• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Start op tijd met jouw eindejaarsproducten

Ceres - Inspiratie - Tips & Tricks

Eerst de Sint, dan pas de kerstboom. Maar wat met de kerststronk? En ander typisch bakkerslekkers zoals de kerstbrioche, de kerststol en feestelijk stokbrood? Dat promoot je best op tijd in je etalage of op Facebook, zodat klanten snel kunnen bestellen.

Maak klanten warm voor jouw kerstspecialiteiten en stimuleer zo extra verkoop. Met deze vier bruikbare tips versier je gemakkelijk extra bestellingen. Waarmee je zoal kan pronken en welk meel je daarvoor best gebruikt? Onze proefbakkers delen hun tips:

Ceres

De kerststronk (met Mélior Biscuit)

Je kan alle kanten uit met dit typisch kerstdessert, zowel vanbinnen als vanbuiten: chocolade, meringue, crème au beurre … noem maar op; van een traditioneel exemplaar tot een creatief kunstwerkje. Voor het biscuit gebruik je best Mélior Biscuit. Deze mix maakt jouw bereiding heel wat makkelijker, waardoor je tijd wint:

  • Snel en eenvoudig te bereiden
  • Gemakkelijk uit de vorm te halen
  • Goed te behouden napage
  • Vlot te maskeren
  • Geen kwaliteitsverlies na invriezen en ontdooien

Ceres

De kerstbrioche of cougnou (met Dinalux)

Dit heerlijk zoete suikerbroodje verschijnt al eeuwen op tafel rond kerst. Het is langwerpig met twee vernauwingen, waardoor de vorm doet denken aan kindje Jezus in een dekentje gewikkeld. Deze specialiteit heet dan ook vaak ‘un petit Jésus’, al geeft elke streek zowat zijn eigen naam aan de brioche. Met Dinalux maak je de beste brioches:  

  • Hoger rendement: het meel neemt meer vocht op
  • Lange versheid: het eindproduct blijft langer vers dan met een klassieke bloemsoort
  • Toevoeging van rozijnen: met dit meel maak je cougnous met of zonder rozijnen

Ceres

De kerststol (met Amanda of Astra)

Geen kerst zonder dit lekker gevulde luxebrood. Wat er zoal ingaat, verschilt van bakker tot bakker – ieder heeft zo zijn eigen (geheime) recept. Naast rozijnen en amandelspijs, kan er lekkers in als sukade en sinaassnippers, bigarreaux en noten.

Let op: gevuld brood heeft een sterker glutennetwerk nodig om de vulling te dragen. Pas dus je gist- en suikergehalte aan om je brood luchtig te laten rijzen, net als je kneding en temperatuur. Kies daarnaast voor een bloemsoort met een hoog eiwitgehalte, zoals Amanda of Astra.

Ceres

Feestelijk stokbrood (met Cerestine Wit, Cere 7 of Vesuve)

Stokbrood is ongelooflijk populair tijdens de feestdagen. Hoe feestelijker het oogt, hoe makkelijker het verkoopt. Verras je klanten dus met speciaal bereide baguettes: van de inhoud (met pitten en zaden, rozijnen of noten) tot de vorm (zoals sterbrood). Bekijk hier onze recepten voor confettistokbrood, sterbrood of seizoensstokbrood – door onze proefbakkers bereid met Cerestine Wit, Cere 7 en Vesuve.


Let op: samen met de feestdagen sluipt ook de koude opnieuw binnen. En dan neem je best een aantal voorzorgen om jouw brood te bakken en bewaren. Zo laat je bijvoorbeeld best jouw bloem acclimatiseren en kan je wat extra gist toevoegen om je brood beter te laten rijzen. Fris hier alle tips op om je (brood) voor te bereiden op de winter.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen Lente-lunch met Linea, Formavit en Floraplus
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL