• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Dit zijn de 5 meest gelezen Ceres artikels van 2019

Nieuws - Ceres - Actua

Wat trok de aandacht van bakkers en liefhebbers van brood dit jaar? We doken in onze data en serveren je de meest gelezen Ceres artikels van 2019. Smakelijk!


1. Wat is het verschil tussen rogge, spelt, haver, gerst en tarwe?

De meest voorkomende graansoort in de Westerse wereld is tarwe. Andere populaire soorten zijn gerst en gierst, haver en rogge, maïs en spelt – al bestaan er nog veel meer. Weet jij alles over graan? Of wil je graag je kennis bijschaven? We zetten vijf populaire soorten op een rij.

 

2. Eeuwenoude hippe mastellen

Mastellen zouden meer dan 900 jaar geleden voor de eerste keer bereid zijn. De karmelieten bakten ze naar verluidt dagelijks in het klooster. En mensen brachten zelfs mastellen mee naar de vroegmis om ze te laten zegenen. Zo’n gezegend broodje zou helpen tegen hondsdolheid. De helende kracht is intussen achterhaald, maar op de smaak valt niets aan te merken! Lees meer over dit traditionele en tegelijk hippe gebak.

 

3. Geen feestdagen zonder… cougnou of kerstbrioche

De cougnou of kerstbrioche komt traditioneel op tafel tijdens de feestdagen. Dit heerlijk zoete broodje hoort erbij tijdens de gezelligste dagen van het jaar, en dat is al vele eeuwen zo. Ontdek de oorsprong en varianten van dit feestelijk gebak.


4. Pannenkoeken met Lichtmis

Hoewel de meesten onder ons op elk moment van het jaar pannenkoeken weten te smaken, is het een echte traditie om op 2 februari de koekenpan boven te halen. We leggen uit waarom.

 

5. Mag iedereen de termen ‘artisanaal’ en ‘ambachtelijk’ gebruiken?

De termen ‘artisanaal’ en ‘ambachtelijk’ zijn niet wettelijk beschermd. De titel van ‘ambachtsman’ is dat wel. Hoe dat precies in elkaar zit, lees je hier.

 

Heb je suggesties voor artikels in 2020? Laat ons weten wat je wil lezen via jouw vertegenwoordiger of een reactie op Facebook. Dan publiceren wij binnenkort waar jij om hebt gevraagd. 

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL