• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Ontdek waarom Vertegenwoordiger Xavier Louis graag met bakkers werkt

Nieuws - Professionals - Ceres - Actua

“Het voornaamste in onze job is efficiënt zijn op verplaatsing, bereikbaar zijn en goed luisteren naar klanten,” vertelt Xavier Louis, Vertegenwoordiger bij Ceres.

 

1.    Wat is jouw functie bij Ceres?

“Ik ben Vertegenwoordiger van Ceres in de provincie Luik.

Er zijn voor mij twee belangrijke aspecten aan mijn functie.

Het eerste aspect is puur commercieel: opvolging van klanten; bestellingen opnemen; technische vragen van klanten beantwoorden; en communicatie van Ceres overbrengen naar de bakkers.

Het tweede aspect is adviserend. Dat typeert Ceres, vind ik. Het is met advies dat we ons onderscheiden van andere leveranciers.

We adviseren vooral op drie vlakken:

het beheer van de bakkerij (informatisering, boekhouding, training in bedrijfsvoering, kostprijsberekening…);
marketing (raad, materiaal, opzetten van promoties of eigen communicatie…);
productie (productietechnieken, keuze van bloem die past bij wat een bakker graag wil en bij zijn werkwijze…).”

 

2.    Hoelang werk je al bij Ceres?

“Ik ben gestart in mei 1997, dus al meer dan 23 jaar in dienst.”

 

3.    Hoe ziet een dag in jouw functie eruit?

“Ik werk van thuis uit en vermijd zo de files. Vanaf 7 uur ’s ochtends ben ik aan de lijn met bakkers. Ik neem bestellingen op, beantwoord vragen en zorg voor spoedleveringen in het geval iemand te laat heeft besteld of iets vergeten is. Mijn motto? Nooit een klant zonder bloem of zonder oplossing!

Als ik de baan opga, is dat na die vroege ochtenduren. Ik bezoek Warme Bakkers, handelaars en andere afnemers voor commerciële gesprekken.

In de namiddag is het tijd voor de adviserende activiteiten. Ik hou bijvoorbeeld vergaderingen met bakkers en hun boekhouders, om te helpen bij het financieel beheer van de bakkerij. We organiseren ook seminaries waar we bakkers trainen in bedrijfsvoering.

En aan het eind van de dag neem ik tijd voor de administratie.”


4.    Wat vind je zo leuk aan je job?

“Het rondrijden. De onverwachte gebeurtenissen. En het contact met klanten. Ik werk voortdurend samen met mensen die ik apprecieer. Voor mij zitten echte bedrijfsleiders, vakmannen met een hart voor hun beroep en die meegaan met hun tijd.

Doorheen de jaren en doorheen onze samenwerking, heb ik het gevoel dat we samen gegroeid zijn (en verdikt ook, lacht).

 

5.    Wat is je favoriete Ceres-product?

“Mijn favoriete Ceres-product is Tricol’OR meel, zowel Wit als Volkoren.

Mijn collega’s Fabien (Vertegenwoordiger), Isabelle (Verantwoordelijke Marketing & Producten) en ik hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat Ceres de eerste is met een meel van 100% Belgische tarwe op de markt. We kunnen die afkomst ook garanderen en dat is heel belangrijk.

Het is een clean label-product (zonder additieven), lokaal en duurzaam geproduceerd. En we betalen een eerlijk loon aan de Belgische boeren. Om al die redenen is het mijn favoriete product!"

 

Lees ook het verhaal van andere Ceres-medewerkers:

  • ‘Zo bewaakt Thomas Callebaut de veiligheid, kwaliteit en milieu-impact van jouw bloem’
  • ‘Zo maakt Celine Cousin het verschil voor jullie als bakkers’
  • ‘Zo ziet de werkdag van Proefbakkerij-verantwoordelijke Henk eruit’
E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL