Bloemen, parfum of een juweel, het zijn allemaal leuke cadeaus voor valentijn. Maar iedereen weet dat de liefde door de maag gaat, en al helemaal als het over zoetigheid gaat. Verras je geliefde klanten dit jaar dus met deze originele gebakjes.
Deze heerlijke bladerdeeghartjes gevuld met slagroom en afgewerkt met een framboosje, zijn dit jaar echte hartendiefjes. Je klanten beleven er vast een romantische valentijn mee.
Dit heb je nodig:
Zo maak je het:
Rol het bladerdeeg uit op 4 mm. Steek het bladerdeeg uit in hartvorm, prik enkele gaatjes, strijk af met ei en bestrooi met geschaafde amandelen. Laat het deeg ± 2 uur rusten voor het afbakken.
Bak ± 15 – 20 minuten (afhankelijk van de grootte) op 210°C. Laat de hartjes na het bakken afkoelen, snij horizontaal door en verwijder indien nodig de deegvliezen. Breng banketbakkersroom aan en decoreer met rood fruit. Spuit de randen af met slagroom.
Plaats het bovenste deel terug en bestrooi met bloemsuiker. Werk af met een framboos of werk af naar keuze.
Kaastaart is altijd een winner. Met dit recept voor valentijn maak je er in frambozencoulis subtiele hartjes op. Die toveren gegarandeerd bij iedereen een glimlach op het gezicht.
Dit heb je nodig:
Voor de taart (voor 4 pers.)
Voor de frambozencoulis
Zo maak je het:
Verwijder de vulling van tussen de koekjes en hou ze bij. Plet de koekjes tot kruim, smelt de boter en meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Bekleed de bodem van een springvorm van 16 cm diameter met bakpapier. Stort het koekjesmengsel in de vorm en druk goed en gelijkmatig aan. Laat opstijven in de koelkast.
Klop de roomkaas los met de suiker en de vulling van de koekjes, tot je een gladde massa krijgt. Laat de gelatine weken in de koude melk. Knijp uit. Verwarm de melk en los er de geweekte gelatine in op. Roer de warme melk door het roomkaasmengsel en roer tot een gladde massa. Giet over de koekjesbodem in de vorm.
Maak de frambozencoulis. Meng de suiker met het maïszetmeel. Voeg 50 ml koud water toe en roer goed. Giet in een sauspan en voeg de frambozen toe. Breng langzaam al roerend aan de kook, laat zachtjes indikken. Giet door een zeef en doe in een spuitfles.
Laat druppeltjes van de frambozencoulis op de taart vallen, in de vorm van een spiraal, van binnen naar buiten. Trek vervolgens in één beweging een houten prikkertje door de druppels coulis, zodat de druppeltjes hartjes worden. Laat de taart 3 uur opstijven in de koelkast.
Chocoladecupcakes met vanillefrosting en aardbeien: daarvan loopt het water jouw klanten vast meteen al in de mond. Deze cupcakes zijn dan ook een echte verwennerij, én bovendien zijn ze volledig vegan!
Dit heb je nodig:
Voor de cupcakes (12 stuks)
Voor de frosting
Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180°C. Doe cupcake papiertjes in een muffinvorm.
Voor de cupcakes
Snij de banaan in kleine stukjes en pureer. Meng met de sojamelk en olie. Voeg alle droge ingrediënten samen en meng door de bananenpuree. Doe het deeg in de vormpjes en bak 25 minuten. Laat even afkoelen in de vorm, haal de cupcakes nadien uit de vorm en laat ze verder afkoelen op een rooster.
Voor de frosting
Breng de sojaroom aan de kook met 2 eetlepels poedersuiker en het puddingpoeder. Roer goed door. Doe het mengsel in een schaaltje en dek af met huishoudfolie, zodat er geen velletje op komt. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de margarine met de poedersuiker met een handmixer tot je een romig mengsel krijgt. Voeg de pudding lepel per lepel toe. Roer enkele minuten goed door en doe de frosting in een spuitzak. Spuit de frosting op de afgekoelde cupcakes en versier ze met chocolade en aardbeien.
Welke originele creatie ga jij deze valentijn maken? Post een foto van je creatie onder onze valentijn facebookpost.
Bron: www.libelle-lekker.be
.