• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Voorbereid de winter tegemoet!

Nieuws - Ceres - Thema

Koning Winter is onvoorspelbaar: valt er sneeuw of vooral heel veel regen? Schommelen de temperaturen constant rond het vriespunt of gaan we van -10°C plots naar +10°C? En hoe zit het met die strakke noordenwind?

Feit is dat de winter en de grote verschillen in temperatuur, vochtigheid en droogte een belangrijke invloed hebben op het bakproces en het bewaren van je brood.

Daarom is het noodzakelijk tijdig maatregelen te treffen opdat zelfs het meest grillige karakter van Koning Winter geen schade kan veroorzaken.

Een overzicht van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen:   

  • Hou de temperatuur van het deeg op peil, dit betekent een constante temperatuur van 25 à 27°C. Gebruik hiervoor warm water!
  • Meng nooit koude bloem met heel warm water, want dat veroorzaakt een temperatuurschok. 
  • Heb je buitensilo’s ter beschikking? Dan kan het nuttig zijn de bloem op voorhand in zakken te doen en in de werkplaats op temperatuur te laten komen.
  • Verhoog de gisttoevoeging met 0,5% wanneer de koude degen traag op gang komen.
  • Vrieskou gaat ook gepaard met zeer droge lucht. Vermijd zoveel mogelijk tocht in de werkplaats, zodat het deeg niet verkorst. Dek het deeg af met plastic folie.
  • Zet gebakken producten nooit in de vrieskou om af te koelen. Ze drogen op die manier snel uit, waardoor ze minder lang vers blijven.
  • Bak je brood en krokante producten bij dooi, regen en dus een hoge vochtigheidsgraad iets langer met open stoomsleutels.



Laat van je horen!
Welke problemen ondervind jij bij vrieskou? Wil je advies inwinnen of net tips delen? Word dan lid van Cerexclusief en ga de discussie aan op het bakkersforum.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Bijna Broodway … Laat je bakkerij (zonne)stralen! Verras met 5 luchtige, unieke smaken
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL