Hoewel het eindejaar een periode is die bol staat van de tradities, willen mensen ook eens uitpakken met iets nieuws en origineels. Verrassende desserts en gebak zijn ideaal om te scoren bij de andere tafelgasten. Ceres verzamelde enkele trends waarmee jij jouw gebak dat niveautje hoger tilt.
Een kerststronk, een kerststol of een cougnou, het zijn alle drie klassiekers die niet mogen ontbreken in je eindjaarsassortiment. Maar, door er een eigentijdse draai aan te geven kan je jouw klanten blijven verrassen. Ga voor verrassende vormen en originele smaken. Geen inspiratie? Onze proefbakkers delen hun tips.
Logge taarten zijn uit. Klanten zijn meer en meer geïnteresseerd in kleinere gebakjes. Tijdens de feestdagen wordt er veel gegeten, maar consumenten willen vandaag meer de nadruk leggen op genieten. Dat is voor een bakker best interessant: je kan heel verfijnd werken én je kan je klanten laten proeven van veel meer verschillende smaken. Bovendien ziet zo’n assortiment kleurrijke kleine gebakjes er heel verleidelijk uit.
Dit is geen nieuwe trend, maar het idee om lokaler en gezonder te eten blijft groeien. Om daaraan tegemoet te komen lanceerde Ceres in september maar liefst vier nieuwe bloemsoorten. Solsana zit boordevol mineralen en vitaminen. Nordic is een ambachtelijk brood met Scandinavische roots. Viva is een goedgevuld, gezond meergranenbrood en Tricol’OR Haver is een voedzaam brood gemaakt van Belgische haver. Keuze genoeg!
Ceres heeft dus alles in huis om van het eindejaar een geslaagde verkoopsperiode te maken. Hulp nodig? Lees deze voorbereidingstips of contacteer jouw vertegenwoordiger voor meer info over ons aanbod.