• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Belgische bakkers blijven innoveren

Nieuws - Professionals - Actua - Inspiratie

Met passie sta jij elke ochtend vroeg op om je klanten te voorzien van kraakvers brood, krokante koffiekoeken en nog veel meer lekkers. In je atelier ben je op jouw best. Daar blink je uit. Maar bakkers zijn ook ondernemers. En wie onderneemt, die moet kunnen en durven innoveren. Uit recent onderzoek blijkt nu dat de Belgische ambachtelijke bakker die boodschap begrijpt.

Dat is wat marktonderzoeksbureau Kynetec b2 in elk geval besluit nadat het 200 online interviews afnam met ambachtelijke bakkers, representatief voor België. Misschien nam jij ook deel? Die online surveys werden vervolgens uitgebreid met diepte-interviews met (Vlaamse) bakkers. En dat leidde tot enkele interessante en vooral ook positieve bevindingen.

 

Maar liefst 7 op de 10 ambachtelijke bakkers vernieuwt op regelmatige basis zijn productaanbod. Daar helpen we vanuit Ceres graag een handje aan mee. Denk maar aan de Seizoentjes, waarbij we je (klanten) vernieuwende broodvariaties aanbieden, zoals recent nog Cegrano of het pas gelanceerde Benvita.

Bijna de helft onder jullie denkt er voorts over na om de komende jaren het aanbod van producten en diensten uit te breiden, ondanks de nieuwe uitdagingen die de coronamaatregelen plots creëerden. Tijdens de coronacrisis bleek trouwens nog maar eens wat voor cruciale rol jullie bakkerijen spelen in de samenleving, niet alleen naar voedselvoorziening toe maar ook naar sociaal contact. 

Anderzijds heeft de coronacrisis ook voor een digitale versnelling gezorgd in veel sectoren. Bij de bakkers was die digitale reflex er al. De meerderheid van de Belgische ambachtelijke bakkers investeerde de voorbij drie jaar in het aantrekkelijker maken van hun winkel, maar 1 op de 5 beschikt ook al over een mooie online shop. Bij bakkers onder de 50 jaar betreft het zelfs 1 op de 3.

 

Het onderzoek laat er geen twijfel over bestaan. Jullie doen met z’n allen jullie best om de buurt te voorzien van het lekkerste brood en het beste gebak, maar jullie kijken verder dan alleen maar de klassiekers. Door een continue productinnovatie willen jullie nog maar eens een meerwaarde bieden. In de vertrouwde winkel, maar ook steeds meer op het web. Zo leiden alle kruimeltjes steeds meer naar het juiste (offline en online) adres: dat van de lokale bakker!


Kan je advies gebruiken of heb je vragen omtrent innoveren?
Laat je begeleiden door onze medewerkers van Ceres.

 

Bron: kynetecb2.com

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL