• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Notenbrood, hip en hartig

Ceres - Actua - Marketing

De zomer komt eraan, de geur van BBQ hangt in de lucht. Het is tijd om onze smaakpapillen te verwennen met vertrouwde en nieuwe smaken. Wat dacht je van een lekker notenbroodje?

 

Wat is een notenbroodje?

De naam zegt het zelf: een notenbroodje is een doorsnee brood verrijkt met allerlei soorten noten. Wie op het idee kwam? Enkele Italiaanse boeren vonden het dringend tijd dat hun brood een hartigere smaak kreeg. Na wat proberen en experimenteren bleken noten het ultieme, verrijkende ingrediënt bij uitstek te zijn.

Een krokante korst, een rijke smaak. Het recept werd dan ook snel verspreid over het hele Europese vasteland.

 

Uit wat bestaat het?

De Vlaamse versie van een notenbrood bestaat uit een mix van roggebloem, tarwebloem en gist. Je kiest zelf welke noten je hieraan toevoegt. Veelvoorkomend zijn hazelnoten en walnoten. Maar experimenteer gerust zelf met rozijntjes, amandelen, sesamzaad …

Druk een stempel met jouw eigen unieke notenbrood.

 

Wat maakt het zo populair?

Een notenbrood past perfect binnen een hedendaagse, gezonde levensstijl. Dankzij de vezels en extra onverzadigde vetten heb je al snel een verzadigd gevoel. Hierdoor is het ideaal voor sporters en mensen die op dieet zijn.  Met 2 of 3 sneetjes per maaltijd, zit je dan ook al goed.

Daarnaast is het ook qua smaak perfect voor fijnproevers. Dankzij de hartigheid past het perfect bij een lekker stukje vlees vanop de BBQ. Maar ook als opener bij de aperitief, vergezeld van een lekkere hummusdip of fijne vleeswaren.

Met notenbrood in je rekken, lig je bij je klanten alvast in de bovenste schuif.

 

Bron: bakkersvlaanderen.be

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Haver, jouw duurzame held 5x scoren met volkoren Vive la viennoiserie: breng Parijs naar je bakkerij!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL