• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

BAKKERSVERHAAL: Hoe start je nu nog een nieuwe bakkerij?

Nieuws - Professionals - Ceres - Inspiratie - Marketing - Tips & Tricks

HET VERHAAL VAN BAKKER THOMAS BEERSEMANS (Bakkerij Beersemans, Arendonk)

Met hart en ziel – en met veel tijd en boterhammen – openden Thomas en Michelle hun eigen bakkerszaak in hartje Arendonk. Het was doorbijten bij de opstart, maar intussen loopt alles gesmeerd. 

Het jonge koppel tekende in juni 2015 voor een Arendonkse bakkerij die al een jaar dicht was. Ze moesten hun cliënteel dus van nul opbouwen.  

Met vallen en opstaan
“In het begin liep niet alles van een leien dakje”, geeft bakker Thomas toe. “Ik wilde een groot en vers assortiment maar wist niet hoeveel ik elke dag moest bakken. We moesten dus heel wat weggooien en er mislukte ook geregeld iets. Maar uit die ervaring leerden we veel.” 

Met verse, lokale producten 
Intussen trekt bakkerij Beersemans veel vaste klanten met haar uitgebreid ambachtelijk assortiment. “De klanten die bewust voor ons kiezen, komen voor onze verse producten. Ik maak bijna alles zelf, liefst met kwalitatieve lokale ingrediënten. Het vraagt wat meer werk, maar wij zetten graag in op eerlijke producten uit eigen keuken.”

Met de hulp van Ceres
Ook Ceres gelooft in de toekomst van deze zaak. En dat betekent veel voor bakkerij Beersemans: “Voor ons eenjarig bestaan zetten we samen met Ceres een hele verjaardagsactie op poten: we trakteerden elke bewoner van Arendonk op een gratis wit of grijs brood. Iedereen kreeg een bon via de post. Ceres zorgde voor de bloem, wij voor de rest. Het werd een succes!” 

Bakker Thomas vertelt enthousiast over de samenwerking met en ondersteuning van Ceres. “Naast een vertegenwoordiger die écht luistert naar wat ik wil, biedt Ceres ons ook nieuwe methodes, producten en inzichten. Ik ga geregeld naar een demonstratie of workshop. En dankzij Ceres informeren we onze klanten nu ook met gemak – en met de hulp van FoodDESK – over de allergenen in onze producten.” 

Benieuwd naar het volledige verhaal? Lees hier het interview met bakker Thomas. En bezoek ook de Facebookpagina en website van bakkerij Beersemans.

 

Bestaat jouw bakkerij al lang? En hoe verliep de start bij jullie? Gooi het in de groep! Deel je mening op ons Cerexclusief-forum. En lees er ook de reacties van je collega Warme Bakkers.

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Match me-quiz: met welke bloem bak jíj op je best? Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten Party-broodjes aan de feestdis met Kerstmis De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Troostbrood: comfortfood voor gure herfstdagen Hartige Halloween-hapjes met Sanis Van graan tot glorie met Ceres-bloem Geen BBQ zonder heerlijk wit stokbrood! Zonne-energie opladen met pitten & zaden
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL