• HOME
  • CEREXCLUSIEF
    • Aanmelden
    • Registreren
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
      • HET SEIZOENTJE
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE ARTISANALE BAKKER
      • DE WARME BAKKER
      • ADVIES OP MAAT
      • ONDERNEMINGSADVIES
      • BAKTECHNISCHE ONDERSTEUNING
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BAKKER WORDEN
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel
CEREXCLUSIEF
  • CEREXCLUSIEF
  • Aanmelden
  • Registreren
Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Notenbrood, hip en hartig

Ceres - Actua - Marketing

De zomer komt eraan, de geur van BBQ hangt in de lucht. Het is tijd om onze smaakpapillen te verwennen met vertrouwde en nieuwe smaken. Wat dacht je van een lekker notenbroodje?

 

Wat is een notenbroodje?

De naam zegt het zelf: een notenbroodje is een doorsnee brood verrijkt met allerlei soorten noten. Wie op het idee kwam? Enkele Italiaanse boeren vonden het dringend tijd dat hun brood een hartigere smaak kreeg. Na wat proberen en experimenteren bleken noten het ultieme, verrijkende ingrediënt bij uitstek te zijn.

Een krokante korst, een rijke smaak. Het recept werd dan ook snel verspreid over het hele Europese vasteland.

 

Uit wat bestaat het?

De Vlaamse versie van een notenbrood bestaat uit een mix van roggebloem, tarwebloem en gist. Je kiest zelf welke noten je hieraan toevoegt. Veelvoorkomend zijn hazelnoten en walnoten. Maar experimenteer gerust zelf met rozijntjes, amandelen, sesamzaad …

Druk een stempel met jouw eigen unieke notenbrood.

 

Wat maakt het zo populair?

Een notenbrood past perfect binnen een hedendaagse, gezonde levensstijl. Dankzij de vezels en extra onverzadigde vetten heb je al snel een verzadigd gevoel. Hierdoor is het ideaal voor sporters en mensen die op dieet zijn.  Met 2 of 3 sneetjes per maaltijd, zit je dan ook al goed.

Daarnaast is het ook qua smaak perfect voor fijnproevers. Dankzij de hartigheid past het perfect bij een lekker stukje vlees vanop de BBQ. Maar ook als opener bij de aperitief, vergezeld van een lekkere hummusdip of fijne vleeswaren.

Met notenbrood in je rekken, lig je bij je klanten alvast in de bovenste schuif.

 

Bron: bakkersvlaanderen.be

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Trends in de bakkerij: lokaal is het nieuwe normaal Deze 5 artikels uit 2020 konden jullie het meest bekoren Digitaal en toch lokaal: online brood verkopen meer dan ooit in de lift To bio or not to bio. Wanneer spreken we over biologisch brood? Bakkersverhaal: aan creativiteit geen gebrek bij Jurgen Van Parijs Aaah, brood met Nutri-Score A! Maar wat betekent dat nu precies? Trends in de bakkerij: leg pure klasse in je rekken Trends in de bakkerij: samen (s)maken we het verschil! Een optimale inrichting van je bakkerij Belgische bakkers blijven innoveren
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Moulins Soufflet
Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • De Warme Bakker
  • Aspirant baker
  • Brood & Gezondheid
  • QNH
  • FoodDESK

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL