De zomer komt eraan, de geur van BBQ hangt in de lucht. Het is tijd om onze smaakpapillen te verwennen met vertrouwde en nieuwe smaken. Wat dacht je van een lekker notenbroodje?
De naam zegt het zelf: een notenbroodje is een doorsnee brood verrijkt met allerlei soorten noten. Wie op het idee kwam? Enkele Italiaanse boeren vonden het dringend tijd dat hun brood een hartigere smaak kreeg. Na wat proberen en experimenteren bleken noten het ultieme, verrijkende ingrediënt bij uitstek te zijn.
Een krokante korst, een rijke smaak. Het recept werd dan ook snel verspreid over het hele Europese vasteland.
De Vlaamse versie van een notenbrood bestaat uit een mix van roggebloem, tarwebloem en gist. Je kiest zelf welke noten je hieraan toevoegt. Veelvoorkomend zijn hazelnoten en walnoten. Maar experimenteer gerust zelf met rozijntjes, amandelen, sesamzaad …
Druk een stempel met jouw eigen unieke notenbrood.
Een notenbrood past perfect binnen een hedendaagse, gezonde levensstijl. Dankzij de vezels en extra onverzadigde vetten heb je al snel een verzadigd gevoel. Hierdoor is het ideaal voor sporters en mensen die op dieet zijn. Met 2 of 3 sneetjes per maaltijd, zit je dan ook al goed.
Daarnaast is het ook qua smaak perfect voor fijnproevers. Dankzij de hartigheid past het perfect bij een lekker stukje vlees vanop de BBQ. Maar ook als opener bij de aperitief, vergezeld van een lekkere hummusdip of fijne vleeswaren.
Met notenbrood in je rekken, lig je bij je klanten alvast in de bovenste schuif.
Bron: bakkersvlaanderen.be