viennoiserieland? Duik mee in de 6 recentste trends.

 

1. Gezondheid eerst

Je klanten gaan alsmaar bewuster om met hun gezondheid en zijn vaak op zoek naar authentieke producten.  Daardoor:

  • verwerken bakkers meer volle granen, pitten en zaden in hun koffiekoeken
  • is er een opkomst van bio-, greenlabel- en vegan- of lactosevrije creaties
  • worden producten op basis van fermentatie en zuurdesem populairder.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de kiemkrachtcroissant met pure boter, pompoen-, en zonnebloempitten, grof gemalen spelt en lijnzaad?

Ceres

2. Gevarieerde toppings

Er komen alsmaar meer opties om je viennoiserie te decoreren.

Denk maar aan:

  • een laagje suiker
  • aantrekkelijke decoratie zoals fruittoppings, granen, pitten en zaden
  • zoute karamellaag
  • crumbled speculoos
  • gekleurde degen

Van dat laatste puntje is de gemarmerde zebracroissant een mooi voorbeeld. Het deeg heeft daarbij twee smaken, bijvoorbeeld chocolade en framboos.

Ceres

3. Unieke vullingen

Als bakker heb je vrij spel wat vullingen betreft: maak je je viennoiserie zonder, met een basisvulling, of ga je helemaal loos?

De klassiekers blijven het in ieder geval erg goed doen: de croissant zonder vulling, het chocoladebroodje, en rozijnenkoeken zoals de lange en de ronde suisse.

Toch is er ook meer aandacht voor creatieve nicheproducten. Het aantal vullingen is daarbij eindeloos. Enerzijds heb je klassieke vullingen, zoals fruit, amandelen, marsepein, ham, kaas of honing. Maar ook deze nieuwe vullingen winnen aan populariteit:

  • matcha
  • framboos
  • mango
  • gember
  • vanille
  • kokos
  • superfruits zoals gojibessen
  • blauwe bessen
  • gele room
  • kersen
  • chocolade verfijnd met praliné
  • gele room verfijnd met likeur

Ceres

4. Inspiratie uit het buitenland

Invloeden vanuit het buitenland zijn niet zo nieuw meer. Denk maar aan de Amerikaanse donut. Zijn nu ook populair: het kaneelbroodje uit Scandinavië en de Deense pecannotenkoek.

Ceres

5. Populaire miniversies

Miniversies van viennoiserie zijn een echte hit in vele bakkerijen. Zet je je minikoffiekoekjes aan de kassa? Dan verleiden ze je klanten tot impulsaankopen. 

Ze bulken dan ook van de voordelen:

  • minder calorieën
  • snel om mee te nemen
  • leuk om te delen of bij de koffie

Ceres

6. Ook in de week

Viennoiserie wordt nog altijd het meest verkocht op zondag: 18 procent van de Belgen haalt die dag koffiekoeken bij de bakker. Toch wint ook zaterdag aan populariteit.

In de week moet alles snel gaan: eten dat je gemakkelijk kunt meenemen scoort dan het best. Viennoiserie is daarvoor de perfecte kandidaat: kant-en-klaar, en ideaal om de hele dag door van te genieten.

 

Laat je inspireren

Jeuken je handen om aan de slag te gaan met deze trends? Laat je dan nog inspireren door deze recepten:

  • Zuid-Franse Fougasse
  • Talmière-sandwiches

 

Bron: bakery.pmg.be

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL