• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Desembroden zijn helemaal terug

Actua

Desembroden zijn al een tijdje aan een stevige opmars bezig. Vandaag lijken ze wel overal te koop. Ligt er bij jou nog geen desembrood in de rekken? Dan is het zeker een goed idee om er mee te starten. Ceres helpt je op weg.

 

Wat is een desembrood ook alweer?

In tegenstelling tot een gewoon brood, heb je voor desembrood in principe minder gist nodig. Je maakt namelijk zelf een ‘cultuur van bacteriën’ op basis van water en bloem, dit noemen we een desemstarter (= een gefermenteerd papje van bloem of meel en water). Door een fermentatieproces zorgt die desemstarter dat jouw brood gaat rijzen. Hoe ouder je desemstarter, hoe voller de smaak van het brood dat je ermee bakt. Eens je een starter hebt gemaakt, kan je die blijven voeden met water en bloem. Simpel! 

Wil je nog meer weten over desembrood? Lees dan deze vier desembroodfeiten.

 

Waarom zijn desembroden nu zo populair?

De laatste jaren is desembrood weer enorm populair. Daar zijn verschillende redenen voor. Ten eerste heeft de coronapandemie ook hier zijn invloed gehad. Mensen ging thuis aan het bakken en ontdekten massaal desembrood. Daarnaast gaan consumenten tegenwoordig veel meer op zoek naar gezonde en ambachtelijke manieren van bakken. 

Ook duurzaamheid vinden ze erg belangrijk. Zo komen ze al snel uit bij traditionele bakmethoden en desembrood is daar een mooi voorbeeld van. Een derde reden is dat heel wat socialemediakanalen en influencers desembrood ontdekt hebben en het zo bekend maken bij het grote publiek. 

 

Hoe begin je eraan?

Starten met desem is niet moeilijk, maar je hebt er wel wat geduld voor nodig. Eerst moet je een goede desemstarter maken. Vervolgens moet je goed weten wat er in je desem gebeurt. Heel wat factoren spelen daar een rol in: temperatuurschommelingen, het type bloem dat gebruikt wordt, de hoeveelheid water die wordt toegevoegd, het mengen ... Desembrood moet je ook anders behandelen dan ‘gewoon’ deeg. Het vraagt wel wat tijd en oefening. Maar eens je de techniek onder de knie hebt, bak je de lekkerste desembroden.

 

Ceres ondersteunt je!

Gelukkig hoef je er niet alleen aan te beginnen. Onze proefbakkers, Henk en Gert, komen graag langs bij jou in de bakkerij om je in een professionele workshop uit te leggen hoe je een desembrood bakt, van starter tot afwerking.

Interesse? Contacteer jouw vertegenwoordiger voor meer uitleg of een concrete afspraak.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Lente in de lucht en op je bord Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Van gezondigd naar gezond met Formavit & Linea Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Haver, jouw duurzame held 5x scoren met volkoren Vive la viennoiserie: breng Parijs naar je bakkerij! Tarweoogst 2023: bak-proof!
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL