• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Prinselijke Pain à la grecque

Nieuws - Ceres - Inspiratie

Pain à la grecque, een heel misleidende naam. Het is niet echt brood en het heeft ook helemaal niets met Griekenland te maken!

Pain = brood?
Pain à la gecque, maar toch geen brood, hoe zit dat dan? Het gaat hier om een rechthoekig koekje met bruine suiker en kaneel, versierd met kristalsuiker. Een verbasterde vertaling leidde tot de naam Pain à la grecque.

G
rieks brood, een Belgische traditie?
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt deze specialiteit niet uit Griekenland, maar is het op-en-top Belgisch. Pain à la grecque vindt zijn oorsprong bij de augustijnen in de 16e eeuw. Zij deelden aan de abdij brood uit aan de armen. Omdat de abdij omringd was door een “gracht”, werd dat woord in dialect verkeerdelijk geïnterpreteerd als “grecque”. Een misverstand dat door de eeuwen heen bewaard is gebleven.

Van brood voor de armen tot een rijk en geapprecieerd koekje!
Later is er aan het oorspronkelijke recept nog wat zoetigheid en kaneel toegevoegd.


Probeer zelf eens Pain à la grecque.
Download hier het recept.


Laat van je horen!
Is dit product een succes in jouw streek? Of ken je het misschien onder een andere naam? Discussieer mee op Cerexclusief.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL