• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Recept: paasbrood

Actua - Thema - Inspiratie - Tips & Tricks

Ligt het paasbrood bij jou al in de toonbank? Onze proefbakkers ontwikkelden dit onweerstaanbare recept:

 

INGREDIËNTEN

  • Dinalux bloem: 2 kg 
  • Melk: ongeveer 1,2 l
  • Gist: 120 g 
  • Suiker: 140 g
  • Eidooiers: 2
  • Boter: 250 g 
  • Kaneel: 5 g 
  • Zout: 34 g

 

VOOR DE AFWERKING

  • 1 ei of chocolade paasei
  • bloemsuiker

 

RECEPT

  • Doe alle ingrediënten behalve de boter en het zout in de kuip van de spiraalkneder.
  • Laat 3 minuten kneden in eerste versnelling.
  • Zet in tweede versnelling en voeg de boter en het zout toe. Laat 6 minuten kneden.
  • Haal het deeg uit de kneder en laat 20 minuten rijzen (voorrijs). De ideale deegtemperatuur daarvoor is 25 à 26 °C.
  • Verdeel het deeg in stukken van 250 g en steek halflang.
  • Laat 15 minuten rijzen (tweede rijs).
  • Steek lang en maak een vlecht uit twee delen. Leg de vlecht in cirkelvorm en druk vast.
  • Laat 50 minuten rijzen (narijs).
  • Doreer het ongebakken paasbrood.
  • Plaats een ei in het midden van het cirkelvormige brood.
  • Bak ongeveer 20 minuten op 200 °C.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen. Bestrooi dan het paasbrood lichtjes met bloemsuiker.

 

Tip: in de plaats van een ei in het midden van de vlecht te plaatsen, kan je het ook afwerken met een chocolade paasei. Dat doe je natuurlijk niet voor het brood de oven ingaat, maar nadat het is afgekoeld.

 

Meer paasinspiratie: 

  • Recept voor heerlijk paasbrood met amandelspijs
  • Paaseitjes in taart, brownies en cookies
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL