• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Spring op de kar van streekproducten

Nieuws - Actua - Inspiratie - Marketing - Tips & Tricks

Streekproducten zitten in de lift. En daar kan je als bakker van meeprofiteren! Met een uitbreiding van je aanbod – confituur of fruitsap uit de streek – maar ook met lokale bloem, win je nieuwe klanten. Dacht je al aan de volgende streekproducten?

 

Ceres

Brood en gebak met lokale bloem

Laten we beginnen bij de basis: een bakker die inzet op streekproducten, die zet in op lokaal brood! Als warme bakker is je productie sowieso lokaal. Nu nog op zoek naar lokale ingrediënten.

 

Met Tricol’OR, het 100% Belgische meel, maak je het perfecte brood en gebak voor klanten die zoeken naar streekproducten. Ceres selecteert voor dit meel:

  • betrouwbaar graan van eigen bodem;
  • dichtbij geproduceerd voor minder voedselkilometers;
  • met superieure versheid dankzij de korte keten van productie tot verkoop.

 

Bestel nu Tricol’OR Wit en Volkoren online of via je vertegenwoordiger.

 

Ceres

Confituur

Confituur op een verse boterham, wat wil een mens nog meer? En ambachtelijke confituur… die heeft echt wel een streepje voor op die uit de supermarkt.

 

Bied zelfgemaakte confituur aan van lokaal seizoensfruit, of koop hem bij een producent uit de buurt. Je zal klanten winnen die houden van een streekproduct!

 

Tip: zorg voor een mooie verpakking en confituur met een extra hoog fruitgehalte. Die potjes doen het nog beter naast je kassa.

 

Ceres

Soep

Een hartige tas soep past bijna net zo goed bij je brood als die heerlijke confituur. Kan je verse groenten kopen bij een landbouwer uit de buurt? Of maakt de groenteboer soep die jij kan verkopen in de bakkerij?

 

Daarmee sla je voor klanten twee vliegen in een klap: je biedt hen lokale kwaliteitsproducten én gemak. Want in jouw bakkerij kopen ze tegelijk hun brood en de hartverwarmende kom groenten erbij.

 

Ceres

Fruitsap

Jonge, werkende mensen leven steeds vaker onderweg… en toch willen ze gezond eten en drinken. Niet iedereen kijkt uit naar een zoete koffiekoek bij het ontbijt.

 

Fruitsap van lokaal fruit – vers geperst in je bakkerij of in samenwerking met een lokaal bedrijf – is de ideale start van de dag voor wie uit is op versheid én gezonds uit de streek.

 

Ceres

Ambachtelijk ijs

Heb je naast groenten of fruit ook een zuivelboerderij in de buurt? Bakkers die lekker, vers, ambachtelijk ijs kunnen draaien hebben een schepje voor. Mensen staan in de rij – en betalen graag wat extra – voor echt vakmanschap. Al verwacht de klant wel waar voor zijn geld als hij kiest voor de koude kunstjes van zijn Warme Bakker. Lees hier hoe je marge te vergroten met ambachtelijk ijs.

 

Ceres

‘Streekkoekjes’

Antwerpse handjes, Geelse hartjes, Hasseltse speculaas, knapkoek uit het Maasland… de lijst ‘streekkoekjes’ is lang. Je kent ongetwijfeld een voorbeeld uit je eigen regio.

 

Zo’n koekjes kan je vaak makkelijk zelf maken. Of nog makkelijker: je koopt ze bij een ambachtelijke producent en biedt ze aan in jouw bakkerij. Wie de koekjes in grote hoeveelheid afneemt, krijgt ze tegen een scherpe prijs. Het is een mooie aanvulling van je assortiment, waar je vrij makkelijk op kan verdienen.

 

Ceres

Granola

Geraak je aan haver uit de streek en noten in de herfst? In combinatie met honing van dichtbij, maak je superlokale, superverse granola. Voor je inzet als vakman en de lokale ingrediënten, willen klanten gerust meer betalen dan voor ontbijtgranen uit de supermarkt. Benadruk het ambachtelijke, lokale karakter ook in je verpakkingen en presentatie. Dan is je publiek meteen fan!

 

Met streekproducten kun je dus nieuwe klanten aantrekken en hogere marges halen. Maar maak je werk van het bereiden van een heerlijk, ambachtelijk streekproduct? Zorg dan dat het ook online te koop is – naast in je winkel natuurlijk. Zo vergroot je alweer je publiek en word je bekend als een echte streekproducent!

 

Lees meer:

  • Verleid je klanten met Tricol’OR, 100% Belgische bloem
  • Hoe lok je ‘millenials’ naar je zaak?
  • Ligt jouw brood al in de online rekken?

 

Bronnen: bakery.pmg.be, streekproduct.be, mangez-local.be

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL