• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Vier tips om alles uit de zomer te halen!

Nieuws - Professionals - Ceres - Actua - Tips & Tricks

De maatregelen zijn versoepeld en heel wat mensen zijn intussen gevaccineerd. Ons leven begint er eindelijk weer wat normaler uit te zien. Je klanten zijn euforisch over hun nieuwe vrijheden en zijn helemaal klaar om het leven te vieren. En wie vieren zegt, die zegt taart! Er staat een drukke zomer voor de deur, dus hier zijn alvast vier tips om de 'm zonder problemen door te komen.

 

1. Safety first, blijf op de hoogte van de covid maatregelen

De regels zijn versoepeld, maar we moeten nog steeds voorzichtig blijven. Zorg er dus voor dat je op de hoogte bent van de veranderende maatregelen zodat je klanten veilig kunnen consumeren en je personeel veilig kan werken.

Alle informatie over de maatregelen vind je op deze website van de overheidsdienst

 

2. Zo ga je om met hitte en vochtige temperaturen

Kwaliteitsvolle ingrediënten zijn belangrijk, maar dat weten je concullega's ook. Wil je in de bakkersindustrie echt het verschil maken? Dan moet je voor optimale condities zorgen, ook bij warm en vochtig weer.

 

  • OPSLAG

Zorgen voor de ideale omstandigheden, begint bij de opslag van je producten. De meeste ingrediënten behouden hun kwaliteit en presteren het beste bij weinig vocht en koele temperaturen. Bewaar in de zomer dus al je producten - ook bloem - in de koelkast.

 

  • DEEG

Gist is heel gevoelig aan de omgeving. Zowel de temperatuur als de vochtigheid spelen een grote rol. Maak op warme dagen je deeg best met heel koud water.

Wat rijzen betreft, geldt over het algemeen: hoe lager de luchtvochtigheid, hoe korstiger het brood zal worden. Het kan interessant zijn een rijskast aan te schaffen om ook bij hoge temperaturen de luchtvochtigheid volledig onder controle te houden.

 

  • BAKKEN

Op vochtige dagen bak je je producten best iets langer, want de vochtigheid zorgt ervoor dat de verdamping van vocht en de korstvorming langzamer verlopen.

Bij droog weer daarentegen, let je er best op dat je je producten niet te lang bakt zodat ze niet taai worden. 

Klik hier voor meer tips voor bakken in de zomer

 

3. Voorkom fruitvliegjes en schimmels

Warme temperaturen, dat betekent jammer genoeg ook vaak fruitvliegjes en soms zelfs schimmels.

Wil je fruitvliegjes voorkomen? Bewaar alles dan zo snel mogelijk in afgesloten bakken en bewaar deze in een gekoelde ruimte. Maak je werkplaats ook altijd grondig schoon zodat er zeker geen etensresten achterblijven.

Ook om schimmels te voorkomen, is het belangrijk alles proper te houden. Reinig regelmatig je gebruikte materiaal met warm water en azijn.

Lees hier nog meer handige tips tegen fruitvliegjes en schimmels

 

4. Informeer tijdig je klanten wanneer je op verlof gaat

Jullie hebben ondanks de pandemie op volle toeren gedraaid. Neem je deze zomer dus een welverdiende vakantie? Laat het je klanten dan zeker op tijd weten.

Hou ook zeker hier rekening mee voor je op vakantie vertrekt

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL