• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Zo bewaakt Thomas Callebaut de veiligheid, kwaliteit en milieu-impact van jouw bloem

Nieuws - Professionals - Ceres - Actua

Thomas Callebaut houdt van veiligheid, van zorgen dat iedereen de regels opvolgt en van voeding. Dan is hij de perfecte kwaliteitscontroleur, toch? Duik even mee in zijn wereld.


1. Wat is jouw functie bij Ceres?

“Ik ben QHSE - Manager. Ik beheer de drie zorgsystemen van het bedrijf: kwaliteit, welzijn en preventie, milieu - of Quality, Health, Safety, Environment in het Engels. 

Van die drie zorgsystemen probeer ik een werkend proces te maken dat voldoet aan de wettelijke eisen, voedselveiligheid en commerciële kwaliteitscertificaten. Dan komen er nog eisen van klanten bij en ook de maatschappelijke impact wordt steeds belangrijker: we houden rekening met duurzaamheid, correcte verloning en meer.

Uiteindelijk doen we er alles aan om een kwalitatief product te leveren aan onze klanten, helemaal volgens afspraak!”


2. Hoelang werk je al bij Ceres?

“Sinds 18 september 2018, dus bijna twee jaar.

Ik heb zo goed als altijd in de voeding gewerkt, vooral in de chocolade. Met een naam als Callebaut kan dat ook niet anders! Al heb ik niets met de familie Callebaut van de chocolade te maken, we waren brouwers vroeger.
Een aantal jaar geleden stapte ik over naar een industriële wasserij, maar dat was niets voor mij. Ik wilde terug naar de voeding en via een headhunter kwam ik bij Ceres terecht.”


3. Hoe ziet een dag in jouw functie eruit?

“Ik begin redelijk vroeg, om 6 uur 30 - 7 uur. Dan neem ik natuurlijk eerst een koffie. Daarna beantwoord ik e-mails en elke dag om 9 uur is er productieoverleg. Nu in de coronatijd volgt daarop crisisoverleg.

Na het overleg volg ik mijn planning, en die ligt voor 5 jaar vast! Het eiken van toestellen moet 4 jaar op voorhand, dus ik ben voorziend en neem er een jaar bij.  

Corona heeft mijn dagen wel veranderd. Het was hectisch in het begin. Maar we deden een grondige risicoanalyse. Zo konden we de productie en werknemers beschermen en thuiswerk organiseren. Omdat handgel moeilijk te vinden was, kocht ik zelf ingrediënten en maakten we de gel hier. We namen zelfs twee extra krachten aan om heel de dag onze gebouwen te ontsmetten. Onze veiligheidsmaatregelen zijn strenger dan die van de staat.”


4. Wat vind je zo leuk aan je job?

“Je bent als het ware een zelfstandige binnen het bedrijf. Ik mag onze CEO advies geven, zodat zij altijd op de hoogte is van de regelgeving.
 
Deze functie betekent ook meegaan met je tijd. Wat zijn de nieuwste trends? De regelgeving verandert constant en je moet niet alleen naar België, maar ook naar het buitenland kijken.”


5. Wat is je favoriete Ceres-product?

“Tricol’OR Volkoren, van volledig Belgische tarwe! Je ziet dat het chauvinistisch gevoel bij iedereen groeit, ook in het buitenland. De oorsprong van producten wordt steeds belangrijker. Ik koop graag Belgisch.”


Ontdek wat onze andere medewerkers voor jou doen:

  • ‘Achter de schermen: zo ziet de werkdag van proefbakkerij-verantwoordelijke Henk eruit
  • Zo maakt Lieven Schellekens het verschil voor jullie als bakkers’
  • ‘Zo maakt Jos Bouly het verschil voor jullie als bakkers’
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL