Eerst de Sint, dan pas de kerstboom. Maar wat met de kerststronk? En ander typisch bakkerslekkers zoals de kerstbrioche, de kerststol en feestelijk stokbrood? Dat promoot je best op tijd in je etalage of op Facebook, zodat klanten snel kunnen bestellen.
Maak klanten warm voor jouw kerstspecialiteiten en stimuleer zo extra verkoop. Met deze vier bruikbare tips versier je gemakkelijk extra bestellingen. Waarmee je zoal kan pronken en welk meel je daarvoor best gebruikt? Onze proefbakkers delen hun tips:
Je kan alle kanten uit met dit typisch kerstdessert, zowel vanbinnen als vanbuiten: chocolade, meringue, crème au beurre … noem maar op; van een traditioneel exemplaar tot een creatief kunstwerkje. Voor het biscuit gebruik je best Mélior Biscuit. Deze mix maakt jouw bereiding heel wat makkelijker, waardoor je tijd wint:
Dit heerlijk zoete suikerbroodje verschijnt al eeuwen op tafel rond kerst. Het is langwerpig met twee vernauwingen, waardoor de vorm doet denken aan kindje Jezus in een dekentje gewikkeld. Deze specialiteit heet dan ook vaak ‘un petit Jésus’, al geeft elke streek zowat zijn eigen naam aan de brioche. Met Dinalux maak je de beste brioches:
Geen kerst zonder dit lekker gevulde luxebrood. Wat er zoal ingaat, verschilt van bakker tot bakker – ieder heeft zo zijn eigen (geheime) recept. Naast rozijnen en amandelspijs, kan er lekkers in als sukade en sinaassnippers, bigarreaux en noten.
Let op: gevuld brood heeft een sterker glutennetwerk nodig om de vulling te dragen. Pas dus je gist- en suikergehalte aan om je brood luchtig te laten rijzen, net als je kneding en temperatuur. Kies daarnaast voor een bloemsoort met een hoog eiwitgehalte, zoals Amanda of Astra.
Stokbrood is ongelooflijk populair tijdens de feestdagen. Hoe feestelijker het oogt, hoe makkelijker het verkoopt. Verras je klanten dus met speciaal bereide baguettes: van de inhoud (met pitten en zaden, rozijnen of noten) tot de vorm (zoals sterbrood). Bekijk hier onze recepten voor confettistokbrood, sterbrood of seizoensstokbrood – door onze proefbakkers bereid met Cerestine Wit, Cere 7 en Vesuve.
Let op: samen met de feestdagen sluipt ook de koude opnieuw binnen. En dan neem je best een aantal voorzorgen om jouw brood te bakken en bewaren. Zo laat je bijvoorbeeld best jouw bloem acclimatiseren en kan je wat extra gist toevoegen om je brood beter te laten rijzen. Fris hier alle tips op om je (brood) voor te bereiden op de winter.