• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Bakkers strijden tegen voedselverspilling dankzij Too Good To Go

Nieuws - Professionals - Actua - Inspiratie - Tips & Tricks

Wereldwijd belandt 1/3 van het geproduceerde voedsel niet op ons bord, goed voor 8% van de wereldwijde CO2-uitstoot. In België wordt op jaarbasis gemiddeld 345 kg voedsel per persoon verspild. Voedselverspilling heeft een aanzienlijke impact op onze planeet, op het gebruik van hulpbronnen en energie, maar heeft ook een belangrijke economische impact.

 

Een studie uitgevoerd door Too Good To Go bij 300 Belgische bakkers heeft de omvang van voedselverspilling in deze sector aangetoond. De resultaten laten zien dat bakkerijen bijna 7% van hun wekelijkse productie verliezen: die wordt ofwel niet verkocht, ofwel belandt die in de vuilnisbak. Sommige bakkers geven aan dat maar liefst de helft van hun dagelijkse productie onverkocht blijft. Volgens 63% van de ondervraagde bakkers is de belangrijkste oorzaak van deze verspilling de druk van de consument om op elk moment van de dag vers brood en gebak te kunnen eten, wat hen aanmoedigt om meer te produceren. Het inkomensverlies zou dan financieel nadeliger zijn dan het weggooien van de producten.

 

Er zijn echter verschillende oplossingen om het aantal onverkochte producten te verminderen en deze enorme verspilling te vermijden: producten hergebruiken in nieuwe recepten, samenwerken met lokale verenigingen, of het gebruik van technologie, in het bijzonder de Too Good To Go app die het mogelijk maakt om de onverkochte producten van die dag een tweede leven te geven. Bovendien werken al bijna 1000 bakkerijen samen met Too Good To Go, wat neerkomt op 1/5 van het totale aantal bakkers in het land.

 

Too Good To Go stelt handelaren in staat om hun onverkochte producten te verkopen aan consumenten, die hun verrassingspakket aan het eind van de dag kunnen ophalen voor een derde van de oorspronkelijke prijs. Het is een zeer eenvoudige oplossing, waarmee handelaren actief de strijd aangaan tegen voedselverspilling. Tegelijkertijd trekken ze nieuwe klanten aan en genereren ze extra inkomsten uit wat voordien werd weggegooid.

 

De ambitie en de strijd van Too Good To Go is de volgende: iedereen de kans geven om zich duidelijk en eenvoudig te engageren, via een applicatie die sinds maart 2018 al 2 miljoen maaltijden uit de vuilnisbak heeft gered.

 

Ook zin om te strijden tegen voedselverspilling? 

Registreer je zaak op www.toogoodtogo.be/dewarmebakker. Zij nemen zo snel mogelijk contact met je op, zonder verplichting of  contract.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL