Mocht je volgende vakantie je tot in Malta brengen, dan is ambachtelijke bakkerij Busy Bee zeker een bezoekje waard. Het bedrijfje groeide uit tot een megabakkerij en weet zich telkens opnieuw uit te vinden. Lees meer over hun originele concept.
Banketbakkerij Busy Bee in Malta werd opgericht door de broers Brian en Geoffrey Friggiery. De bakkerij heeft een groot aanbod: patisserie, chocolade, en ijs vormen een belangrijk deel van hun assortiment.
De broers bedachten een slimme manier om meer omzet te genereren zonder een extra winkel te openen: in 1984 kochten ze een oud landhuis dat ze transformeerden tot een luxueuze trouw- en eventlocatie: Villa Mdina. Ideaal om zo hun eigen producten aan de man te brengen.
Het feestconcept bleek een grandioos succes: de broers organiseerden eerst wekelijks gemiddeld 15 trouwfeesten met telkens ongeveer 200 gasten. De vraag was zo groot dat dat aantal steeg naar 35.
De broers focussen zich niet alleen op feesten, maar organiseren ook congressen en vergaderingen op hun eventlocatie. Daar leveren ze niet alleen de desserts, maar verzorgen ze ook de rest van de catering.
Busy Bee is uitgegroeid tot een impressionant formaat. Je vindt er een ambachtelijke bakkerij van 3500 m2, en er is een magazijn van drie verdiepingen om de enorme voorraden grondstoffen in te bewaren.
Busy Bee voorziet een ondergrondse parkeergarage voor zijn klanten, medewerkers en leveranciers – alles om de warmte tegen te gaan. En om echte topkwaliteit te garanderen, heeft het bedrijf zelfs een kunstenaar in dienst die de taarten beschildert.
Je leest het: Busy Bee is een bakkerij om u tegen te zeggen. Toch eens een trip naar Malta boeken?
Bron: bakkerswereld.nl
Lees: ‘Bakkersverhaal: van bakker tot manager, het succesverhaal van Brousmiche’