• HOME
  • WIE ZIJN WIJ
    • WAAR WE VOOR STAAN
    • HISTORIEK
    • WAT KAN CERES VOOR JOU DOEN
  • WAT DOEN WE
    • PRODUCTIE EN KWALITEIT
      • PRODUCTIEPROCES
      • BIJPRODUCTEN
      • KWALITEIT EN KWALITEITSCONTROLE
      • ONDERZOEK EN ONTWIKKELING
    • ONZE PRODUCTEN
      • ASSORTIMENT
    • WORKSHOPS
    • ONDERSTEUNING VOOR DE INDUSTRIËLE KLANT
      • TECHNISCHE EN COMMERCIËLE ONDERSTEUNING
  • NIEUWS
  • BOETIEK
  • CONTACT
  • HELP
  • BESTEL
  • CERESPECIAL
  • VOORWAARDEN
  • FR
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Contact
|
  • NL
  • FR
Bestel Facebook Zoeken
  • www.ceres.be
  • / Nieuws

BLIJF OP DE HOOGTE VAN ONZE LAATSTE NIEUWTJES!

Terug naar nieuws
.

De nieuwe oogst ziet er goed uit!

Nieuws - Professionals

We ontvingen al verschillende tarweleveringen uit Frankrijk, Duitsland en België, en de eerste resultaten zien er veelbelovend uit!

Dit kunnen we alvast meegeven over de nieuwe oogst 2015:

  • Dankzij de drogere periodes tijdens het voorjaar is het vochtgehalte van de korrels laag.
  • Het eiwitgehalte van de tarwe bereikt opnieuw een normaal niveau.
  • Ten opzichte van het vorige oogstjaar is de Hagberg hoger, wat wijst op een betere bakkwaliteit.
  • Dankzij een absorptieverhoging van 1-1.5% zien we een hogere wateropname van de bloem.
  • Zoals we vaker zien aan het begin van een nieuw oogstjaar zijn de degen iets sneller afgekneed.
  • De bakvolumes zijn iets lager, maar blijven binnen de vastgestelde baknormen.


Ook de eerste baktesten in onze proefbakkerij zijn positief!

Zoals elk jaar verloopt de voorziene oogstinmenging in onze bloemsoorten volgens een bepaald schema. De bloem bevat sinds begin september ongeveer 35% nieuwe oogsttarwe.

Voor meer informatie, aarzel niet om contact op te nemen!

E-mail e-mail Permalink permalink
Tweet tweet Share share Share share

Ook interessant

Broodtrends 2025: om je tanden in te zetten De nieuwbakken oogst 2024 Welkom, winter! Warme tips voor koude dagen in je bakkerij Van graan tot glorie met Ceres-bloem Bonjour, les baguettes: Frans stokbrood ontbloot Voor elke broodtrend de juiste blend! ‘Brood, goed verhaal’-campagne smaakt naar meer Dit zijn de versbakken bakkerij- & patisserietrends 2024 8 x Frans brood op de plank Mag je internetafbeeldingen zomaar gebruiken voor je bakkerij?
A company of the
CERES

Ceres gelooft in de toekomst van artisanale bakkers en bloemverwerkende bedrijven die kiezen voor kwaliteit, authenticiteit, gezondheid en duurzaamheid. Daarom willen wij je ondersteunen met aangepaste producten en een omkadering die je helpt om concurrentieel te blijven en de tevredenheid van je klanten te vrijwaren.

Menu
  • Wie zijn we
  • Wat doen we
  • Assortiment
  • Nieuws
  • Boetiek
  • Bestel
Contact
  • Contact
  • Voorwaarden
  • Privacy
  • Cookies
Partners

  • Aspirant baker
  • Ambassadeurs du Pain.be

SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF
CERESPECIAL