De nieuwe tarweoogst van 2022 in Frankrijk, Duitsland en België is binnen. Verandert de bloem daardoor en moet je je bakproces aanpassen? Wij gingen het voor je na.
Het Ceres Contact Center brengt ons zoals elk jaar op de hoogte van de eerste analyses en bakproeven van de nieuwe tarweoogst. Het rendement per hectare is ook dit jaar opnieuw hoger dan voorgaande jaren.
Dit zijn de andere bevindingen van onze proefbakkers en laboranten:
Bakeigenschappen tarweoogst 2022
· Wateropname: stabiel
· Kneedtijden: blijven dezelfde en hoef je voorlopig niet aan te passen
· Deeggevoel: soepelere afkneding en licht kleverig
· Rijstijd: de deegconsistentie is correct tijdens rijstijden en er is vrij goede deegontwikkeling
Meer updates online en op Facebook
Ondertussen mengen we de nieuwe oogst geleidelijk aan in, en doen we verdere analyses en testen. Nieuwe resultaten lees je als eerste op www.ceres.be en op onze Facebookpagina.