• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

Luikse wafels: een hemels suikergebak

Nieuws - Ceres - Inspiratie

België wordt over de hele wereld geroemd voor een aantal lekkernijen: chocolade, bier… en Luikse wafels. De typische suikerwafels worden door iedereen gesmaakt!

Als we de legende mogen geloven, bestaat het recept voor de Luikse wafel al sinds de 18e eeuw! Het verhaal gaat dat de prins-bisschop van Luik snakte naar een zoet gebak. Daarop experimenteerde zijn privé kok tot hij het nu alomgekende recept van de Luikse wafel bedacht. De prins-bisschop was meteen weg van deze vierkante karamelkleurige  koek. Hoe kan het ook anders? Het vanilleparfum verleidt je van mijlenver! 

Luikse versus Brusselse wafels
In het buitenland maken ze geen verschil tussen Brusselse of Luikse wafels, voor hen zijn dit allemaal een “Belgian waffles”. Maar het verschil is er wel degelijk.

Over het algemeen is een Luikse wafel zwaarder dan een Brusselse. Dit komt doordat de eerste niet voor niets de bijnaam suikerwafel kreeg. Deze bevat namelijk reeds suikerparels en wordt dus ook zo opgegeten. Een Brusselse wafel daarentegen is minder zoet en wordt dus vaak met suiker, slagroom of chocolade verorberd. Ook de vorm is herkenbaar anders: de Luikse wafel is vierkant of ruitvormig, terwijl haar Brusselse broertje groter, lichter en rechthoekig is. Maar dat hoeven we je natuurlijk niet allemaal te vertellen…


Zelf Luikse wafels maken?
Download hier het recept.


Laat van je horen!
Is dit product een succes in jouw streek? Of ken je het misschien onder een andere naam? Discussieer mee op Cerexclusief.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden Feiten en fabels over granen
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL