• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Puur, puurder, Cerepure!

Inspiratie

Natuurlijke en biologische producten worden jaar na jaar populairder. Dat blijkt ook uit de bakkerij- en patisserietrends voor 2024 van Taste Tomorrow. Gelukkig heb jij als artisanaal bakker het (pure) goud al in handen…

Trend 2024: Bio? Logisch!

Ceres

Volgens het Taste Tomorrow-onderzoek zijn consumenten niet alleen bereid om extra te betalen voor verse producten, ook voor natuurlijkheid en een 'schone' ingrediëntenlijst tast 28% van de klanten met plezier dieper in de portemonnee. Bijna 71% zou zelfs meer kopen bij bakkerijen waar alleen met natuurlijke ingrediënten wordt gebakken. Lees: bakkerijproducten die minimaal bewerkt zijn en vrij van kunstmatige toevoegingen.

Waarom? Omdat brood met natuurlijke ingrediënten als gezonder wordt beschouwd. Steeds meer klanten checken grondig producten voordat ze ze kopen, in de hoop 'schoner' te eten. Drie op de vier mensen bekijkt daarbij de verpakking van bakkerijproducten, met extra aandacht voor de ingrediëntenlijst.

Puur natuur met CEREPURE

Ceres

En die kritische blik doet meer en meer klanten kiezen voor puur, basic, natuurlijk bereid brood. Goed nieuws voor jou, want onze bloemsoorten met het CEREPURE-label voldoen perfect aan deze strenge eisen. CEREPURE-bloem bevat géén additieven, géén broodverbeteraars en géén E-nummers. Het bestaat uitsluitend uit fijn gemalen granen, pitten en zaden.

Geen extra ‘onnodige’ grondstoffen dus. Uiteindelijk heb je ook maar een paar basisingrediënten nodig om een lekker, puur brood te bakken: kwaliteitsmeel, water, gist, zout, en niet te vergeten: liefde voor ambachtelijk vakmanschap en… tijd!

Deeg dat deugt

Ceres

Want jawel, tijd is de beste en meest natuurlijke broodverbeteraar die er is. Hoe meer tijd jouw deeg krijgt om te rijzen of fermenteren, hoe meer smaken en geuren zich ontwikkelen. Nog een gouden tip voor wie graag puur wilt bakken: gebruik zuurdesem - ook een trend die zich in 2024 verderzet. Zuurdesem zorgt niet alleen voor een extra heerlijke geur en smaak, het geeft ook meer stand aan het deeg, en je brood blijft er langer vers door.

CEREPURE-bloem en zuurdesem combineren zorgt met andere woorden voor deeg dat deugt, en puur brood dat naar meer smaakt!

Wil je met CEREPURE aan de slag, dan kan je kiezen uit wel 20 bloemsoorten: van wit tot grijs, volkoren, meergranen en bio. Ontdek hier het complete CEREPURE-assortiment. Contacteer je vertegenwoordiger voor meer info of plaats je CEREPURE-bestelling rechtstreeks via commandebestelling@ceres.be.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Pitch Perfect met Pasen
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL