Lokaal, puur, glutenvrij, vol smaak… Het zijn voedingstrends waar je klant anno 2020 naar vraagt. Om volop te kunnen inspelen op die trends, organiseerden we vanuit CERES verschillende productsessies onder de noemer ‘Heerlijk Creatief’. Vandaag gaan we nog eens dieper in op de vraag naar puurheid.
Hoe natuurlijker je je producten maakt, hoe meer ze worden gesmaakt. Authenticiteit en vakmanschap werden de voorbije jaren steeds belangrijker voor de almaar bewuster wordende consument. Een consument die weet wat puur en ambachtelijk is. En daar horen additieven, verbeteraars en E-nummers niet bij.
Bij CERES werd daarom het CEREPURE-label ontwikkeld. Voor jou als bakker de garantie op puur meel. In de video’s hieronder delen onze proefbakkers enkele bereidingstips om heerlijke CEREPURE-pareltjes uit de oven te toveren.
Met Floraplus kies je voor een royaal smaak- en geurfeest dankzij de typische zachte haversmaak en het parfum van hazelnoot. Kortom: bijzondere aroma’s verstopt achter een heerlijk knapperige korst.
Ga nog een stapje verder met Floraplus door er kandijsuiker aan toe te voegen.
Hoe maak je het beste bio witbrood? Voeg zuurdesem toe, geef de doorslag en werk het geheel mooi af!
Of ga je dit keer voor een bio meergranenbrood?
Uiteraard kan je met ons pure meel ook aan de slag om een lekker stokbroodje te creëren, zoals het MBZ stokbrood dat onze proefbakkers in onderstaande video uit de oven halen.
Het volledige assortiment van CERES vind je hier: wit, grijs, bio, CEREPURE, Tricol’OR, Deco…